Πρωτοφανής βομβιστική επίθεση

Πρωτοφανής βομβιστική επίθεση στην καρδιά των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας. Στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοίδη. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα.Νεκρός ο υπασπιστής του, πατέρας δύο παιδιών. Η είδηση, όπως είναι φυσικό κάνει το γύρο του κόσμου. Μεγάλο το πλήγμα για τη βασανισμένη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο δέμα, το οποίο εξερράγη στα χέρια του αστυνομικού, στενού συνεργάτη του υπουργού, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τη διαχείριση της αλληλογραφίας και των επαφών του Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Τη στιγμή της έκρηξης βρισκόταν στο γραφείο του, σε απόσταση δώδεκα περίπου μέτρων από το γραφείο του υπουργού

Το βασικό ερώτημα είναι πως έφτασε ένα...δέμα μέχρι τον 7ο όροφο του κτιρίου της Κατεχάκη;

Το τελευταίο διάστημα, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης λάμβανε πολλά δώρα γάμου. Ισως, έτσι, εξηγείται πως πέρασε ένα δέμα-βόμβα μέχρι το γραφείο του υπουργού χωρίς να εντοπιστεί.

Το χτύπημα ήρθε στην πιο δύσκολη στιγμή για την χώρα. Εν μέσω κοινωνικών συγκρούσεων για το Ασφαλιστικό και εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου και κρίσης της τουριστικής βιομηχανίας.Οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση, ή ανοργανωσιά – μπάχαλο των αρχών ασφαλείας;Πάντως το χτύπημα ήρθε σε μια κρίσιμη περίοδο, που χαρακτηρίζεται τόσο από την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, όσο και τη διαφαινόμενη κρίση της τουριστικής βιομηχανίας.

Σχόλια