Green theater στις Αρχαίες Κλεωνές - Νεμέα

Το Green theater είναι ένα ολοκαίνουργιο, σύγχρονο και λειτουργικό αίθριο θέατρο 1500 θέσεων. Βρίσκεται στις Αρχαίες Κλεωνές, που ανήκουν στο δήμο Νεμέας. Μια κωμόπολη με πλούσιο προϊστορικό και ιστορικό παρελθόν, νοτιοδυτικά της Κορίνθου, σε υψόμετρο 320 μέτρων.



Οι επισκέπτες του θα μπορούν απ’ τις κερκίδες να θαυμάσουν τον μεγαλύτερο κάμπο της κεντρικής Κορινθίας με τα καταπράσινα βουνά και το φωτισμένο τη νύχτα αρχαίο Κάστρο της Ακροκορίνθου.

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις μουσικές και θεατρικές θα φιλοξενούνται από αυτό το καλοκαίρι στο χώρο, ο οποίος σέβεται το περιβάλλον και το αποδεικνύει, αφού η συνολική λειτουργία του θα είναι φιλική προς αυτό με τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργεια. Η ανακύκλωση θα είναι καθημερινή πρακτική κι ένα από τα μηνύματα που πρόκειται να διαδώσει το Green theater.

Το θέατρο έχει άρτια ακουστική και από αυτό το καλοκαίρι πρόκειται να φιλοξενήσει κάθε ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική πρόταση, που άπτεται τον ελληνικών πολιτιστικών δρώμενων, χωρίς να αποκλείονται και μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών.



Πέρα από κάθε άλλη πολιτιστική εκδήλωση το Green theater θα καθιερώσει από αυτό κιόλας το καλοκαίρι το δικό του Φεστιβάλ, τη δική του πρόταση στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. «Green theater festival» με θέμα: Πολιτισμός και περιβάλλον στη γη της αμπέλου, του οποίου το περιεχόμενο θα είναι κυρίως μουσικό με σαφείς επιρροές από τους λαούς της Μεσογείου.

Την έναρξη του καλοκαιρινού προγράμματος του Green theater σηματοδοτεί η Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. Η μέρα θα καταλήξει σε ένα πανηγύρι, ένα μουσικό αφιέρωμα στο λαϊκό, ρεμπέτικο και δημοτικό τραγούδι, στο οποίο θα πάρουν μέρος ο Παναγιώτης Λάλεζας, η Μαριώ και ο Λάμπρος Καρελάς.



Στη διάρκεια του Green Theater festival πρόκειται να πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα πολιτιστικά δρώμενα όπως, «Ο Καραγκιόζης Προφήτης» του Ευγένιου Σπαθάρη, «Συνέβη μια νύχτα» με την Εβελίνα Παπούλια & τον Αλέξανδρο Ρήγα, «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, «Ιππής» από τη Θεατρική Διαδρομή σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, «Πλούτος- Πενίας Θρίαμβος» από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν & το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, «Λοκαντιέρα» από την 5η ΕΠΟΧΗ και άλλα

Σχόλια