Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Κορινθία

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν
ληστείες και κλοπές, στην Κορινθία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί είκοσι εννέα περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας, στα Εξαμίλια Κορινθίας, καθώς και δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες (19.3.2018) το πρωί, στα Εξαμίλια Κορινθίας, εννέα (9) ημεδαποί, από τους οποίους τρεις (3) ανήλικοι, τρεις (3) 19χρονοι, δύο (2) ηλικίας 21 και 24 ετών, αντίστοιχα, καθώς και μία (1) 42χρονη, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας,

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας, ληστεία και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, που περιλαμβάνει ακόμη τρεις (3) ημεδαπούς, ηλικίας 20, 27 και 30 ετών, αντίστοιχα, καθώς και έναν (1) ανήλικο ημεδαπό, επίσης μέλη της συμμορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2017, συγκρότησαν συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, αναφορικά με τη διάπραξη ληστειών, τα μέλη της συμμορίας, στα Εξαμίλια Κορινθίας, εντόπιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και με τη χρήση ή την απειλή σωματικής βίας, τους ακινητοποιούσαν και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, οχήματα κ.α., ενώ στην συνέχεια τρέπονταν σε φυγή είτε πεζοί είτε χρησιμοποιώντας τα οχήματα που είχαν αφαιρέσει.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 7.2.2017 έως και προχθές (18.3.2018), στα Εξαμίλια Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά είκοσι οκτώ (28) περιπτώσεις ληστειών και μία (1) περίπτωση απόπειρας ληστείας, από όπου μεταξύ άλλων αφαίρεσαν και έντεκα (11) οχήματα, οκτώ (8) από τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, όπως προέκυψε τα μέλη της συμμορίας, επίσης με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 30.5.2017 έως την 14.3.2018, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά:

οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, από τα οποία τα περισσότερα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους,
μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία,
μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού,
μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα και
τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, για τη διάρρηξη των οποίων, προέβαιναν στη θραύση υαλοπινάκων, με την χρήση οχημάτων.
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

Σχόλια