Μην το πετάς ...χάρισέ το




Γιατί να το πετάξεις, αν μπορείς να το χαρίσεις;

Πόσες φορές δεν έχετε καθαρίσει την αποθήκη σας (ή το πατάρι/ τη ντουλάπα κλπ) για να ανακαλύψετε πως έχετε μια πλειάδα πραγμάτων, τα περισσότερα από τα οποία ξεχασμένα, και που δεν σκοπεύετε ποτέ να χρησιμοποιήσετε; Ενώ μια καλή λύση μέχρι πρότινος θα ήταν να τα πετάξετε, ένα πρωτοποριακό site-forum έρχεται να δώσει μια πολύ καλή εναλλακτική.

Σύμφωνα με την πρώτη σελίδα του xariseto.gr, ο βασικός του στόχος είναι: «να μειωθεί ο όγκος των χρήσιμων αντικειμένων που καταλήγουν στις χωματερές όταν δεν τα χρειαζόμαστε. Τα αντικείμενα που προσφέρονται βρίσκονται σε καλή κατάσταση και διατίθενται δωρεάν. Είναι μια προσπάθεια ενάντια στην καταναλωτική μανία που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Το XariseTo.Gr προωθεί επίσης την οικολογική και οικονομική συνείδηση. Υπάρχει, βέβαια, και η δυνατότητα να ζητήσει κανείς κάποιο αντικείμενο, αρκεί να χαρίζει και αυτός για να δείξει την καλή διάθεσή του. Μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, δημιουργήσαμε έναν διαφορετικό τρόπο «κατανάλωσης». Ένα πάρε–δώσε χωρίς χρήματα, έναν χώρο αλληλεγγύης».

Μπαίνοντας στο site θα δείτε αγγελίες προσφοράς αλλά και ζήτησης από όλη την Ελλάδα, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες (Φαρμακεία Αττικής και Θεσσαλονίκης, ταχυδρομικούς κώδικες, πρατήρια καυσίμων κλπ).

Από εκεί και πέρα, στο forum του xariseto είναι που γίνεται όλη η δουλειά. Υπάρχουν σαφείς κανόνες τόσο όσον αφορά το πώς κάνεις μια δημοσίευση, όσο και τη γενικότερη συμπεριφορά - για παράδειγμα, υπάρχει μηνιαίο όριο στη ζήτηση, ενώ απαγορεύεται αυστηρώς η άμεση ή έμμεση πώληση των αντικειμένων που διακινούνται.

Συνολικά πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία είναι ο ορισμός του win-win situation: Και ο μεν δωρητής ξεφορτώνεται κάτι που δεν χρειάζεται, και ο παραλήπτης βρίσκει αυτό που θέλει.

 xariseto.gr

Σχόλια