Αναγνώστης για τα προεκλογικά σχόλια

Παρακολουθώ εδώ και μέρες τα σχόλια και τα σχολιανά για διάφορα πρόσωπα της Νεμέας μέσα από διάφορα blog. Αυτού του τύπου οι δηλώσεις και τα σχόλια εκτιμώ ότι ενδιαφέρουν ελάχιστους στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Το σημαντικότερο είναι ότι δυστυχώς, το 2010, έχουμε εκδηλώσεις υποψηφιοτήτων μέσω δηλώσεων και σχολίων και όχι μέσω θέσεων και προγραμμάτων.


Είχα προτείνει σε όλους όσους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές τον Νοέμβρη,να ανοίξουν την αγορά του λόγου στη Νεμέα και σε όλα τα αγροτικά δημοτικά διαμερίσματα, να συνομιλήσουν με τους κατοίκους για την οικονομία της υπαίθρου, την αγροτική οικονομία, τον αγροτουρισμό, τη τοπική γαστρονομία, τα τοπικά, τυπικά προϊόντα.

Να μιλήσουν για το μέλλον του νέου αγροτοδιατροφικού μοντέλου ανάπτυξης, βιωσιμότητας και οικονομικής αυτοδυναμίας, στο δήμο μας.

Η Νεμέα αν θα βαδίσει το δρόμο της ανάπτυξης στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, θα εξαρτηθεί από την ανάδειξη του αγρότη καλλιεργητή, που δεν περιορίζεται μόνο στις αγροτικές και γεωργικές δραστηριότητες, αλλά διαχειρίζεται ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα.

Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου ιστορικού κύκλου, ενός νέου ιστορικού στόχου για τις τοπικές κοινωνίες, την τοπική οικονομία.
Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης οφείλουν να αναδείξουν στην αρχή αυτού του ιστορικού κύκλου τα αιτήματα της αισθητικής, της ποιότητας της ζωής, του περιβάλλοντος, του τοπίου, των προϊόντων.

Σε αυτή τη πρόκληση κοινωνικά υποκείμενα με αυτογνωσία, υψηλό αίσθημα ευθύνης, πολιτική και μορφωτική επάρκεια μπορούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες, να καταστήσουν τους νέους δήμους πιο ελκυστικούς πιο παραγωγικούς.

Με λύπη διαπιστώνω ότι ένα μήνα πριν τις εκλογές κυριαρχούν η αφωνία, η ανεπάρκεια, οι φτωχές σε περιεχόμενο και ασύντακτες δηλώσεις των μέχρι σήμερα υποψηφίων δημάρχων. Αυτά όμως τα φαινόμενα απομακρύνουν και αποθαρρύνουν τα κοινωνικά υποκείμενα και τους νέους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
από : Ντίνος Παπαντωνίου

Σχόλια