Ψηφίστηκε επί της αρχής ο Καλλικράτης με 160 ψήφους υπέρ

Με 160 ψήφους έγινε δεκτό από την Βουλή επί της αρχής το πρόγραμμα Καλλικράτης για τη νέα διοικητική διαίρεση της Ελλάδας. Υπέρ του Καλλικράτη ψήφισαν 160 βουλευτές(όλοι οι εκλεγέντες με το ΠΑΣΟΚ μαζί με τους 3 προσφάτως διαγραφέντες)και κατά 124 βουλευτές. Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε παρούσα.



Παρόντες στην Ολομέλεια ήταν οι 285 από τους 300 βουλευτές. Η συζήτηση θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο, όταν θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί των άρθρων.



Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε παρούσα ενώ εκτός απο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο υπερψήφισαν και οι 3 ανεξάρτητοι βουλευτές που διεγράφησαν πριν απο 3 εβδομάδες απο το ΠΑΣΟΚ , η κ. Σακοράφα και οι κύριοι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.



Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται με την επεξεργασία των άρθρων με τη ΝΔ να έχει καταθέσει ήδη αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί του άρθρου 1 του νομοσχεδίου που αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό .



Νωρίτερα την επιθυμία της ΝΔ να αλλάξει το σχέδιο «Καλλικράτης» εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για στρεβλή μεταρρύθμιση, στην οποία «οργίασε και η κομματική κοπτοραπτική»…



«Τα ακούσατε σε πολύ υψηλά ντεσιμπέλ χθες από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής», είπε αναφερόμενος στις ενστάσεις που διατύπωσε την Τετάρτη ο Φίλιππος Πετσάλνικος.



«Το νομοσχέδιο «Καλλικράτης», είναι ένα μοναδικό μνημείο για το πώς δεν πρέπει να γίνεται μια τέτοιους είδους διοικητική μεταρρύθμιση», συνέχισε σε καυστικό τόνο, ενώ επεσήμανε πως δεν τηρήθηκε και το κριτήριο διατήρησης των ιστορικών δήμων, στην περίπτωση του Μυστρά και της Βεργίνας.



Ο Αντώνης Σαμαράς μάλιστα δεσμεύθηκε ότι όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία «θα κάνει στην πραγματικότητα και με υγιείς και βιώσιμους όρους, αυτό που σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει στα χαρτιά και προωθεί με τον πιο στρεβλό τρόπο».



Ο Φίλιππος Πετσάλνικος αντέδρασε στην αναφορά του προέδρου της ΝΔ, τονίζοντας πως δεν ανέπτυξε «κανένα επιχείρημα για κομματική κοπτοραπτική».



Επεσήμανε μάλιστα πως είναι αυτονόητο ότι σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα να υπάρχουν δυσκολίες και ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα και μερικά μικρολάθη.



Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε πως «είναι για τη χώρα πρόβλημα, μεγάλο πρόβλημα να στηρίζει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια σειρά από αιτιάσεις, όχι σε πλημμελή γνώση, όχι σε επιμέρους ανακρίβειες, αλλά σε αναφορές που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα», ενώ επεσήμανε πως και «ο κατήφορος όταν τον κατεβαίνει κανείς χωρίς φρένα έχει τα όριά του».



Πάντως όσο η συζήτηση του σχεδίου «Καλλικράτης» συνεχίζεται στη Βουλή, πληθαίνουν ολοένα οι αντιδράσεις κατοίκων τις περιφέρειας, που βγαίνουν στους δρόμους αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του…

από : topontiki.gr

Σχόλια