Οι τιμές για ξερή κορινθιακή και σταφίδα



Η τιμή για την ξερή σταφίδα θα είναι χαμηλότερη από πέρυσι, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από την ΚΣΟΣ (Κοινοπραξία Συνεταιριστικών Οργανώσεων Σουλτανίνας).
Οι τιμές θα μειωθούν περίπου 30 λεπτά ανά κιλό προιόντος.
Αναλυτικότερα η σταφίδα εξαιρετικής ποιότητας "ο άσσος" από €1,5 πέρυσι θα πάει στο €1,20 φέτος, η σταφίδα νούμερο 2, από €1,30 πέρυσι στο  1 ευρώ φέτος και η σταφίδα νούμερο 4, στα 80 λεπτά το κιλό.
Δυστυχώς η ΚΣΟΣ δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παραγωγών μελών της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μέσα σε ένα χρόνο, της "έφυγαν" 300.000 ευρώ μόνο για 2 υποθέσεις. Πρώτον τα 100 χιλιάρικα είναι το πρόστιμο που επιβλήθηκε πέρυσι στην Συνεταιριστική οργάνωση για ....παράνομους και ανασφάλιστους εργαζόμενους (!!!) στο εργοστάσιο της. Και δεύτερον τα υπόλοιπα 200 χιλιάρικα δόθηκαν ως εφάπαξ στον απελθόντα διευθυντή της ΚΣΟΣ. Νομότυπα βέβαια γιατί ως γνωστόν οι μισθοί των ...Διευθυντάδων είναι ολίγον παχουλοί !!!
Όλος τυχαίως επίσης, ο απελθών διευθυντής της ΚΣΟΣ, είναι γιος ... πρώην διευθυντή της Ένωσης Αγροτ. Συνεταιρισμών Ηρακλείου, ενώ ο νυν πρόεδρος της ΚΣΟΣ είναι επίσης ο "μαθουσάλας" πρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου κ. Γαβαλάς !!!! Γενικά είμαστε όλοι μια ..... ωραία οικογένεια ....

Από την  ΣΚΟΣ (Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας), φημολογείται ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα ανακοινώσει, ότι θα παραλάβει μαύρη κορινθιακή στην ίδια τιμή με την περυσινή, δηλαδή στο 1,10 ευρώ.
Φήμες επίσης θέλουν την ΣΚΟΣ να προσπαθεί να "ανεβάσει" λίγο την τιμή για τους παραγωγούς. Κάτι απόλυτα δικαιολογημένο, εάν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπάρχει ούτε κιλό απόθεμα από προηγούμενες χρονιές και επίσης ότι η φετινή παραγωγή θα είναι μειωμένη παραπάνω από 10%. Όταν λοιπόν κάποιοι "καλοθελητές", σε οικονομικά κακές χρονιές για τους παραγωγούς της μαύρης κορινθιακής, χρησιμοποιούν ως επιχείρημα τον περίφημο νόμο της αγοράς, περί προσφοράς και ζήτησης, ας τον χρησιμοποιήσουν φέτος προς όφελος των αγροτών.

από : agriada.blogspot

Σχόλια