H Ηλιάνα Καλαντζή απαντά σε όλους και γιά όλα

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Νεμέα από απλό ενδιαφέρον ως πολίτης όπως τις παρακολουθεί και η πλειοψηφία των δημοτών , βρέθηκα δυστυχώς μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη. Την εμπλοκή του ονόματος μου με διάφορους τρόπους από κάποιους ανθρώπους που για δικούς τους λόγους ερμηνεύουν τις καταστάσεις όπως τους συμφέρει…
Θα ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα όχι για να υπερασπιστώ την δική μου θέση, γιατί εξάλλου δεν οφείλω καμία εξήγηση σε κανέναν αλλά για να δώσω τις πραγματικές διαστάσεις των όσων συμβαίνουν, σε όλους τους πολίτες που γίνονται δέκτες μιας κωμικοτραγικής παράστασης την οποία δίνουν οι εμπλεκόμενοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου νεμέας.
Ουδέποτε ασχολήθηκα και ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ουδέποτε μπήκα στην διαδικασία να δημιουργήσω ένα περιβάλλον το οποίο θα προστατεύει ή θα ενισχύει την προβολή μου στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου της Νεμέας.
Ουδέποτε διεκδίκησα από την παράταξη την οποία στήριξα και υπερασπίστηκα με την προεκλογική μου δραστηριότητα κάποιο προσωπικό όφελος.
Η όλη στάση μου μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πως έδρασα με πλήρη ανιδιοτέλεια βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της παράταξης και μόνο. Με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς όλους, πιστεύω πως τίμησα την παράταξη της ΝΔ η οποία με επέλεξε να είμαι ένας από τους εκπροσώπους των θέσεων και των αρχών της.
Και τώρα έρχομαι αντιμέτωπη με κατηγορίες οι οποίες μου προσάπτουν προσωπικά οφέλη τα οποία θα καρπωθώ εάν η ΝΔ διασπαστεί στην Νεμέα. Την παράταξη την οποία υποστηρίζω και υπερασπίζομαι.
Την παράταξη για την οποία αγωνίστηκα στις τελευταίες εκλογές παρόλο που ήξερα εκ των προτέρων ότι δεν θα εκλεγώ και η συμμετοχή μου είχε ως μόνο στόχο το να βοηθήσω και να στηρίξω την παράταξη με όποιο τρόπο μπορούσα. Με ποιο τρόπο η στάση μου διασπά την ΝΔ στη Νεμέα; Έχει η ΝΔ ψηφοδέλτιο στην Νεμέα και εγώ δεν το στηρίζω;
Αντιλαμβάνομαι πως η επιθυμία όσων διεκδικούν την δημαρχεία έχει εξαφανίσει τις έννοιες της ευπρέπειας, της αξιοπρέπειας και της εντιμότητας.
Τα χτυπήματα που δέχομαι κάτω από τη μέση φανερώνουν το ήθος, την ακεραιότητα, το επίπεδο και την παιδεία των όσων τα πράττουν.
Προφανώς όσοι πλάθουν αυτά τα σενάρια βλέπουν φαντάσματα. για να δικαιολογήσουν την ελλειμματική τους προσωπικότητα που δεν είναι αρκετή για να συσπειρώσει τους νεοδημοκράτες της Νεμέας.
Για να καλύψουν την απουσία οράματος, σχεδίου και προγράμματος για το Δήμο της Νεμέας που δεν διαθέτουν.
Για να δώσουν άλλοθι στον εαυτό τους και στο περιβάλλον τους για την μειωμένη αποδοχή που ενδεχομένως έχουν από τους πολίτες.
Για να αποδώσουν αλλού τις ευθύνες για την ανικανότητα που έχουν να δράσουν ως ομάδα. Γιατί δρουν ως αυτόνομες μονάδες προασπίζοντας ο καθένας το προσωπικό τους συμφέρον και όχι ως ομάδα.
Για την υποβιβασμένη ιδέα που έχουν για το τι εστί πολιτική κάνοντας ένα πολιτικό αγώνα ανέντιμο και ανήθικο.
Για να κουκουλώσουν το γιατί τόσο καιρό απείχαν από τις εξελίξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και τώρα εμφανίζονται ως θριαμβευτές σωτήρες.
Για να μην χρειαστεί να δικαιολογηθούν για παρελθόντες πράξεις τους με τις οποίες στήριζαν ψηφοδέλτια συνδυασμών άλλων κομμάτων.
Με το να σπιλώνουν υπολήψεις νομίζουν πως θα ανεβάσουν τη δική τους υπόληψη.
Εγώ υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι πολύ περισσότερο το συμφέρον της παράταξης μου από αυτούς που λειτουργούν τυχοδιωκτικά και μόνο. Δεν έχουν να μου προσάψουν τίποτα και η έμμονή τους αυτή φανερώνει άλλα πράγματα.
Όσοι θέλουν πραγματικά να υπερασπιστούν το συμφέρον του Δήμου της Νεμέας και των πολιτών της θα έπρεπε να έχουν μια πιο σοβαρή στάση γιατί το απαιτούν οι περιστάσεις. Παρέλαβαν έναν αυτόνομο δήμο τον οποίο πρέπει να υπερασπιστούν και αυτό από μόνο του συνιστά μια πολλή σοβαρή πρόκληση.
Πραγματικά θλίβομαι και μένω έκπληκτη από τα όσα συμβαίνουν στην Νεμέα. Θέλοντας να βλάψουν την υπόσταση του νυν δημάρχου και πατέρα μου χρησιμοποιούν ακόμα και το δικό μου όνομα. Γυρνάμε πίσω σε εποχές που θα έπρεπε να έχουμε ξεχάσει. Σε στάσεις μικρόψυχες και άνανδρες.
Ο νυν δήμαρχος έδωσε στους πολίτες μια καθαρή, σοβαρή και ειλικρινή απάντηση. Και αυτό όσο και να θέλουν κάποιοι να το σπιλώσουν, δεν σπιλώνεται.
Δυστυχώς λείπει ο πολιτικός πολιτισμός από τους διεκδικητές της τοπικής εξουσίας στην Νεμέα και ο κόσμος βλέπει, κρίνει, αξιολογεί και κυρίως δεν ξεχνά.


Ηλιάνα Καλαντζή
Πολιτευτής Ν.Δ. Νομού Κορινθίας

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η κοπελιά της φωτογραφίας εκτός από κόρη του απερχόμενου δήμαρχου και ταγμένη υπηρέτης της Ν.Δ τι άλλο είναι και τι έχει να προσφέρει στον τόπο; Νεμεάτισα είναι;
Και τελικά οι εκλογές στη Νεμέα τι είναι; Εσωκομματικό πρόβλημα της Ν.Δ; Μυαλό δεν βάζουν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν και νοιάζονται μόνο για τον εαυτούλη τους και το καλό του κόμματος, από το οποίο πάλι στο βόλεμα προσδοκούν. Πρέπει να ανοίξει η κοινωνία της Νεμέας και να μη βράζει στο ζουμί όσων τη χρησιμοποιούν για να βολέψουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους.
Εξωστρέφεια λοιπόν. Πολύ καλά τα λέει ο άλλος για να μπορούμε και μεις που ζούμε μακρυά από τη Νεμέα να νοιώσουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο μας. Αλλιώς θα σας αφήσουμε να βγάλετε άκρη με τους βαφειάδηδες τους Καλατζήδες και τους Γιωργούσηδες μόνοι σας. Αλλά όχι δεν πρέπει να χαρίσουμε τη Νεμέα στην οπισθοδρόμηση, ούτε να πάει στράφι το πολιτιστικό της δυναμικό και οι προοπτικές ανάπτυξης του ονόματός της ως ένα εθνικό brand.