Πολιτισμός και Αγρότες σε συνέδριο των Νέων Αγροτών στη Νέα Κίο Αργολίδας


«Και αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή σου όπως θέλεις, τουλάχιστον μην την εξευτελίζεις», λέει ο ποιητής, και οι Νέοι Αγρότες οργανώνονται ώστε να προσπαθήσουν να δώσουν σε όλους τους συμπολίτες να καταλάβουν ότι πρέπει να σεβόμαστε όλοι τις αξίες του καθενός και τον αγροτικό τρόπο ζωής, από όπου λίγο ως πολύ προερχόμαστε όλοι, και αν δεν μπορούν οι νέοι αγρότες να προβάλλουν με τα ίδια μέσα glamour το life style της αγροτικής ζωής, τουλάχιστον να επισημάνουν τα στοιχεία και τα τεκμήρια για να μην τον εξευτελίζουν.
Στο συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός», η Οργανωτική Επιτροπή εισηγήθηκε την αποφυγή «φαντεζί» αιθουσών και «χλιδάτων» catering, προσανατολισμένη στην παράθεση στοιχείων για την ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης στον αγροτικό κόσμο, στην προβολή της συμβολής του αγροτικού κόσμου στον σημερινό πολιτισμό, στην επισήμανση της λειτουργίας της αγροτικής κοινωνίας ως «κιβωτού» πολιτισμού, αξιών & παραδόσεων, αλλά ταυτόχρονα και στην αξιοποίηση των πολιτιστικών χαρακτηριστικών με την ενσωμάτωσή στοιχείων τοπικού πολιτισμού στα αγροτικά προϊόντα και στις αγροτικές υπηρεσίες-δραστηριότητες.
Η μικρή αντιπροσωπευτική ΕΚΘΕΣΗ τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στην κεντρική πλατεία της Νέας Κίου, την Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010, από 18.00, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, θα φιλοξενήσει όσους θέλησαν να επιδείξουν έμπρακτα στοιχεία της σύζευξης αγροτικών δραστηριοτήτων με τον αγροτικό πολιτισμό, μεταξύ των οποίων: η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών ΚΥΑΝΩΝ ΕΡΓΑ, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Αργολίδας, ο Συνεταιρισμός Γυναικών ΛΙΜΝΩΝ, ο κ. Αλεξόπουλος, η κα Σοφία Καραμάνου, ο κ. Σταμάτης Μερτύρης, η κα Μαρία Καρασταμάτη, η κα Φωτούλα Κατσουρίνη, ο κ. Γεώργιος Κωστελένος, ο κ. Ευάγγελος Μελάς, ο κ. Παπανικολάου, η κα Παπανδριανού, η κα Χαρίκλεια Παπαργύρη, η κα Ευγενία Στόφα, ο κ. Χαράλαμπος Τσάκωνας, η κα Νίκη Τσεκούρα, ο κ. Γιώργος Φλεβάρης και η κα Λυδία ΧατζηΝουσίου, ενώ η Αναπτυξιακή Εταιρία ΠΑΡΝΩΝΑ, η ΠΕΝΑ-Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς θα παρουσιάσουν στοιχεία από την δραστηριότητά τους σε σχέση με το Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός», ανάμεσα σε φωτογραφίες από την ζωή του ΧΘΕΣ στην ΑΡΓΟΛΙΔΑ (με την φροντίδα του κ. Αντωνίου) και το «Σκηνικό για αρχαία παράσταση, με σβάρνες, ως φιγούρες αρχαίας τραγωδίας» με την φροντίδα του κ. Βασίλη Καββαθά.
Η κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα, πρόεδρος της ΕΝΑ Αργολίδας (πρώην Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Επιδαύρου) θεωρεί εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή του αγροτικού πολιτισμού, την σύμπτωση στο ίδιο πρόσωπο της κας Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της πρώην Ευρωβουλευτού της Επιτροπής πολιτιστικών θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.
Το διήμερο (Κυριακή & Δευτέρα) 27 & 28 Ιουνίου 2010, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου Αργολίδας, στο Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός», θα συναντηθούν οι Νέοι Αγρότες για να σηματοδοτήσουν μια νέα προσπάθεια.
Συμμετοχή: τηλ 27510 51013, φαξ 27510 51750, neakios2010@yahoo.gr, 6976562330.



(Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382)

Σχόλια