Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Οι τράπεζες που θα συμμετέχουν

 


Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η Eurobank EFG, η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank είναι οι τράπεζες στις οποίες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ οίκον», σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.

Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει συσταθεί ειδικό Ταμείου Χαρτοφυλακίου. Το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του ΕΣΠΑ, χρηματοδότησε με 241 εκατ. ευρώ το ταμείο αυτό, στο οποίο θα προστεθούν ποσά ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ και από τις Τράπεζες. Από τα ποσά αυτά των 640 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν στην ελληνική αγορά περίπου 600 εκατ. ευρώ με τη μορφή δανείων με ευνοϊκότατους μάλιστα όρους για τις παρούσες συνθήκες προς φυσικά πρόσωπα / ιδιοκτήτες κατοικιών, ενώ τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως κίνητρο με τη μορφή επιδότησης επιτοκίου σε φυσικά πρόσωπα / νοικοκυριά χαμηλής εισοδηματικής τάξης.

Πλέον των 640 εκατ. ευρώ θα δοθούν μέσω ΕΣΠΑ και άλλα 155 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για επιχορήγηση κόστους επένδυσης σε φυσικά πρόσωπα / νοικοκυριά χαμηλής και μεσαίας εισοδηματικής τάξης καθώς και για την κάλυψη του κόστους των ενεργειακών επιθεωρητών.

Zougla.gr

Σχόλια