Για 1 βαθμό έπεσε κατηγορία ο Πανεμμεατικός!

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της καινούργιας διοίκησης του Πανεμμεατικού και του προέδρου Γιάννη Βαφειάδη, η ομάδα της Νεμέας δεν κατάφερε να παραμείνει στην Α Κατηγορία Κορινθίας.
Αναλυτικά  το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας για την
περίοδο 2009 – 2010 που τελείωσε:


Πρωταθλητής ανεδείχθη ο Α. Ο. Λουτρακίου με «εισιτήριο» την άνοδο στο Περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής , συγκεντρώνοντας 67 βαθμούς και με διαφορά 7 βαθμών από τον δεύτερο Πανσολυγειακό. Από την αρχή του πρωταθλήματος , η ομάδα του Λουτρακίου ήταν το Φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου , που διεκδίκησε και η Ελλάδα Βέλου. Η πρωταθλήτρια ομάδα του Α.Ο. Λ. είχε την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία με ενεργητικό 64 τερμάτων , η οποία ήταν καλύτερη κατά 4 τέρματα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Επίσης διέθετε και την καλύτερη άμυνα με παθητικό 28 τερμάτων ,η οποία ήταν πιο αποτελεσματική κατά 4 γκολ στον πρώτο γύρο.



Την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος , αποτέλεσαν αν και νεοφώτιστες ομάδες στην κατηγορία, ο Πανσολυγειακός και ο Αστέρας Δερβενίου , που τερμάτισαν στην δεύτερη και τέταρτη θέση αντίστοιχα .



Η Ελλάδα Βέλου που διεκδίκησε και αυτή το «εισιτήριο» ανόδου δεν άντεξε το ντεμαράζ του Α. Ο. Λουτρακίου και στα μισά του δεύτερου γύρου εγκατέλειψε την μάχη για τον τίτλο τερματίζοντας στην τρίτη θέση , ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Ισθμιακός που κάποια στιγμή πλασαρίστηκε στην κορυφή «ερωτοτροπώντας» την άνοδο.



Στην 6η θέση τερμάτισε ο Αετός Κρυονερίου που παρά την άσχημη παρουσία του στον πρώτο γύρο ( 13η θέση) , κατόρθωσε με εκπληκτική παρουσία και με την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος στο Β΄ γύρο να πλασαριστεί στην εξάδα . Την τελευταία σχεδόν αγωνιστική παρέμειναν στην κατηγορία , το Σπαθοβούνι , ο Ηρακλής Λεχαίου , οι Άγιοι Θεόδωροι και ο Σαρωνικός Λεχαίου.



Ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Λουτρακίου , του Ατρόμητου Χιλιομοδίου και του Ηρακλή Ξυλοκάστρου , από το περιφερειακό πρωτάθλημα στη τοπική κατηγορία , οδήγησε σε πτώση από την Α’ κατηγορία στη Β’ και στις ομάδες του Πανεμεατικού , της Θύελλας Πετρίου και του Κύψελου Κορινθου . Στην β’ κατηγορία υποβιβάστηκαν και οι ομάδες του Ασπρόκαμπου , του ΑΟΦ ΠΑΟΚ Κορίνθου και της Αναγέννησης Κίατου.



Στην Α’ κατηγορία από την νέα περίοδο θα αγωνίζονται και οι προβιβασμένες της Β’ κατηγορίας ομάδες , Προοδευτική Περιγιαλίου , Δάφνη Εξαμιλίων , Πανευρωστινιακός Ροζενών και ΠΑΣ Κλένια.

Σχόλια