O Πάνος Μπεγλίτης για την καταβολή αποζημιώσεων στους αμπελοκαλλιεργητές του Νομού Κορινθίας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την καταβολή του υπολοίπου ποσού των αποζημιώσεων στους αμπελοκαλλιεργητές του νομού μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη και τον Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Θόδωρο Σαρρή, σχετικά με τη διαδικασία καταβολής του υπολοίπου των αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι αμπελοκαλλιεργητές την περασμένη χρονιά στο νομό μας.
Θέλω να ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους αγρότες και τις Ενώσεις ότι  αυτή την περίοδο εξελίσσεται στον ΕΛΓΑ η διαδικασία της διασταύρωσης των στοιχείων, μετά την υποβολή από το ΚΕΠΥΟ του Υπουργείου Οικονομικών στον ΕΛΓΑ των στοιχείων για την επιστροφή του ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου. Πιστεύω ότι υπό ομαλές συνθήκες η καταβολή θα αρχίσει από τα τέλη Οκτωβρίου.
Οι αγρότες του νομού μας να είναι βέβαιοι ότι οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει θα γίνουν πράξη, με σεβασμό στις αρχές της δικαιοσύνης και της διαφάνειας».

Σχόλια