Να γίνει της Γαλλίας!!!

«Oλα να γίνουν... χθες» …για τον κόσμο της εργασίας!

Αυτή είναι η κατευθυντήρια γραμμή της κυρίαρχης πολιτικής. Τρόικα, Ε.Ε., Κυβέρνηση (και συνοδοιπόροι Ν.Δ και ΛΑΟΣ), ΣΕΒ, όλοι, πατώντας πάνω στην ευκαιρία της οικονομικής κρίσης και στην αδυναμία του δημοκρατικού και αριστερού κινήματος των εργαζομένων και της νεολαίας, θέλουν να ξαναγυρίσουν το ρολόι των εργασιακών σχέσεων, του μισθού και της σύνταξης στις αρχές του 20ου αιώνα. Ας μην υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτή η επίθεση στην ίδια την ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας θα έχει τέλος αν δεν ορθωθεί πύργος ατίθασος εναντίον τους. Βρισκόμαστε στη μέση της καταιγίδας, έχουμε γίνει ήδη μούσκεμα και συνεχίζουμε να προσπαθούμε με ομπρέλες να αντιμετωπίσουμε τον τυφώνα που έρχεται. Ναι έρχεται τυφώνας.

Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης και η νέα εκμετάλλευσή της από αυτούς που τη δημιούργησαν θα λιπάνει το έδαφος για την επίτευξη του νέου στόχου της ιεράς συμμαχίας: άρση μονιμότητας στο δημόσιο, κινέζικος μισθός, σύνταξη – φιλοδώρημα, καμιά σύνταξη στη γενιά των 25άρηδων - 35άρηδων που όταν βρίσκει δουλειά αυτή είναι μισή.

Για κοιτάξτε τι συμβαίνει ήδη:

Ακόμα και οι πλημμελείς έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποτύπωσαν αυτές τις μέρες ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Ποια είναι η τάση; η βασικότερη τάση είναι η μείωση της πλήρους απασχόλησης, η αύξηση των ευέλικτων μορφών και κυρίως της μερικής απασχόλησης, αλλά και η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας που προχωρούν οι επιχειρήσεις, υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους σε μείωση των αποδοχών τους που κυμαίνεται από 18% έως 25% (τετραήμερη ή τριήμερη εργασία).

Σε κάθε τρεις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν μέσα στο 9μηνο του έτους, η μία είναι είτε μερικής απασχόλησης είτε εκ περιτροπής, ενώ συνολικά στην Κοινωνική Επιθεώρηση δηλώθηκαν 15.577 μετατροπές συμβάσεων, εκ των οποίων το 75,5% αφορά θέσεις εργασίας που από πλήρους, μετατράπηκαν σε μερικής απασχόλησης και το 22,1% σε εκ περιτροπής, με τη συμφωνία του εργαζόμενου. Άλλο ένα 2,27% (355 θέσεις εργασίας) μετατράπηκε σε εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

Παράλληλα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας χωρίς ασφάλιση εργάζεται το 25% των εργαζομένων.

Και εμείς;
Τι περιμένετε;
Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα σας κάνουν
κι οι αχόρταγοι
κάτι θε να σας δώσουν!
Οι λύκοι θα σας ταΐσουνε αντί να σας καταβροχθίσουν!
Από φιλία θα σας προσκαλέσει η τίγρη
να της βγάλετε τα δόντια!
Τέτοια περιμένετε;
Μπ. Μπρέχτ

Ο γαλλικός ξεσηκωμός δείχνει το δρόμο για να σταματήσει η αντεργατική λαίλαπα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου. Τον Δεκέμβρη του 2008 και τον Μάη του 2010 οι Γάλλοι έλεγαν «Να γίνει της Ελλάδας».

Τώρα εμείς βροντοφωνάζουμε: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ!

Σχόλια