Ραχήλ Μακρή: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επέτρεψε την διέλευση τουρκικού πολεμικού πλοίου από την Διώρυγα Κορίνθου, χωρίς να φέρει την ελληνική και Νατοϊκή σημαία, όπως οφείλει

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών της Κορίνθου, τουρκικό πολεμικό πλοίο που διερχόταν από τον Ισθμό της Κορίνθου αρνήθηκε να αναρτήσει την ελληνική σημαία όπως οφείλει να
πράξει, σύμφωνα με το εθνικό και διεθνές δίκαιο.
Σύμφωνα με καταγγελίες, μετά από εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας, ζητήθηκε από το λιμενικό να επιτρέψει κατά παράβαση καθήκοντος και παρέκκλιση του εθνικού και ναυτικού δικαίου, την διέλευση τουρκικού πολεμικού πλοίου χωρίς να φέρει την ελληνική σημαία.

Την ίδια ώρα που κήδεψαν τον νεκρό ήρωα μας που κατέπεσε αναχαιτίζοντας τουρκικό αεροσκάφος, επέτρεπαν σε Τουρκικό πολεμικό πλοίο να εισέλθει και να πλέει σε ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς να φέρει την ελληνική και νατοϊκή σημαία όπως οφείλει.
Η σημαία του πλοίου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό του, γιατί καθορίζει το δίκαιο από το οποίο διέπεται το πλοίο και το πλήρωμα, τόσο κατά το εσωτερικό, όσο και κατά το Διεθνές Δίκαιο και τούτο, επειδή το πλοίο θεωρείται πλωτό τμήμα του εδάφους της Χώρας που φέρει τη σημαία. 
Σε ξένα χωρικά ύδατα υποχρεούνται τα πλοία να φέρουν, παράλληλα, στον κύριο ιστό την εθνική σημαία της Χώρας, τα ύδατα της οποίας και διαπλέουν.
Η εθνικότητα πλοίου ενέχει μεγάλη σπουδαιότητα, λόγω των συνεπειών τις οποίες συνεπάγει αυτή, τόσο κατά το Διεθνές Δίκαιο, όσο και κατά το εσωτερικό δίκαιο κάθε Χώρας.
Έτσι από την εθνικότητα του πλοίου θα καθορισθεί ποιο δίκαιο θα εφαρμοσθεί επ´αυτού, δεδομένου ότι το πλοίο αποτελεί πλωτό τμήμα του εδάφους του κράτους, του οποίου και φέρει την σημαία, καθώς επίσης ποια θα είναι η συμπεριφορά των ξένων Χωρών απέναντί του και ποια θα είναι η τύχη του σε περίπτωση πολέμου. 

Σημειώνεται επίσης πως κάθε Χώρα παρέχει την προστασία της, καθώς και διάφορα προνόμια στα υπό την σημαία της πλοία, όπως π.χ. το αποκλειστικό δικαίωμα της αλιείας, της εμπορικής ακτοπλοΐας, της ρυμούλκησης ή η καταβολή μειωμένων τελών κ.ά. 
Το Μέτωπο Νίκης καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον Υπουργό Ναυτιλίας για παράβαση καθήκοντος και χορήγηση άδειας παραβίασης ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικό πολεμικό πλοίο και την καλεί να απαντήσει στον ελληνικό λαό, εάν η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι και μπορούν πολεμικά πλοία των Τούρκων να διέρχονται και να κυκλοφορούν εντός των θαλασσών μας ανεξέλεγκτα και ανενόχλητα και για αν αυτό που συνέβαινε στην θάλασσα συμβαίνει και στον εναέριο χώρο.

Ραχήλ Μακρή
Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
www.metoponikis.gr

Σχόλια