ΠΑΣΟΚ-ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι συνεργάτες του ΔΝΤ και της Ε.Ε. στην εφαρμογή της πιο άγριας αντιλαϊκής πολιτικής, που εξαφανίζει κάθε εργατικό δικαίωμα, ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί κάθε κοινωνικό αγαθό, διαλύει το όποιο Κράτος Πρόνοιας, οδηγεί στη συγκεντροποίηση της παραγωγής και διακίνησης προϊόντων, χρησιμοποιεί τον Στρατό ενάντια στην.....
κοινωνία.

Στο όνομα των «εθνικών αναγκών», για το καλό «της «εθνικής μας οικονομίας και της εθνικής μας βιομηχανίας, του τουρισμού», για την εξυπηρέτηση δηλαδή του κόσμου του πλούτου, των διαπλεκόμενων κατασκευαστών-καναλαρχών-έμπορων όπλων-επιχειρηματιών του τουρισμού-εφοπλιστών και των τραπεζών ποινικοποιούνται οι αγώνες, επιστρατεύονται οι απεργοί, κατεβαίνει ξανά ο στρατός στο δρόμο.

Για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου επικαλούνται το Μνημόνιο, που όλως τυχαίως περιλαμβάνει τις πιο άγριες απαιτήσεις των εργοδοτών που επεδίωκαν εδώ και χρόνια να κάνουν πράξη: μείωση μισθών, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και συλλογικών συμβάσεων, άνοιγμα των επαγγελμάτων και ουσιαστικά κλείσιμο τους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στο χώρο των υπηρεσιών. Και όλα αυτά «για να γίνουν πιο φθηνά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες». Έτσι φτάσαμε στο αξιοπρόσεκτο γεγονός, στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι να εργάζονται περισσότερο και φθηνότερα, ενώ οι εργοδότες να κερδίζουν περισσότερα πουλώντας ακόμη ακριβότερα, απολαμβάνοντας το υψηλότερο ποσοστό κέρδους πανευρωπαϊκά.

Αυτά τα αντικοινωνικά συμφέροντα είναι αποφασισμένη να ικανοποιήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η τρόικα των καθαρμάτων ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-Ε.Ε. με κάθε τρόπο.

Με κοινωνικό αυτοματισμό: δεν είναι τυχαίο ότι ψήφισαν καλοκαιριάτικα το άνοιγμα των επαγγελμάτων επιδιώκοντας να στρέψουν με τη βοήθεια των ΜΜΕ αδειούχους-τουρίστες κλπ ενάντια σε όσους αγωνίζονται.

Με τις καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων που κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές όλες τις απεργίες, ακόμη και πριν εκδηλωθούν (ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας).

Με τους κρατικούς-κυβερνητικούς συνδικαλιστές των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ που αντί να κλιμακώσουν τις εργατικές κινητοποιήσεις ουσιαστικά αποδέχονται το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, βάζουν πλάτη στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων.

Τέλος, ενσωματώνουν τον στρατό στις δυνάμεις καταστολής και Απεργοσπασίας.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ εξάλλου, από τον αλήστου μνήμης Ανδρέα Παπανδρέου που πολλοί πλασάρουν ως φιλεργατικό, έχουν πλούσια προϋπηρεσία: Τη δεκαετία του 80' οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επιστράτευσαν τους απεργούς στις Δημόσιες Συγκοινωνίες, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, κατεβάζοντας τα στρατιωτικά λεωφορεία και τα ΡΕΟ στους δρόμους, στέλνοντας τους στρατιώτες να μαζεύουν τα σκουπίδια, μετατρέποντας τα οχηματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού σε Απεργοσπαστικό Μηχανισμό.

Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ του Γ.Παπανδρέου και του Ευ.Βενιζέλου κατεβάζει ξανά τον στρατό στους δρόμους για να σπάσει την Απεργία, καθώς να συνεχίσουν αγωνιστικά αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, κατά τη γενική συνέλευση των σωματείων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη η απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των απεργών και την επίταξη των οχημάτων.

Σε κυβερνητική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής επισημαίνεται ότι: «η άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών συνιστά βαριά προσβολή «της έννομης τάξης», πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα:

- Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών

.- Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ). Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ' όσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.

- Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.

- Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών».

Μιλάει για έννομη τάξη το κόμμα του ΠΑΣΟΚ των σκανδάλων της SIMENS και του Χρηματιστήριου, που κατάκλεψαν εκτός των άλλων τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων, της Ολυμπιάδας των διαπλεκόμενων κατασκευαστών, των καναλαρχών και τoυ C41, της μίζας από τα εξοπλιστικά προγράμματα, των πελατειακών σχέσεων, αυτοί που ενίσχυσαν επιχειρηματίες-τραπεζίτες και εφοπλιστές, επιτρέποντας ταυτόχρονα να πλέουν πλοία όπως το ΣΑΜΙΝΑ.

Αυτοί που παραβιάζουν στυγνά το Σύνταγμα δίνοντας άδεις λειτουργίας σε Κολέγια των οποίων αναγνωρίζουν τα πτυχία ως ισότιμα των Πανεπιστημίων! Αυτοί που ξεπούλησαν το Δημόσιο πλούτο και ετοιμάζονται να πουλήσουν ΟΣΕ-ΔΕΗ, να χαρίσουν στον χρεωκοπημένο Σάλλα την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Να πουλήσουν τις εταιρείες Ύδρευσης, όταν ακόμη και ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει το νερό Ανθρώπινο Δικαίωμα.

Για να εφαρμόσουν επομένως τους Νόμους της Ζούγκλας που επιβάλλουν τα κέρδη τους, για να μας επιβάλλουν τον άγριο ανταγωνισμό στη διεκδίκηση του ελάχιστου, τη δυστυχία, την υποταγή, την παραίτηση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό του νέου Εργασιακού Μοντέλου και του νέου τρόπου Οργάνωσης της Κοινωνίας που καθορίζει η Δικτατορία των Νόμων των Αγοράς, μας Επιστρατεύουν και στέλνουν ενάντια μας τον Στρατό.

Οι τελευταίες αυταρχικές ενέργειες του ΠΑΣΟΚ αποτελούν μια κλιμάκωση του σύγχρονου Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού, μια πρόβα τζενεράλε του Κρατικού αυταρχισμού και καταστολής εν όψει του Εκρηκτικού Κοινωνικά Φθινοπώρου. Ήδη, στην μεγάλη Πανεργατική Απεργία στις 5 Μαΐου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έθεσε σε Επιφυλακή τον στρατό, καθώς ο χαρακτηρισμός του εργαζόμενου λαού ως Εσωτερικού Εχθρού και ο φόβος εξέγερσης του, κινητοποιεί τις Ενοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση «Έκτακτης Ανάγκης».

Εμείς καλούμε το μόνιμο προσωπικό και τους φαντάρους να αντισταθούν.

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ την συμμετοχή τους σε ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ.

Πρέπει τώρα το εργατικό κίνημα να καταδικάσει έμπρακτα και μαχητικά την ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ και τη χρήση του Στρατού εναντίον Απεργών.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Σχόλια