Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της έκρηξης στην Μόσχα - CCTV Video: Moment of explosion caught on tape at Domodedovo airport



 


Στην δημοσιότητα δόθηκε πριν από λίγο το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας με την έκρηξη στο αεροδρόμιο της Μόσχας, που σκόρπισε τον θάνατο και τον τρόμο.

Οι υπηρεσίες της χώρας γνώριζαν ότι επίκειτο μια επίθεση αλλά άφησαν να τους ξεφύγουν τρεις ύποπτοι… Έτσι τουλάχιστον λένε τα ρωσικά πρακτορεία που επικαλούνται αστυνομικές πηγές.

«Η μυστική υπηρεσία είχε μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία επρόκειτο να διαπραχθεί μια επίθεση σε ένα από τα αεροδρόμια της Μόσχας», είπε μία από τις πηγές αυτές στο πρακτορείο ΡΙΑ Νόβοστι. «Οι ερευνητές αναζητούσαν τρεις υπόπτους αλλά αυτοί κατάφεραν να μπουν στο χώρο του αεροδρομίου, να δουν την έκρηξη που προκάλεσε ο συνεργός τους και να φύγουν», πρόσθεσε.

Τον Δεκέμβριο, μετά το θάνατο, μιας γυναίκας που κατασκεύαζε μια βόμβα για να πραγματοποιήσει επίθεση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ίχνη τριών ατόμων που φέρονται ότι οργάνωναν επιθέσεις και κατάγονταν από την Τσετσενία. «Εκδόθηκαν αμέσως εντάλματα σύλληψης», δήλωσε μια πηγή στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

Επιπλέον οι ύποπτοι «προετοίμαζαν» μια άλλη γυναίκα για καμικάζι και την οδήγησαν στο αεροδρόμιο. Κάποιες μαρτυρίες, μάλιστα, δεν αποκλείουν να ήταν αυτή η "μαύρη χήρα" που σκόρπισε τον θάνατο και όχι τελικά άνδρας.

Η επόμενη μέρα πάντως, μετά τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε στην αίθουσα αφίξεων στο αεροδρόμιο του Ντομοντέντοβο της Μόσχας, μετρά 37 νεκρούς και περισσότερους από 180 τραυματίες.

Σύμφωνα όμως με την υπουργό Υγείας της χώρας, ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς 46 άτομα είναι σε κρίσιμη κατάσταση…

Μεταξύ των θυμάτων, περιλαμβάνονται 3 ξένοι, μεταξύ των οποίων ένας Βρετανός υπήκοος ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι κι ένα άτομο από τη Γαλλία αλλά και ένας Ιταλός. Επίσης, η πρεσβεία της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι η ηθοποιός Σουζάνα Φιάλοβα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Οι έρευνες για τον καμικάζι που σκόρπισε τον θάνατο

Συνεχώς βγαίνουν και νέες πληροφορίες για τον δράστη που σκόρπισε τον θάνατο στο αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας. Την τρομοκρατική επίθεση λοιπόν σύμφωνα με νεότερα στοιχεία την έκανε γυναίκα-καμικάζι η οποία πιθανότατα μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε χειραποσκευή, με την οποία μπήκε στο χώρο του αεροδρομίου. Ένας από τους μάρτυρες, που βρισκόταν κοντά στο επίκεντρο της επίθεσης, κατέθεσε ότι είδε να εκρήγνυται η αποσκευή γυναίκας, η οποία ήταν ντυμένη στα μαύρα και είχε καλυμμένο το πρόσωπο με κάτι που έμοιαζε με φερετζέ.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τα εκρηκτικά δεν ήταν πιθανότατα πάνω στο κορμί της κοπέλας, αλλά σε τσάντα ή βαλίτσα, η οποία τη στιγμή της έκρηξης βρισκόταν δίπλα της.

Αστυνομική πηγή νωρίτερα ανέφερε στο πρακτορείο ότι στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη βρέθηκε το κεφάλι ενός άνδρα που είχε χαρακτηριστικά αραβικής καταγωγής ηλικίας περίπου 30-35 ετών. Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι ο καμικάζι προερχόταν από τον Καύκασο.

Σε επιφυλακή η τρομαγμένη Ρωσία

Σε ύψιστη επιφυλακή είναι οι αρχές στη Ρωσία, ενώ ο πρόεδρος Μεντβέντεφ έδωσε εντολή για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές αναζητούν τρία άτομα που φέρονται να συνδέονται με την επίθεση.
Δείτε το βίντεο - ντοκουμέντο με την στιγμή της έκρηξης
madata

Σχόλια