Μπήκε το 2011!





31/12/2010  18:22
Με πολύχρωμα πυροτεχνήματα και μεγάλα πάρτι σε πάρκα, δρόμους και πλατείες γιόρτασε η Ωκεανία (Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία) την είσοδο του 2011. 

Οι πρώτοι που καλωσόρισαν τη νέα δεκαετία ήταν οι περίπου 6.000 κάτοικοι του Κιριμπάτι, ενός μικρού νησιού στον Ειρηνικό. 

Στην Ευρώπη -και πιο συγκεκριμένα στη Βρετανία-, περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στις όχθες του Τάμεση στο Λονδίνο, για να ακούσουν την αντίστροφη μέτρησ υπό τους... ήχους των δεικτών του Big Ben.

Εκατομμύρια άνθρωποι θα συγκεντρωθούν επίσης στο Κολοσσαίο στη Ρώμη, την Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο και τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι. 

Στην Ασία, το θέαμα των πυροτεχνημάτων στον κόλπο του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να παρακολουθήσουν 400.000 άνθρωποι. Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις θα γίνουν επσιήμως για πρώτη φορά και στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, καθώς μέχρι πέρυσι γιόρταζαν στο Τετ (το σεληνιακό νέο χρόνο). 

Στη Νέα Υόρκη, μετά το πέρασμα μιας σφοδρής χιονοθύελλας από τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, χιλιάδες άνθρωποι αναμένονται στην Times Square για να μετρήσουν εκεί τα τελευταία λεπτά του χρόνου.

Την ίδια ώρα, και καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί οι προειδοποιήσεις για πιθανές επιθέσεις, κυρίως από εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, οι δυνάμεις της τάξεις θα βρίσκονται σχεδόν παντού σε ετοιμότητα.

Έτσι στο Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, οι Αρχές έδωσαν το πράσινο φως στον κόσμο για να γιορτάσει όλη τη νύχτα, παρά τις προειδοποιήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών ότι υπάρχει κίνδυνος να πραγματοποιηθούν επιθέσεις.

Η τοπική κυβέρνηση παρέτεινε το ωράριο λειτουργίας των μπαρ, των ξενοδοχείων και των εστιατορίων από τις 01.30 στις 05.00. Οι γιορτές πάνω σε πλοία στον κόλπο του Μουμπάι απαγορεύτηκαν πάντως για τρίτη διαδοχική χρονιά λόγω των αυξημένων απειλών κατά της ασφάλειας.

Το Μουμπάι υπήρξε το Νοέμβριο του 2008 θέατρο αιματηρών ισλαμιστικών επιθέσεων, που είχαν στόχο μεταξύ άλλων ένα τουριστικό εστιατόριο και ένα ξενοδοχείο πολυτελείας. Συνολικά 166 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο.

ptotothema

Σχόλια