Σε μόλις 60 μέρες 2 εκατ.iPad

 Το 2010 έχει ήδη εγγράψει υποθήκη για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τις πιο ενδιαφέρουσες χρονιές για τον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας.



Αλλοι σχεδιάζουν ανταγωνιστικά προϊόντα, άλλοι... αντιγράφουν, η ουσία όμως είναι πως σε μόλις 60 ημέρες η Apple πούλησε 2 εκατ. iPad.

Το iPad της Apple τραβά πάνω του τα βλέμματα όπου και αν βρεθεί, η κινητή τηλεφωνία ετοιμάζεται σιγά σιγά να μπει στην επόμενη φάση της εξέλιξής της, οι τρισδιάστατες τηλεοράσεις είναι πια πραγματικότητα (αρκεί να βάλετε το χέρι αρκετά βαθιά στην τσέπη) και αν νομίζετε πως προς το τέλος της χρονιάς θα χαλαρώσουμε, χαζεύοντας τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, κάνετε λάθος.



Ολα δείχνουν πως το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα. Η Google έκανε ήδη γνωστό πως -εκτός απροόπτου φυσικά- εντός της συγκεκριμένης περιόδου θα διαθέσει το Chrome OS, το δικό της ανοικτού λογισμικού λειτουργικό σύστημα. Η προσπάθεια της εταιρείας να μπει στα... χωράφια που μέχρι σήμερα ελέγχει η Microsoft είναι ξεκάθαρη, αλλά μη νομίζετε πως και η Microsoft θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Στην ίδια περίοδο, δηλαδή κάπου μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, θα παρουσιάσει την έκδοση των Windows 7 Mobile, του λειτουργικού συστήματος που όπως υπαινίσσεται και το όνομα απευθύνεται σε κινητά τηλέφωνα και συναφείς φορητές συσκευές. Κάπου προς τα τέλη της χρονιάς, χωρίς όμως να είναι απολύτως βέβαιο πως δεν θα «πατήσει» το 2011, η Hewlett-Packard αναμένεται να παρουσιάσει, μετά από αρκετή καθυστέρηση, τη δική της πρόταση για τον χώρο των επίπεδων υπολογιστών, το ΗΡ Slate. Οι φήμες που ανέφεραν πως η εταιρεία θα αντικαθιστούσε τα Windows 7 στη συσκευή για χάρη του WebOS, του λειτουργικού συστήματος της Palm που εξαγοράστηκε πρόσφατα από την ΗΡ, επιβεβαιώθηκαν οπότε μένει πια να δούμε αν άξιζε τον κόπο η αλλαγή του χρονοδιαγράμματος. Θα είναι ένα ενδιαφέρον φθινόπωρο...

από : enet.gr

Σχόλια