Oscar Award 2011 : Δείτε τα βραβεία και το video


  


Δεν κατάφερε ο Κυνόδοντας να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το οποίο απέσπασε το In a better world από τη Δανία. Στην Μελίσα Λίο το Όσκαρ Β΄γυναικείου ρόλου,στον Κρίστιαν Μπέιλ το βραβείο Β' ανδρικού ρόλου. «Μοιρασμένα» τα βραβεία μέχρι στιγμής, με τον Λόγο του Βασιλιά και το Social Network να «κονταροχτυπιούνται» σε αρκετές κατηγορίες.

Ο Τζάστιν Τίμπερλέικ δήλωσε ότι είναι ο Μπάνγκσι -παίζοντας έτσι με το θέμα της ταυτότητας του μυστηριώδους καλλιτέχνη- και στη συνέχεια παρουσίασε το βασίλειο του Σρεκ, αλλάζοντας το σκηνικό, για να παρουσιάσει μαζί με τη Μίλα Κούνις τα βραβεία κινουμένων σχεδίων.

Ένας-ένας οι σταρ φτάνουν στο Kodak Theater, φορώντας εντυπωσιακές δημιουργίες. Στο κόκκινο χαλί έχουν περπατήσει -ανάμεσα σε άλλους- η υποψήφια Α' γυναικείου ρόλου Μισέλ Γουίλιαμς, η Κέιτ Μπλάνσετ, o Τζέσι Αϊζενμπεργκ του Social Network, το φαβορί για το Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου Κόλιν Φερθ, οι συμπρωταγωνιστές του Τζέφρι Ρας και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

Η Μίλα Κούνις τόνισε ότι μετά τη λαμπερή βραδιά θα αποσυρθεί στο σπίτι της, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια. Ο Τζέφρι Ρας δήλωσε ότι έχει γίνει φίλος με τον Κόλιν Φερθ και χαμογελώντας τόνισε ότι είχε τη δυνατότητα να εκμεταλευτεί τις δυνατότητες του σεναρίου για να περνάει μηνύματα στον φίλο του χωρίς οι άλλοι να μπορούν να δουν τί του γράφει.

O Κόλιν Φερθ, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του, ευχαρίστησε τον κόσμο που τον υποστηρίζει και ευχήθηκε ότι καλύτερο για τη σημερινή ημέρα. Η Νικόλ Κίντμαν φορούσε μια εντυπωσιακή λευκή τουαλέτα με ανάγλυφα λουλούδια, ιδέα που φαίνεται ότι ακολούθησε

η Πενέλοπε Κρουζ, συνοδευόμενη από τον άνδρα της, Χαβιέ Μπαρδέμ. Με τη διαφορά ότι το μπουστό της Ισπανίδας ηθοποιού ήταν πιο προκλητικό, στοιχείο που σε συνδυασμό με το βαθύ κόκκινο του φορέματος κυριολεκτικά «μαγνήτιζε» τα βλέμματα.

Η Γκουϊνεθ Πάλτροου ήταν από τις πρώτες που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί, φορώντας μια τουαλέτα του οίκου μόδας Κάλβιν Κλάιν. Σε ερώτηση για το ποια βράβευση θυμόταν περισσότερο, είπε χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτή που τη συνόδευε ο πατέρας της (έχει πεθάνει) και ήταν πολύ περήφανος για εκείνη.



Η Τζένιφερ Χάντσον ήταν εκθαμβωτική μέσα στη δημιουργία του οίκου Βερσάτσε, με το πορτοκαλί χρώμα να κάνει έντονη αντίθεση. Ήταν τόσο άνετη που είπε ότι «το ρούχο πρέπει να το φοράς και όχι να σε φοράει». Η Νάταλι Πόρτμαν ήταν από τα τελευταία μεγάλα ονόματα που έφθασαν.

Έδειχνε εξαιρετικά ευδιάθετη, φορώντας ένα μωβ φόρεμα που αναδείκνυε την κοιλίτσα της, κάνοντάς την ακόμα πιο γοητευτική. Παρουσιαστές της λαμπερής βραδιάς είναι οι Αν Χάθαγουεϊ και Τζέιμς Φράνκο, ο οποίος είναι και υποψήφιος για το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για τη συμμετοχή του στην ταινία «127 Ώρες».

Οι νικητές των φετινών Όσκαρ:

Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Melissa Leo (The Fighter)

B' AΝΔΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Christian Bale (The Fighter)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΙΚΩΝ
Stefan Dechant (Alice in Wonderland)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Wally Pfister (Ιnception)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
The Lost Thing

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Toy Story 3

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
The Wolfman

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΩΝ
Alice in wonderland

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
In a better world

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΕΦΕ ΚΑΙ ΗΧΟΥ
Inception

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
David Seidler (The King's Speech)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
Aaron Sorkin (The Social Network)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Stranger no more

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
God of Love

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Charles Ferguson (Inside Job)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΦΕ
Inception

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Trent Reznor & Atticus Ross (Inception)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
«We belong together» , Randy Newman (Toy story 3)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ
Tom Hooper (The Κing's Speech)

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Α' ΡΟΛΟΥ
Natalie Portman Μαύρος Κύκνος (BLACK SWAN)

ΑΝΔΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Α' ΡΟΛΟΥ
Colin Firth Ο λόγος του Βασιλιά  (THE KING'S SPEECH)

zougla

Σχόλια