Suddeutsche Zeitung: "Ελλάδα: Και τώρα πίσω στην δραχμή"




 


«Ελλάδα: Και τώρα πίσω στην δραχμή», είναι τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, το οποίο αναφέρεται στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με… όχι και τόσο αισιόδοξα μηνύματα.

Για την ακρίβεια η εφημερίδα επικαλείται το συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EEAG), για να πει ουσιαστικά ότι η χρεοκοπία είναι προ των πυλών και ότι πρέπει να πάρουμε πόδι από την ΟΝΕ!

«Το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας… Η  υπερχρεωμένη Ελλάδα θα χρειαστεί το αργότερο το 2013 νέα οικονομική βοήθεια, προειδοποιεί σε έκθεσή της και η ομάδα οικονομολόγων του Ινστιτούτου του Μονάχου με πρόεδρο τον Hans-Werner Sinn. Το δραστικό πρόγραμμα εξυγίανσης δεν επαρκεί, ακόμη και σήμερα η ελληνική κρίση υποβαθμίζεται, υποστηρίζουν οι οικονομολόγοι», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο άρθρο αναφέρεται ακόμα ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, ενώ αναφέρεται και στην στάση των πολιτών λέγοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να λάβει μέτρα τους τελευταίους 14 μήνες, αλλά βρίσκει συνέχεια αντιδράσεις.





Star

Σχόλια