Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν σε λαθρανασκαφές

Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (13.3.2018) και την Δευτέρα (12.3.2018) σε Αττική, Ηλεία, Κορινθία και Μεσσηνία.
Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας
εμπλέκονται σε λαθρανασκαφές, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων και πολύτιμων αντικειμένων, σε περιοχές των νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Δράμας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποίησε η αστυνομία σε περιοχές της Αττικής, της Ηλείας, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, συνελήφθησαν επτά Έλληνες, ηλικίας από 14 έως 64 ετών και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας, 41 και 47 ετών.

Επίσης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει ακόμη πέντε άνδρες, ηλικίας από 43 έως 67 ετών, καθώς και μία γυναίκα, ηλικίας 58 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, τα μέλη της σπείρας είχαν πραγματοποιήσει, από τον Ιούλιο του 2017, έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, οκτώ λαθρανασκαφές και μία παράνομη αρχαιολογική έρευνα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, αποθήκες, αυτοκίνητα, αλλά και σε εξωτερικούς υπαίθριους χώρους και αγροτεμάχια, βρέθηκαν μεταξύ άλλων μία συσκευή ανίχνευσης μετάλλων και καλωδίων, τρεις βυζαντινές εικόνες, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής, των οποίων ερευνάται και δύο ζυγαριές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη υπόθεση.

Σχόλια