Επείγον για το νερό της Στυμφαλίας από όπου υδρεύεται η Κόρινθος

Επείγον για το νερό της Στυμφαλίας από όπου υδρεύεται η Κόρινθος

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ !

Είχαμε υποσχεθεί στους χιλιάδες επισκέπτες μας ότι χωρίς φόβο και πάθος θα φτάναμε αυτήν την ιστορία με το νερό της Κορίνθου στο τέλος. Σας είχαμε διαβεβαιώσει ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουμε στα... χέρια μας από το Υπουργείο Υγείας τις μικροβιολογικές εξετάσεις που έχουν γίνει σε διάφορα σημεία των πηγών της Δρίζας , από εκεί δηλαδή που πίνουν νερό 40.000 και πλέον συμπολίτες μας.

Τα καταφέραμε και σήμερα σας παρουσιάζουμε τις μικροβιολογικές εξετάσεις που πραγματοποίησε στην Αθήνα το Κεντρικό Εργαστήρι Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας της χώρας μας :

Όπως αποδεικνύεται από τις μικροβιολογικές εξετάσεις ενώ τα κολοβακτηρίδια και οι εντερόκοκκοι πρέπει να βρίσκονται στο ΜΗΔΕΝ , δυστυχώς κάνουν κυριολεκτικά πάρτι στις πηγές από τις οποίες υδροδοτείται η Κόρινθος .

Έχουν πραγματικά χτυπήσει “κόκκινο” αφού οι ενδείξεις που μας δίνει η μικροβιολογική ανάλυση του Υπουργείου Υγείας δείχνουν τα μεν κολοβακτηρίδια κυμαίνονται από 5-56 ανά κυβικό εκατοστό , οι δε εντερόκοκκοι από 4-20 επίσης ανά κυβικό εκατοστό . Υπάρχουν βέβαια και άλλα μικρόβια όπως τα ολικά κολοβακτηριοειδή που κυμαίνονται από 5 έως 310 ανά κυβικό εκατοστό.Υπολογίστε ότι ο όγκος ενός cm3 είναι σαν μια χοντρή φακή για να συνειδητοποιήσετε την περιεκτικότητα σε μικρόβια. Τονίζουμε και πάλι ότι αυτές οι μετρήσεις για να είναι το νερό πόσιμο πρέπει να βρίσκονται στο ΜΗΔΕΝ!

Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν μας ότι η δειγματοληψία έγινε στις 8.00 το πρωί ώρα που δεν λειτουργούσε η ταβέρνα που ρίχνει τα απόβλητά της στις πηγές (διαβάστε παρακάτω). Αντιλαμβάνεστε δηλαδή τι νούμερα θα έβγαιναν αν η δειγματοληψία γινόταν στις 2 με 4 το μεσημέρι !

Τέλος όσον αφορά τις μικροβιολογικές εξετάσεις που βγάζουν ακατάλληλο ως πόσιμο το νερό στις πηγές της Δρίζας Στυμφαλίας, οι πληροφορίες μας λένε ότι οι επόμενες εξετάσεις που έχουν γίνει περίπου δυο εβδομάδες αργότερα είναι ακόμα πιο χειρότερες από αυτές που παρουσιάζουμε εμείς σήμερα.

Επιπλέον μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας σχεδόν ταυτόχρονα με την λήψη των μικροβιολογικών εξετάσεων , ομάδα της sfedona.gr με επικεφαλής τον διευθυντή μας κ.Λάκη Γιαννιδάκη σε ρόλο ακτιβιστών ,επισκέφθηκαν αιφνιδιαστικά το κέντρο του χωριού Στυμφαλία και διαπίστωσαν ότι γνωστή και μεγάλη ταβέρνα της περιοχής -που απ’ότι μας κατήγγειλαν λειτουργούσε και χωρίς άδεια(!!) είχε συνδέσει την αποχέτευσή της με το παρακείμενο κανάλι που βρίσκεται σχεδόν 50 μέτρα πριν από το σημείο υδρομάστευσης του Δήμου Κορινθίων.

Δηλαδή εκεί που καταγγέλλουμε με διαδοχικά ρεπορτάζ μας ότι είναι ξέφραγο αμπέλι ,ότι δεν προστατεύεται όπως ορίζει η Μ.Π.Ε και ότι αυτή η κατάσταση εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους για την δημόσια υγεία. Η δημοτική αρχή και οι συνεργάτες της μας ειρωνεύτηκαν. Απέδωσαν τα ρεπορτάζ μας στην ύπαρξη επαγγελματικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων για να χτυπηθεί δήθεν ο δήμαρχος και συνέχισαν κατά την άποψή μας ΑΝΕΥΘΥΝΑ να παροτρύνουν τους συμπολίτες μας να πίνουν νερό Στυμφαλίας.

Μόλις φτάσαμε στην συγκεκριμένη ταβέρνα πήγαμε στις τουαλέτες της οι οποίες βρισκόντουσαν ακριβώς δίπλα στο κανάλι με τα νερά των πηγών. Χρησιμοποιήσαμε ακίνδυνο χρώμα και χρωματίσαμε το νερό κόκκινο για να εξακριβώσουμε που πηγαίνουν τα απόβλητα της ταβέρνας.

Ρίξαμε το χρωματισμένο νερό στο νιπτήρα της τουαλέτας και στη συνέχεια στο κεντρικό σιφόνι. Σε λίγο είδαμε να εισέρχεται το χρωματιστό νερό μέσα στο κανάλι με το πόσιμο νερό που έχει τελικό προορισμό τις βρύσες των Κορινθίων! Στα 50 περίπου μέτρα από εκεί που έχουν συνδέσει με καμουφλάζ παράνομα την αποχέτευση της ταβέρνας βρίσκεται το κομβικό σημείο της υδρομάστευσης του Δήμου Κορινθίων.

Θέλουμε να υποβάλουμε κάποια σοβαρά ερωτήματα στον κ.Πνευματικό με την ιδιότητά του ως δήμαρχου Κορινθίων αλλά και ως προέδρου της ΔΕΥΑΚ:

-Κύριε Πνευματικέ όλα αυτά που συμβαίνουν στις πηγές τις Δρίζας δεν τα γνωρίζατε αφού ένα μεγάλο διάστημα ανεβαίνατε καθημερινά εκεί;Μήπως μάλιστα είχατε υποσχεθεί και την κατασκευή στο μέλλον βιολογικού καθαρισμού στην ευρύτερη περιοχή των πηγών;

Που σημαίνει ότι γνωρίζατε το πρόβλημα με τους απορροφητικούς βόθρους που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη από όσο ορίζει ο νόμος από το σημείο υδροληψίας;Η ΔΕΥΑΚ της οποίας είστε πρόεδρος ,γνωρίζεται ότι είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους πολίτες της Κορίνθου για τις αναλύσεις του νερού της ύδρευσης;

Έχει γίνει αυτό έστω και μία φορά από την ίδρυση της;Ο αδερφός σας κ.Κωνσταντίνος Πνευματικός , έμπειρος υπάλληλος της Περ.Δ/νσης Πελοποννήσου δεν γνώριζε ότι πρέπει να τηρούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ Μ.Π.Ε ώστε να υπογραφεί η άδεια υδροδότησης από τον Περιφερειάρχη;Δεν έχει συντάξει πάλι στην καριέρα του ανάλογο έγγραφο;

Τα γνώρισε αυτά εγγράφως στον κ.Χατζημιχάλη πριν υπογράψει την άδεια υδροδότησης;
Γιατί δεν περιμένατε κύριε δήμαρχε να γίνουν όλα τα απαραίτητα εκείνα έργα που θα διασφάλιζαν την ποιότητα του νερού της Στυμφαλίας και μετά να φέρνατε το νερό στην Κόρινθο; (Εκεί που η Κόρινθος περίμενε 150 χρόνια για δει πόσιμο νερό, θα περίμενε ακόμα μερικούς μήνες!)

Θέλατε αυτό να γίνει οπωσδήποτε πριν τις εκλογές, αδιαφορώντας για τους πιθανούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία;Τέλος για όλα αυτά που αποκαλύπτουμε σήμερα θα δοθεί μια καθαρή και έντιμη ενημέρωση από πλευράς Δήμου και ΔΕΥΑΚ προς τους πολίτες της Κορίνθου τους οποίους είχατε παροτρύνει με πληρωμένες διαφημίσεις να πίνουν άφοβα νερό από τις βρύσες τους;

Ή για μία ακόμα φορά θα ψάξετε να βρείτε φαντάσματα και εφιάλτες για να τους ανακηρύξετε κατά την προσφιλή σας τακτική σε εχθρούς της πόλης;
από: sfedona.gr

Σχόλια