Διαγωνισμός : Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, πλατειών (Β φάση) στο Δήμο Νεμέας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Αριθμ. Πρωτ. – 4626 -



Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με το σύστημα προσφοράς ενιαίου ποσοστού έκπτωσης και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, σύμφωνα με το Ν.3669/08 «Κύρωση της Κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων (ΚΔΕ)», για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ (Β΄ΦΑΣΗ)», προϋπολογισμού συνολικής δαπάνης συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. # 96.560,47 € # (ήτοι 79.802,04 € + 16.758,43 € ΦΠΑ = 96.560,47 €).

Αριθμός Μελέτης 46/2010 της Τ.Υ.Δ.Κ. Ν.Κορινθίας.

Το έργο χρηματοδοτείται με πιστώσεις από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ με το ποσό των 58.901,00 €, με το ποσό των 17.162,34 € από ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και με το ποσό των 20.497,13 € από ΣΑΤΑ 2008.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 13η του μηνός Ιουλίου του έτους 2010 ημέρα Τρίτη με ώρα 10.00 π.μ. (λήξης παράδοσης των προσφορών) στα Γραφεία του Δήμου Νεμέας από την αρμόδια Επιτροπή Δημοπρασιών.

Αν για οποιονδήποτε λόγο δε διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊστάμενη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν τη νέα ημερομηνία σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού και την ίδια ώρα.

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές:

1.Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:

α) Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη ΓΓΔΕ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. για έργα κατηγορίας: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ Α1,Α2, 1Η – Η/Μ Α1, Α2, 1Η . Οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται δεκτές, ανάλογα με το δημοπρατούμενο ποσόν σε €, όπως αυτό προκύπτει από τον προϋπολογισμό του έργου και τα ισχύοντα όρια των πτυχίων.

β) Προερχόμενες από κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου ΜΕΕΠ.

γ) Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

2.- Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β, και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ.7 του Ν.3669/08 (ΚΔΕ), (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

3.-Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου και υπό τους όρους της παρ.3 του άρθρου 16 Ν.3669/08 (ΚΔΕ). Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.

4.Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στο Μ.Ε.Ε.Π. αναλόγου τάξης και κατηγορίας έργων, με τις προϋποθέσεις της παρ.10 του άρθρου 16 του Ν.3669/08 (ΚΔΕ) (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας).

5.Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει, είτε μεμονωμένα, είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Γίνονται επίσης δεκτές και μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων κατ΄ εφαρμογή της παρ.9 του άρθρου 16 του Ν.3669/08 (κύρια κατηγορία) Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για την συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.

Η εγγύηση συμμετοχής στην δημοπρασία ορίζεται σε # 1.597,00 € #, σε γραμμάτια του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων ή εγγυητική επιστολή τραπεζών που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή του ΤΣΜΕΔΕ που θα συνταχθεί κατά τους τύπους που ισχύουν στο Δημόσιο και πρέπει να απευθύνεται στον κύριο του έργου. Σε περίπτωση διαγωνιζόμενης κοινοπραξίας πρέπει να είναι κοινές υπέρ όλων των μελών της.

Τις διακηρύξεις, τις μελέτες καθώς επίσης και τα έντυπα οικονομικής προσφοράς θα τα παραλαμβάνουν από τον Δήμο.

Τα έξοδα δημοσίευσης της διακήρυξης βαρύνουν τον ανάδοχο.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα Γραφεία του Δήμου Νεμέας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 27460 23735 FAX 27460 24135.

Νεμέα 23 – Ιουνίου 2010

Ο Α Ν Τ Ι Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ


Γεώργιος Σαϊσανάς

Σχόλια