Την βίαζε κατ’ εξακολούθηση και την εκβίαζε




 


Στην σύλληψη ενός 27χρονου προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τις κατηγορίες για «βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μέσω του.... internet.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 27χρονος διατηρούσε ερωτική σχέση με μια 19χρονη κοπέλα. Είχε μάλιστα βιντεοσκοπήσει εν αγνοία της προσωπικές τους στιγμές. Τα προβλήματα προέκυψαν όταν το νεαρό ζευγάρι χώρισε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός απειλούσε την κοπέλα να αναρτήσει τα βίντεο στο ίντερνετ και την εξανάγκαζε με τον τρόπο αυτό να συνευρίσκεται μαζί του, ακόμα και μετά τον χωρισμό τους. Διέπραττε έτσι το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση με χρήση ψυχολογικής βίας.

Κάποια στιγμή η 19χρονη αντέδρασε και αρνήθηκε να συναινέσει. Τότε ο 27χρονος ανάρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο. Η κοπέλα έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που διερεύνησε ηλεκτρονικά το προανακριτικό υλικό.

Μετά από ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων και παρουσία δικαστικού λειτουργού έγινε κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το βίντεο μαζί με ένα  φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και μία ψηφιακή βιντεοκάμερα.

Τα ευρήματα απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω...

Star.gr

Σχόλια