Οικονομική ασφυξία στην αγορά!

Τέτοια οικονομική ασφυξία η αγορά είχε να νιώσει πάρα πολλά χρόνια. Ο «θάνατος του Εμποράκου», το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ, παίρνει σάρκα και μορφή στις μέρες μας.




Τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα και μας λένε ότι το πρώτο τετράμηνο φέτος (Γενάρης-Απρίλης) οι ακάλυπτες επιταγές έφτασαν τις 52.423 και σε αξία σε 504,8 εκατ. ευρώ είναι χαρακτηριστικά!! Δηλαδή κάθε μέρα έχουμε ακάλυπτες επιταγές ύψους 4.200.000 ευρώ!!!



Το συγκλονιστικό, όμως είναι άλλο. Απ’ ότι λένε αυτοί που ασχολούνται μ’ αυτά τα θέματα τους επόμενους μήνες θα υπάρξει μπαράζ πλειστηριασμών από τις τράπεζες σε όσους δανειολήπτες έχουν πέσει στα νύχια των τραπεζιτών-τοκογλύφων και δεν μπορεί να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους.

Κι’ αυτό όμως αναφέρει ο Θάνος Θανόπουλος, ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί αναλυτικά μ’ αυτό το θέμα, θα έχει σαν αποτέλεσμα: «Οι άνθρωποι έχουν πολλά χρέη, δεν έχουν εισοδήματα για να πληρώσουν και με τις πιέσεις που ασκούνται από τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες εξαναγκάζονται σε αυτοκτονία»!

Κι αυτά συμβαίνουν την στιγμή που οι κυβερνόντες δίνουν γη και ύδωρ στους τραπεζίτες αδιαφορώντας εντελώς για τα θύματα που έπεσαν στα δίχτυα της νόμιμης τοκογλυφίας. Πρόσφατα διαβάσαμε στην «Ελευθεροτυπία» ότι:



«Πρόσθετο πακέτο βοήθειας ύψους 25 δισ. ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες ενέκρινε η κυβέρνηση. Παρά την έντονη αντίθεση που είχε εκφράσει το κυβερνών κόμμα στο πρώτο πρόγραμμα των 28 δισ. ευρώ που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως φαίνεται αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, επιδιώκοντας, μια και δεν απέτρεψε το ναυάγιο του Τιτανικού, να διασώσει τουλάχιστον το χρηματοπιστωτικό σύστημα».



Οι τραπεζίτες να περάσουν τα λούκια τους και καρφί δεν καίγετε σε κανέναν «σοσιαλιστή» αν θα βάφουν καθημερινά τα χέρια τους με εργατικό αίμα.

Σχόλια