Αβαρίες, ρουσφέτια, χαριστικές ρυθμίσεις και λεονταρισμοί…



Στάθης Διομήδης

Κοινωνική πολιτική ΠΑΣΟΚ:
13% αυξήσεις στη ΔΕΗ στους μικρούς καταναλωτές, 550% αύξηση του τέλους ΑΠΕ, 5 ευρώ εισιτήριο για τα νοσοκομεία, στο 1,70 το λίτρο η αμόλυβδη, 40% αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, χιλιάδες πολίτες καθημερινά στην ανεργία, κλείσιμο σχολείων και πολλά άλλα που βιώνουμε καθημερινά. Μια ευγενική χορηγία του πρωθυπουργού στους ιθαγενείς.

Μέχρι και τις ασπιρίνες μας βάζει ο Λοβέρδος να πληρώνουμε. Αυτό σημαίνει.... κοινωνική πολιτική ΠΑΣΟΚ.

Το ξέσκισε ο Γιώργης το κεφάλαιο. Κλαίνε με μαύρο δάκρυ οι μεγαλοεπιχειρηματίες που ακριβαίνουν τα εισιτήρια στα λεωφορεία και δε θα μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Η φίλη μας η «γκρίζα» Τίνα για άλλη μια φορά χτύπησε.
Αυτή τη φορά στόχο είχε τα αγροτικά φωτοβολταϊκά. Το Μάιο ψήφισε το νέο νόμο 3851 για τις ΑΠΕ. Γνωρίζοντας ότι ούτε το δίκτυο αντέχει αλλά και πολύ περισσότερο ότι ο ηλεκτρικός χώρος για φωτοβολταϊκά είναι υπερκαλυμμένος μέχρι το 2020, μόνο από τις αιτήσεις που είχαν γίνει τα προηγούμενα έτη, εξαπάτησε τους αγρότες μαζί με τη Μπατζελή για να εγκαταλείψουν τα μπλόκα δίνοντάς το «τυράκι» της προτεραιότητας των φωτοβολταϊκών.

Έτσι χιλιάδες αγρότες με προτροπή των Υπουργείων ΠΕΚΑ και Αγροτικής Ανάπτυξης έτρεξαν κα κάνουν αιτήσεις πληρώνοντας συνολικά πάνω από είκοσι εκατομμύρια ευρώ σε μελέτες και στη ΔΕΗ.

Το θράσος όμως ξεπέρασε κάθε όριο καθώς για να μεθοδευτεί αυτή η διαδικασία, «η γκρίζα» Τίνα εξαπάτησε μέχρι και το Ελληνικό Κοινοβούλιο καθώς δεν ενημέρωσε ως όφειλε το σώμα για τα επίσημα στοιχεία που έδειχναν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για άλλα φωτοβολταϊκά. Αν υπήρχε φιλότιμο θα ζητούσα από την Τίνα να παραιτηθεί, όμως κάτι τέτοιο σημαίνει γενναιότητα και όχι «έρωτες» με εταιρείες παραγωγής αιολικής ενέργειας …

Δείτε όλο το θέμα εδώ: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2011/01/blog-post_19.html

Ο Πάγκαλος είπε κάτι εκπληκτικό στην εκπομπή του Παπαχελά και αναρωτιέμαι γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμη εισαγγελέας. Συγκεκριμένα είπε ότι: «για να κερδίσουμε τις εκλογές του 2000, ως κυβέρνηση, κάναμε πολλές ΑΒΑΡΙΕΣ»!!! έτσι ακριβώς το είπε: Αβαρίες… για όσους δε θυμούνται είναι οι εκλογές που νύχτωσε με πρωθυπουργό Καραμανλή και ξημέρωσε με πρωθυπουργό το Σημίτη. Τότε που γινόντουσαν ΘΑΥΜΑΤΑ!

Επιμένει ο Παπακωνσταντίνου να περάσει από τη Βουλή την ρύθμιση για τα 24 δις ανείσπρακτα και να τα χαρίσει σε μεγαλοοφειλέτες. Πολύ βιασύνη και με μεγάλη ευκολία προσπαθεί να χαρίσει 24 δις ευρώ. Και όχι μόνο αυτό αλλά δε δημοσιοποιεί και τα ονόματα. Θα τα δημοσιοποιήσει λέει αφού ψηφίσει πρώτα η Βουλή τη χαριστική ρύθμιση…

Πολύ ξεχασιάρηδες είναι οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ όταν δηλώνουν το πόθεν έσχες τους. O υπουργός Oικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξέχασε να δηλώσει την προηγούμενη χρονιά, εκ παραδρομής όπως αναφέρει, ότι η σύζυγός του Γιακολίν εισέπραξε 12.150 ευρώ από εκποίηση μετοχών της.

Τώρα, όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, ο Σηφουνάκης ξέχασε να δηλώσει off shope εταιρεία της συζύγου. Η πολλή δουλειά που κάνουν για να «σώσουν» την Ελλάδα τους έχει φάει…

Ο Γιώργης λέει υπέβαλε αίτημα παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπου έχει προσφύγει το Γερμανικό Δημόσιο, καθώς έχει χάσει όλες τις δίκες σε Ελλάδα και Ιταλία για τη σφαγή του Δίστομου. Αν πραγματικά ο Γιώργης ενδιαφέρεται για τις Γερμανικές αποζημιώσεις που χρωστά η Γερμανία στη χώρα μας, θα μπορούσε να τις εγγράψει ως ανείσπρακτες οφειλές στον προϋπολογισμό της Ελλάδας. Το ποσό φτάνει τα 162 δις ευρώ, το μισό του συνολικού χρέους της χώρας δηλαδή. Με βάση τους κανόνες της Eurostat σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωμένη και η Γερμανία να εγγράψει στο δικό της προϋπολογισμό,
το δημόσιο χρέος της προς την Ελλάδα,

Όταν τα ελληνικά δικαστήρια τελεσιδίκησαν το 2001 και επιδίκασαν το ποσό των 28 εκ. ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, η κυβέρνηση Σημίτη, αλλά και όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις, με μια διάταξη ενός μεταξικού νόμου, απαγόρευσαν την κατάσχεση των ακινήτων του Γκαίτε και της γερμανικής αρχαιολογικής σχολής. Δεν ήθελαν βλέπετε να στενοχωρήσουν τους Γερμανούς. «Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί!!!»

Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για τον Γιώργη. Με μια απλή υπουργική απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης μπορεί να προχωρήσει η κατάσχεση. Αν θέλει ο Γιώργης τρόποι υπάρχουν πάρα πολλοί. Με μια απλή εγγραφή του χρέους στον προϋπολογισμό βγάζει τη θηλιά της χρεοκοπίας από το λαιμό της Ελλάδας. Όχι εκ του ασφαλούς λεονταρισμούς και μαγκιές για να κομπάζουν τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ. Άμα θέλεις Γιώργη λύσεις υπάρχουν. Εσύ θέλεις;

Τουλάχιστον οι εξαγγελίες του Γιώργη και του Ραγκούση για αξιοκρατία στις προσλήψεις έπιασαν τόπο. Αυτό αποδείχθηκε με το πιο περίτρανο τρόπο στην πρόσληψη των συμβασιούχων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ.

Το κριτήριο ήταν ένα και απαρέγκλιτο. Για να προσληφθεί κάποιος στην ΕΡΤ, έπρεπε να τον έχουν προτείνει τουλάχιστον τρεις από τους Υπουργούς, που ανήκουν στην παρέα του Μαξίμου. Πάνω από όλα αξιοκρατία. Η κυβέρνηση μένει πιστή στις δεσμεύσεις της.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και μεγαλοδημοσιογράφοι που δουλεύουν σε δύο και τρία μέσα προσλήφθηκαν. Τι είναι αυτοί ρε. Μην αφήσουν κανέναν άλλο να πάρει λεφτά. Φραγκοφονιάδες.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν μέσα που στηλίτευσαν τον τρόπο επιλογής, παρόλο που προσλήφθηκαν δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτά. Δύο εξηγήσεις υπάρχουν. Ή ήθελαν να προσληφθούν περισσότεροι από το δικό τους μέσο, ή το παίζουν αδιάφθοροι για να μην κατηγορηθούν για το ρόλο που έπαιξαν στις προσλήψεις.

Είμαι ο Στάθης και… κρατάτε αδέρφια, χειμώνας είναι θα περάσει!!!

zougla

Σχόλια