Tης πιάτσας (κοντά στο υπουργείο της Βάθης)

 

● Μπορεί να μην ξεκινάει με τεράστιες προσδοκίες την θητεία του ως υπουργός ο Σκανδαλίδης, αρκετοί είναι όμως αυτοί που πιστεύουν ότι… μπορεί να δούμε από τα φρύδια, ότι δεν είδαμε τόσα χρόνιααπό τα… μάτια! Κατ’ αρχήν ο άνθρωπος είναι φθασμένος Πολιτικός, επομένως έχει πρώτα στο νου του τη στρατηγική και μετά τη διαχείριση! Δεύτερον, είναι «πνευματικό παιδί» τουΑνδρέαΠαπανδρέου, πράγμα που σημαίνει ότι η αλλαγή είναι στο αίμα του! Τρίτον, αυτή τη φορά παίζει χωρίς άγχος, δηλαδή, μόνο για τη φανέλα…

● Οι δικές μου λοιπόν οι πληροφορίες λένε πως αυτή τη φορά, ο Σκανδαλίδης, όχι μόνο θα ανακατέψει την τράπουλα αλλά θα σπάσει και αυγά! Άλλωστε ξέρει καλά πως η εποχή των… δεινοσαύρων, έχειεράσει ανεπιστρεπτί! Αντί λοιπόν να προσπαθεί, όπως η Κατερινούλα να αναστήσει τους δεινόσαυρους, ο Κωσταντής ο Περπατημένος, μάλλον επιλέγει να τους ψάλει το «μνημόσυνο» και μετά ναδειως θα βάλει στο παιχνίδι κάποιους νεολαίους που θα κληθούν βέβαια να εκφράσουν το πνεύμα της νέας εποχής και όχι να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη!

● Είναι αλήθεια ότι τα πράγματα διευκολύνονται από πολλές πλευρές! Πρώτον, τα γεροντοπαλίκαρα της λυκοφιλίας έχουν κουραστεί και το δείχνουν σιγά – σιγά! Δεύτερον, τα… εύκολα φράγκα (μαζίκιαυτά του ΕΛΓΑ) έχουν τελειώσει και αλίμονο σ’ όποιον δεν το κατάλαβε! Τρίτον, λέτε, από καλό να έφυγε νύχτα ο Κοκκινούλης; Όσο κι αν διαφωνείς μαζί του, ο άνθρωπος είναι γάτα! Είδε λοιπόνότιτο πράγμα «σφίγγει» απ’ όλες τις πάντες, ότι η εποχή που ζούσαν με δανεικά κι αγύριστα πέρασε ανεπιστρεπτί, ότι σε λίγο καιρό θα τους κάτσουν στο… σκαμνί και για τα βερεσέδια και σου λέει: «Κάτσε να την πάρω νωρίς ανοιχτά τη στροφή, από μόνος μου, παρά να… με φέρουν μετά βόλτα, τα λιανοπαίδια!». Αποφάσισε λοιπόν να το παίξει… Μαρίνος Αντύπας!

● Φοβάμαι ότι αυτή τη φορά και στο δήμο Κιλελέρ ακόμα, θα… τα σπάσει τα μούτρα του, όμως αυτό, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο!

● Έλεγα λοιπόν, πως η Μπατζελή έφυγε, ο Κοκκινούλης έφυγε και ο Καραμίχας… δεν αισθάνεται καλά!

● Δεν συζητάω τώρα για Καραγκιοζόπουλο, Αλεξιάδη και λοιπούς δορυφόρους, αυτούς σε λίγο καιρό δεν θα τους… γνωρίζει, ούτε ο θυρωρός στην πολυκατοικία!

● Το έχω πει πολλές φορές, όταν βουλιάζει το καράβι κι ο… γύφτος ορμηνεύει!

● Έτσι λοιπόν κι ο Ανώτερος… των χοιροτρόφων, κάλεσε την περασμένη Τρίτη τα μέλη του κλάδου προκειμένου να εξετάσουν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνικήχοιροτροφίακαι πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν, χρόνια τώρα, γίνεται ανάπτυξη μόνο με δανεικά) και να αποφασίσουν τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης! Συμπέρασμα; Τη λύση θα δώσει γιαμια ακόμαφορά η Ζωοφόρος Α.Ε.! Τουτέστιν, περασμένες μου αγάπες ή όπως λέμε ξαναζεσταμένο φαί! Τρώγεται;

● Αμ το άλλο; Τι σχέση έχει, λέει, ο δήμος Κιλελέρ με τη Ζωοφόρο! Μην πάει ο νου σας στα γαϊδουρομούλαρα, γι’ αυτά έχουμε καιρό μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, από το δήμο Κιλερέρ όμως ζήτησαν πρινλίγοκαιρό άδεια για την κατασκευή του σούπερ σφαγείου οι διοικούντες τη Ζωοφόρο Α.Ε. Η δημοτική αρχή, όπως με πληροφορούν, το σκέφτεται, αλλά εν τω μεταξύ, κάπου 12 χοιροτρόφοι από τουςουδιαθέτουν μονάδες στην περιοχή, έχουν συγκεντρώσει ήδη υπογραφές και ζητούν από τη δημοτική αρχή να προβάλει αντιρρήσεις στην προώθηση της επένδυσης! Να δείτε λοιπόν που εκτός απότις φάρμεςμε τα γαϊδουρομούλαρα στο προεκλογικό παιχνίδι για το δήμο Κιλελέρ μπαίνουν τώρα και τα χοιροστάσια!

ο μπλοκατζής



Η Τρύπια Βάρκα

● Έχω ζήσει ως δημοσιογράφος του αγροτικού ρεπορτάζ περισσότερες από 25 αλλαγές σκυτάλης στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όμως είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοια αμηχανία στους συνήθεις «καρεκλοκένταυρους»! ● Όταν αλλάζει κυβερνητικό κόμμα και μαζί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ξέρουν οι προηγούμενοι ότι θα ‘ρθουν οι επόμενοι! Όταν δεν αλλάζει κυβερνητικό κόμμα, κάποιος υπουργός ή υφυπουργός μένει για να διευκολύνει τη συνέχεια… ● Αυτή τη φορά δεν άλλαξε βέβαια η κυβέρνηση, άλλαξαν όμως όλοι οι υπουργοί! Έφυγαν δύο, ήρθαν τρεις, κανένας εν τω μεταξύ δεν έχει ξαναπεράσει απ’ το υπουργείο, λίγες οι «γέφυρες» με το «σύστημα εξουσίας», έχουν μπερδευτεί πολύ τα πράγματα! ● Βλέπεις το μούδιασμα που υπάρχει αυτή τη φορά στο site του Πατριαρχείου! Εκεί που ήξεραν τα παιδιά… έχουμε μια υπουργό που τη λιβανίζουμε μέρα – νύχτα, ξαφνικά τους βλέπεις, μία στο ζεστό και μια στο κρύο! Σκωτσέζικο ντους! ● Να βγουν πάλι με το λιβανιστήρι, φοβούνται μην τους πάρει ο Κωσταντής τον αέρα, να βγουν αντιπολιτευτικά ανησυχούν μην τα κάνουν χειρότερα, οι εποχές είναι δύσκολες, τα φράγκα λίγα, τους έκοψε και η Κατερινούλα το «επίδομα»… ●…έφυγε κι ο Κοκκινούλης νύχτα! Όσο κι αν ήταν επίφοβος για τους δεσποτάδες, αποτελούσε μια σταθερά του συστήματος! Είχαν βρε αδερφέ έναν άνθρωπο που καταλαβαίνει από «λυκοφιλίες» μπορούσες στα δύσκολα να τον εμπιστευθείς! ● Τώρα με ποιόν; Με τον Τσικρίκα; Λες και το έκανε, ο Κοκκινούλης, θέλοντας να εκδικηθεί όσους έμειναν πίσω! Άντε τώρα να διαπραγματευθείς με τον κυρ Θοδωρή την ταμειακή διευκόλυνση για τα σιτάρια του 2008 και τα θαλασσοδάνεια του Gaea! ● Κι εδώ που τα λέμε, τι να σου κάνει κι ο φουκαράς ο κυρ Θοδωρής, όταν οι γιάπηδες του ΔΝΤ του βγάζουν off την πρόταση για τον δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα; Έκανε αμάν να πείσει τον Παπανδρέου, ήρθε ο Polson, ξανά στο… ξεπούλα! ● Κάτι πήγε να πει ο κακομοίρης ο κυρ Θοδωρής για Δωδώνη, πήγαν οι… τσοπαναραίοι να τον πάρουν με τις πέτρες! Ο μόνος που δήλωσε παρών στη διαδικασία ήταν ο Πεβερέτος! Όμως για να βάψει αυγά, χρειάζεται μπογιά...
από: agronews

Σχόλια