Μάθετε πώς να εξασφαλίστε ετήσιο έσοδο έως και 7.500€!





Πράσινο Δάνειο Κατοικίας - Φωτοβολταϊκά

Μάθετε πώς να εξασφαλίστε ετήσιο έσοδο έως και 7.500€!
  
Πως γίνεται αυτό;
Σύμφωνα με το πρόγραμμα Ανάπτυξης  Φωτοβολταϊκών Συστημάτων (ΦΕΚ Β1079/4.6.2009) του Υπ. Ανάπτυξης, οι ιδιώτες που εγκαθιστούν ΦΒ συστήματα με ισχύ έως 10ΚW στη στέγη του σπιτιού τους έχουν τη δυνατότητα να πωλούν την παραγόμενη ενέργεια στη ΔΕΗ προς 0,55€ ανά κιλοβατώρα (Kwh). Εάν αναλογιστεί κανείς, πως ένα ΦΒ σύστημα με ισχύ 10KW παράγει κατά μέσο όρο ενέργεια ίση με 13.600 Κwh ετησίως, τότε το ετήσιο έσοδο από την πώληση της ενέργειας στη ΔΕΗ είναι 0,55€ x 13.600Kwh = 7.480€.

Μπορεί ο καθένας να εγκαταστήσει ΦΒ σύστημα στο σπίτι του;
Οποιοσδήποτε ιδιώτης (ή μικρή επιχείρηση) μπορεί να εγκαταστήσει ΦΒ σύστημα σπίτι του αρκεί να καλύπτει τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Να έχει στην κυριότητά του το ακίνητο που θα εγκατασταθεί το ΦΒ σύστημα.
Να διαθέτει μετρητή της ΔΕΗ στο όνομα του ενδιαφερόμενου.
Και πόσο κοστίζει να βάλει κάποιος ΦΒ σύστημα στη στέγη του σπιτιού του;
Το κόστος αγοράς και εγκατάστασης κυμαίνεται ανάλογα με τον τύπο και την ισχύ του συστήματος, και την εταιρεία εγκατάστασης που θα αναλάβει το έργο. Κατά μέσο όρο, για ένα ΦΒ σύστημα έως 10ΚW το συνολικό κόστος κυμαίνεται από 35.000€ έως 45.000€ περίπου.

Δηλαδή, εκτός από τα οφέλη για το περιβάλλον, είναι και μία συμφέρουσα επενδυτική πρόταση; Απολύτως. Με ένα μέσο τελικό κόστος 40.000€ κάποιος εξασφαλίζει μία σταθερή και σίγουρη πηγή εισοδήματος για 25 χρόνια που μπορεί να του αποφέρει συνολικό έσοδο έως και 187.500€ (7.500€ ενδεικτικό ετήσιο έσοδο x 25 έτη)!

Αυτή τη στιγμή δεν έχω τα χρήματα να επενδύσω σε ΦΒ σύστημα. Η ευκαιρία αυτή θα ισχύει και στο μέλλον;
Το πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων με την τιμή πώλησης των 0,55€ / Kwh της ΔΕΗ είναι σε ισχύ από το 2009 και αφορά στις συμβάσεις που θα υπογραφούν με τη ΔΕΗ μέχρι και το 2011. 'Αρα, η ευκαιρία είναι σήμερα! Και η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι το πρωτοποριακό «Πράσινο Δάνειο Κατοικίας Φωτοβολταϊκά» της Eurobank που χρηματοδοτεί πλήρως την αγορά και εγκατάσταση του ΦΒ συστήματος και χορηγείται με τους πιο προνομιακούς όρους της αγοράς.

Σχόλια