Η “κόκκινη γραμμή” της Κυβέρνησης για το ΦΠΑ στα νησιά, μετατράπηκε σε “κόκκινη μεταξωτή κορδέλα”


Νίπτει τας χείρας του ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί για την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση
(Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο) από αρχές Ιουλίου του 2018.
Για τα νησιά αυτά αρχικά είχε προβλεφθεί ευνοϊκή διάταξη που προέβλεπε μέχρι και 30% χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ από αυτούς που ισχύουν για την ηπειρωτική Ελλάδα. 

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε απειλήσει με παραίτηση σε περίπτωση που ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου δεν παρέμενε σε χαμηλότερους συντελεστές συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα και όταν εν τέλει ψηφίστηκε η διάταξη, ο ίδιος Υπουργός της Κυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι πρόκειται περί «εγκληματικής και αντισυνταγματικής πράξης» και ότι οι δανειστές ήταν ανένδοτοι για το συγκεκριμένο θέμα.
Τώρα όμως που ο κ. Μοσκοβισί «αδειάζει» την Κυβέρνηση, αποδεικνύοντας πως η διάταξη ψηφίστηκε με αποκλειστικά δική της ευθύνη, αυτόματα όλες οι φτηνές δικαιολογίες πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με τις ψευτοϋποσχέσεις του κ. Καμμένου περί παραίτησης αλλά και τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης περί «μεγάλης μάχης με τους δανειστές».
Άλλωστε, στις 02/04/2018, είχε προηγηθεί η ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκου Χουντή με την οποία ζήτησε την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, άποψη με την οποία συμφώνησε ο κ. Μοσκοβισί ο οποίος δήλωσε εκ μέρους της Κομισιόν πως: «Η Επιτροπή έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ιδίως εκείνα που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.»

Άλλη μία, λοιπόν, «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης, που μετατράπηκε σε «κόκκινη μεταξωτή κορδέλα» και τσαλαπατήθηκε και άλλο ένα «άδειασμα» της Κυβέρνησης για τις υποτιθέμενες μάχες που έχει δώσει, οι οποίες δεν είναι τίποτα περισσότερο από πλήρη εφαρμογή της αντιλαϊκής της πολιτικής με σκοπό την πάση θυσία αύξηση των εσόδων του κράτους εις βάρος του μέσου οικογενειακού εισοδήματος.  


Σχόλια