Πήραν πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες!



Η Ελλάδα δεν θα διοργανώσει τελικά τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013! Η απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων ελήφθη κατά απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση...

Ο λόγος κατά βάση είναι η οικονομική κρίση και η έλλειψης κονδυλίων που καθιστά αδύνατη τη διοργάνωση των Μεσογειακών αγώνων του 2013, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η ελληνική πλευρά και γι αυτό δεν έχει αντιδράσει το τελευταίο διάστημα.

Από εκεί και πέρα, οι διαρκείς καθυστερήσεις και οι συνεχείς αναβολές στην εξέλιξη των έργων που υπήρξαν από ελληνικής πλευράς εκνεύρισαν τους.... ιθύνοντες. Και υπήρχε βέβαια και το έργο του Μεσογειακού χωριού. Η Ελλάδα βλέποντας να μην μπορεί να το υλοποιήσει στο Βόλο και την Λάρισα, τελικά πρότεινε η φιλοξενία των αθλητών που θα συμμετείχαν στην διοργάνωση θα φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια.

Αφότου ανακοινωθεί η απόφαση θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί σε ποια πόλη θα δοθεί το χρίσμα, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως το μεγάλο φαβορί είναι η Ταραγόνα.

Θυμίζουμε ότι βάσει του προγραμματισμού, οι αγώνες θα διεξάγονταν από τις 24 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου του 2013 και σ αυτούς θα συμμετείχαν 4.000 αθλητές από 24 διαφορετικές χώρες. Τα αγωνίσματα θα διεξάγονταν κατά κύριο λόγο στον Βόλο.

Η Ελλάδα είχε ερωτηθεί στο παρελθόν αν θα μπορέσει να διοργανώσει τους Αγώνες, όταν ερμόδιος υπουργός ήταν ο κ. Κούβελας, όμως η ελληνική κυβέρνηση είχε εγγυηθεί και υποσχεθεί πως τίποτα δεν θα εμποδίσει τη διεξαγωγή των αγώνων...

protothema

Σχόλια