Υπόθεση Novartis: Παραπέμπονται και οι δέκα πολιτικοί σε προανακριτική επιτροπή

Την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών συγκέντρωσε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής
εξέτασης και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, όπως προέβλεπε η πρόταση.
Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, οι βουλευτές ψήφισαν ως εξής, στις δέκα κάλπες που στήθηκαν.

Αβραμόπουλος: 218 ψήφισαν – 192 έγκυρα, 26 άκυρα – 188 υπερψήφισαν, 4 παρών

Βενιζέλος: 217 ψήφισαν – 191 έγκυρα, 26 άκυρα – υπερψήφισαν 185, παρών 6

Γεωργιάδης: 218 ψήφισαν – 192 έκγυρα, 26 άκυρα – υπερψήφισαν 186, παρών 6

Κουτρουμάνης: 217 ψήφισαν – 192 έγκυρα, 25 άκυρα – 180 υπερψήφισαν, 1 καταψήφισε, 11 παρών

Λοβέρδος: 217 ψήφισαν – 190 έγκυρα, 27 άκυρα – υπερψήφισαν 186, παρών 4

Λυκουρέντζος: 218 ψήφισαν – 190 έγκυρα, 28 άκυρα –  180 υπερψήφισαν, 2 καταψήφισαν, 8 παρών

Πικραμένος: 218 ψήφισαν – 180 έγκυρα, 28 άκυρα – 170 υπερψήφισαν, 8 καταψήφισαν, 12 παρών

Σαλμάς: 218 ψήφισαν – 19 έγκυρα, 26 άκυρα – υπερψήφισαν 159, καταψήφισαν 17, 16 παρών

Σαμαράς: 218 ψήφισαν – 191 έγκυρα, 27 άκυρα – 182 υπερψήφισαν, 3 καταψήφισαν, 6 παρών

Στουρνάρας: 218 ψήφισαν – 19 έγκυρα, 28 άκυρα – 182 υπερψήφισαν, 2 καταψήφισαν, 6 παρών.

Τα αναφερόμενα στην κυβερνητική πρόταση πρόσωπα, δεν ψήφιζαν στις κάλπες, που τα αφορούσαν.

Οι 10 πολιτικοί που ψηφίστηκαν να πάνε σε προανακριτική για την υπόθεση Novartis, είναι οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμένος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Άδωνις Γεωργιάδης, Ιωάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας προχώρησε με αργούς ρυθμούς, καθώς κάθε βουλευτής καλείτο να ψηφίσει ξεχωριστά σε κάθε μία από τις δέκα κάλπες που στήθηκαν, μία για κάθε πολιτικό πρόσωπο που αναφέρεται στη δικογραφία.

Αποτέλεσμα η ψηφοφορία να διαρκέσει περίπου δύο ώρες και η καταμέτρηση ψήφων να ξεκινήσει λίγο πριν τις 5 το πρωί της Πέμπτης και να ολοκληρωθεί λίγο πριν 6 το πρωί. Οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής θα διαρκέσουν τουλάχιστον ένα μήνα.

Η Νέα Δημοκρατία είπε «ναι στην προανακριτική» χωρίς να ψηφίσει στις ξεχωριστές κάλπες, κάτι που καθιστά την ψήφο άκυρη. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού έριξαν στην κάλπη δικό τους ψηφοδέλτιο από τη στιγμή που δεν εγκρίθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για μία μόνο κάλπη.

Το ψηφοδέλτιο έγραφε «Ναι στη σύσταση επιτροπής για προκαταρκτική εξέταση (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής)».

Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν «Ναι», ενώ η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών».

 Οι ομιλίες
Τσίπρας: Σεβόμαστε απολύτως το τεκμήριο της αθωότητας
«Σεβόμαστε απολύτως το τεκμήριο της αθωότητας, που ισχύει μέχρι αποδείξεως της ενοχής ή μη οποιουδήποτε από τους δικαστές», είπε ο Αλ. Τσίπρας. Σημείωσε ωστόσο το εξής: «Η απορία μας, που πιστεύω ότι είναι και η απορία των πολιτών που μας παρακολουθούν: Υπάρχει σκάνδαλο ή δεν υπάρχει;»

Για όλο αυτό το σκάνδαλο της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, της τεράστιας ζημίας του ελληνικού δημοσίου, πολιτική ευθύνη υπάρχει

«‘Ακουσα πολλούς σήμερα στις ομιλίες τους να ομιλούν περί σκευωρίας, ωστόσο δεν άκουσα κανέναν σας να έχει το σθένος να αρνηθεί ευθέως την ύπαρξη σκανδάλου στο φάρμακο», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Επισήμανε ότι άκουσε και τον κ. Σαλμά και τις προηγούμενες μέρες αρκετούς πρώην υπουργούς Υγείας και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον κ. Μητσοτάκη που είπε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis.

«Αφού υπάρχει σκάνδαλο πως διάολε έγινε αυτό;

Φύτρωσε; Ήτανε ένα φυσικό φαινόμενο; Ποιοί έφταιξαν για αυτό; Δεν υπάρχει καμία ευθύνη;», σημείωσε. «Για όλο αυτό το σκάνδαλο της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, της τεράστιας ζημίας του ελληνικού δημοσίου, πολιτική ευθύνη υπάρχει;», συνέχισε. Για να σχολιάσει, «αφήστε τη ποινική, να δεχθώ εγώ όλα όσα ειπώθηκαν και περί τεκμηρίου αθωότητας και περί ποινικών ευθυνών που δεν έχουν ακόμα αποδειχτεί και είναι φυσικό άλλωστε, αφού βρισκόμαστε στην αρχή της έρευνας.Πολιτική ευθύνη υπάρχει;».

«Όσοι κυβερνάγατε τόσο χρόνια, κάτω από τη μύτη των πολιτικών ηγεσιών γίνονταν όλα αυτά;», ρώτησε ο Αλ. Τσίπρας.

«Οι υπηρεσιακοί και οι γιατροί τα έκαναν ή μπορούσαν να τα κάνουν εν αγνοία των κυβερνητικών παραγόντων; Αλλά ακόμη και έτσι να είναι, συγχωρείται όμως η άγνοια σε αυτή την περίπτωση; Γιατί δεν μιλάμε εδώ για μικροποσά», τόνισε.

Επισήμανε ότι το σκάνδαλο Κοσκωτά που συντάραξε την ελληνική πολιτική ζωή αφορούσε υπεξαιρέσεις 34 δισ. δραχμών, 100 εκατ. ευρώ δηλαδή και σήμερα μιλάμε σε ό,τι αφορά τη Novartis, για μια ζημία του ελληνικού δημοσίου 3 δισ. ευρώ.

«Κε Μητσοτάκη, λυπάμαι πολύ, αλλά είχατε μια ευκαιρία σήμερα, εκ μέρους της παρατάξεως σας, που βάλλεται και ευλόγως της υπερασπίζεστε, να κάνετε μια υπέρβαση», είπε προς τον πρόεδρο της ΝΔ, για να υπογραμμίσει: «Είχατε την ευκαιρία να αναλάβετε εκ μέρους της παράταξής σας που κυβερνούσε αυτά τα επίμαχα χρόνια, τουλάχιστον τη πολιτική ευθύνη». «Όχι μόνο δεν το πράξατε», τόνισε, «αλλά αντ’ αυτού υιοθετήσατε πλήρως τη παιδαριώδη και διχαστική ρητορική περί σκευωρίας και πολιτικής δίωξης».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «αυτό έπραξε με παρρησία» ο Ανδρέας Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά και ο Κ. Καραμανλής ως πρωθυπουργός για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μιλώντας στη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. «Δεν έκανε ούτε μηνύσεις στη δικαιοσύνη, ούτε στους πολιτικούς του αντιπάλους», είπε.

Το πραγματικό θέμα δεν είναι να κάνουμε εδώ τους δικαστές αλλά αφορά το καθεστώς και τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και στη χρεοκοπία

Αντί η αξιωματική αντιπολίτευση και τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, «με θάρρος και παρρησία να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί και να δηλώσουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική δικαιοσύνη για την διερεύνηση της υπόθεσης, έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση κατατρομοκράτησης, εκφοβισμού και λυσσαλέας παρέμβασης στο έργο των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών».

Αυτό τόνισε ο Αλ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι αυτή η στάση προσβάλει τους ίδιους θεσμούς και τη δημοκρατία.

Σημείωσε ότι «το πραγματικό θέμα δεν είναι να κάνουμε εδώ τους δικαστές και να ψάχνουμε πόσο και πως για τον καθένα οι ενδείξεις οδηγούν όντως σε αποδείξεις». «Υπάρχουν δικαστές για να το κάνουν αυτό και θα το κάνουν», σχολίασε, για να τονίσει πως «το πραγματικό θέμα εδώ όμως αφορά το καθεστώς και τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα όχι απλά σε ζημία αλλά στο χείλος της καταστροφής και στη χρεοκοπία».

Η εικόνα του παλιού πολιτικού συστήματος στη χώρα ήταν: Αδιαφάνεια, διαβλητότητα, εκφυλισμός, αλαζονεία

Η εικόνα του παλιού πολιτικού συστήματος στη χώρα ήταν: Αδιαφάνεια, διαβλητότητα, εκφυλισμός, αλαζονεία, είπε ο Αλ. Τσίπρας. Τόνισε ότι «η αλαζονεία αυτή δεν έχει εκφραστεί με πιο χυδαίο τρόπο από ότι στο διαβόητο μότο της μνημονιακής τραγωδίας: «Μαζί τα φάγαμε»». «Ε, λοιπόν», σημείωσε, «σήμερα αποδεικνύεται ότι δεν τα φάγαμε μαζί: Δεν τα φάγαμε μαζί στο χρηματιστήριο, στη siemens, στον ΟΤΕ, στα δημόσια έργα, στα εξοπλιστικά, στα ΕΣΠΑ, στις προμήθειες, στο φάρμακο. Δεν τα φάγαμε μαζί, πως να το κάνουμε».

Στο ερώτημα, συνεπώς, «ποιος τα έφαγε;», ο πρωθυπουργός μίλησε για μια «πολυάριθμη οικονομική, κοινωνική και πολιτική ελίτ που έστησε επί δεκαετίες τα δίκτυα της εξουσίας της και τους παραθεσμικούς μηχανισμούς επιρροής και εκβιασμών». «Τα ονοματεπώνυμα της, αν ενδιαφέρεστε», σχολίασε, «θα τα βρείτε στις χρυσές λίστες των φορολογικών παραδείσων».

Δεν πρόκειται να αγνοήσουμε την εντολή του ελληνικού λαού να αποδώσουμε δικαιοσύνη

Η εντολή του ελληνικού λαού τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 «ήταν και μια εντολή να αποδώσουμε δικαιοσύνη, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αναδειχτούν οι ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για την μνημονιακή τραγωδία», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να αγνοήσουμε την εντολή του ελληνικού λαού όσο κι αν προσπαθείτε να μας εκφοβίσετε με μηνύσεις και απειλές και με ειδικά δικαστήρια». «Εμείς είμαστε από άλλο υλικό, δεν τρομάζουμε», τόνισε, για να υπογραμμίσει ότι «κανείς δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί., ούτε εγώ, ούτε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ούτε η ελληνική δικαιοσύνη, ούτε και οι μάρτυρες, προστατευόμενοι και μη, που ξαφνικά τους ονομάσατε κουκουλοφόρους».

Οι θεσμοί θα λειτουργήσουν, οι νόμοι και οι διαδικασίες θα τηρηθούν και δικαιοσύνη, να είστε σίγουροι θα αποδοθεί

«Οι θεσμοί θα λειτουργήσουν, οι νόμοι και οι διαδικασίες θα τηρηθούν και δικαιοσύνη, να είστε σίγουροι θα αποδοθεί», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Κατηγόρησε όσους προχώρησαν σε μηνύσεις στους εισαγγελείς διαφθοράς για να εμποδίσουν τη δικαστική διερεύνηση, έχουν σχέδιο, θέλουν να εξαιρεθούν οι έντιμοι εισαγγελείς που γνωρίζουν καλά την υπόθεση για να κωλυσιεργήσει η υπόθεση. Δεν θα τους περάσει, δεν θα τα καταφέρουν, η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει, θέλουν-δεν θέλουν».

Μητσοτάκης: Θα τελειώσετε στις εκλογές με μια κάλπη και όχι με δέκα
Με σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης για το Κυπριακό και τα Σκόπια, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σας καλώ να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Η σημερινή συζήτηση δεν γίνεται σε έναν χρόνο πολιτικά ουδέτερο. Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία. Το κεκτημένο της σταθερότητας στη νοτιοανατολική μεσόγειο βρίσκεται σε αμφισβήτηση» αναφέρει ο πρόεδρος την Νέας Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση πριν από δύο μήνες πανηγύριζε για την επίσκεψη Erdogan στην Αθήνα. Στην Κύπρο αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα με τα Σκόπια με λανθασμένο τρόπο. Φθάσατε στο σημείο να χαρακτηρίζετε ως ακροδεξιους τους πολίτες που διαδήλωσαν γιατί απλά δεν σας εμπιστεύονται».

Αν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος είχαν στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης και καταλάβαιναν ότι πρέπει να θέσουν προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον, δεν θα ήμασταν μια ασθενής χώρα σε μια περιοχή που φλέγεται. Αν η Ελλάδα είχε γίνει μια κανονική χώρα, θα είχε ήδη επανακτήσει την αυτονόητη θέση που της αξίζει. Μια χώρα που θα έσπευδαν όλοι να προσεταιριστούν και να υπερασπιστούν.

Όμως, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα δεν είναι μια κανονική χώρα γιατί δεν έχει κανονική κυβέρνηση.

Νομίζετε ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη Βουλή δεν τα βλέπουν οι γείτονες που αποθρασύνονται κάθε μέρα; Την έξαρση της τοξικότητας στον πολιτικό διάλογο δεν τη βλέπουν οι επενδυτές που αποζητούν σταθερότητα; Δεν το βλέπουν οι Έλληνες πολίτες που θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους και όχι τοξικές συζητήσεις από τις οποίες κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος;

Αυτό θέλετε κύριε Τσίπρα, να σπιλώσετε τους αντιπάλους σας από στημένες κατηγορίες που και εσείς γνωρίζετε ότι δεν αποδεικνύονται αλλά έχουν μόνο στόχο να αφήσουν σκιές και υποψίες, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παριστάνετε τους καθαρούς και ηθικούς αλλά δεν ενδιαφέρεστε για την αλήθεια. Θέλετε να επιτεθείτε στη ΝΔ που είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση για την κυβέρνηση. Γιατί εξαιρείτε τον κο Κουρουμπλή από την υπόθεση; Θα έπρεπε να το ζητήσει ο ίδιος, όπως τα δικά μας στελέχη.

Ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι με το κλίμα ακραίας πόλωσης έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα. Ποιος θα επενδύσει σε χώρα με τέτοιο τοξικό περιβάλλον.

Είσασταν έως πρόσφατα από τη λάθος πλευρά της ιστορίας. Όταν το κράτος μεγάλωνε το θέλατε μεγαλύτερο. Όταν εμείς δρομολογούσαμε πολλά από αυτά που εσείς τώρα κάνετε κάποιοι έκαιγαν την Αθήνα.

Αναλυτικά η ομιλία
Σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε «να τελειώσετε» τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και να το προσπαθείτε.Εσείςθα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα. Δεν είστε επικίνδυνοι μόνο για την οικονομία αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία» δήλωσε στην βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης μιλώντας για το σκάνδαλο Novartis.

Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης, ανέφερε , μετατρέπετε την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας, Καλλιεργείτε τη συνωμοσιολογία και τη χυδαιότητα στον πολιτικό διάλόγο, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης; Πώς γίνεται ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν 10 χρόνια» ανέφερε.

«Όταν εμείς μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη, οι πρώτοι που αντιδρούσατε ήσασταν εσείς. Αυτός που συμμαχούσε με τις φαρμακοβιομηχανίες ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα. Σας προκαλώ ευθέως: Φέρτε μου μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν υπάρχει ούτε μία. Όσο και να προσπαθείτε να το κρύψετε και να μεταλλαχθείτε, είστε το «πολιτικό γενόσημο» του παλιού συστήματος, κύριε Τσίπρα. Φτιαγμένος από τις ίδιες ουσίες του ψεύδους, του λαϊκισμού, των πελατειακών πρακτικών και της δημαγωγία» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Την ώρα που στήνεται σκηνικό γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, εσείς στήνετε γκρίζες ζώνες μέσα στη Βουλή. Εκδώσατε ήδη το γκρίζο σας πόρισμα για τους αντιπάλους σας χωρίς να υπάρχει ψήγμα απόδειξης. Ένοχοι μέχρις απόδειξης της αθωότητας τους, όπως μας είπε και ο κ. Κοτζιάς, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

«Μας πρωτομιλήσατε για την υπόθεση Novartis εδώ και έναν χρόνο. Από τότε τι κάνατε γι? αυτό; Ποιους ελέγχους έχετε ξεκινήσει; Ποια μέτρα πήρατε κατά της εταιρείας; Τι κάνατε με το κύκλωμα των γιατρών και τις υπερσυνταγογραφήσεις; Ποιος παραπέμφθηκε; Ποιος ξηλώθηκε; » αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μην τολμήσετε να κλείσετε την υπόθεση αν δεν έρθουν όλα στο φως, ανέφερε .

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες ας έρθουν να καταθέσουν ακόμη και με κουκούλα, αλλά να έρθουν να καταθέσουν, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Καμμένος: Δεν συμφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές να μείνουν εκτός της όποιας αντιπαράθεσης τα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά τα οποία υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή.

«Διαφωνώ με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και θα κάνω τα πάντα για να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία» είπε την στιγμή που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σπεύδουν τις διαπραγματεύσεις για το επίμαχο ζήτημα.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ωστόσο πως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν θα έρθει στην Βουλή υποστηρίζοντας πως «για τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους απαιτούνται δέκα χρόνια».
Πέραν αυτού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιχείρησε να δώσει διαβεβαιώσεις για την προάσπιση των εθνικών συνόρων και την αποκάλυψη των σκανδάλων.

«Ζητώ ως βουλευτής και ως υπουργός Εθνικής Άμυνας να μένουν εκτός των εθνικά θέματα από τέτοιου είδους συζητήσεις. Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά και φυλάσσονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό . Τα προστατεύουμε και τα υπερασπιζόμαστε ανεξαρτήτως κόμματος. Πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο τα εθνικά θέματα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφορικά με την υπόθεση Νοβαρτις ανέφερε: «Ακούσαμε τον Βενιζέλο να λέει ότι και σε άλλες χώρες υπάρχει σκάνδαλο Νοβαρτις αλλά δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπο. Βεβαίως δεν υπάρχουν γιατί τα άλλα κράτη δεν έχουν Βενιζέλο και νόμο Βενιζέλου. Ακούσαμε και άλλα απίστευτα και θεωρώ ότι όσοι άντεξαν να δουν την διαδικασία διαπίστωσαν την επαναφορά του παρελθόντος μέσα στην Βουλή. Την συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και όσα επέφερε. Οδήγησε στο να μπουν πρόσωπα στην Βουλή που δεν θα έμπαιναν. Ακροδεξιά στοιχεία αποτελούν κεντρικά στελέχη της ΝΔ. Ποιος ελέγχεται για την υπόθεση υποβρυχίων; Ο Βενιζέλος και τον κάλυψε ο Αθανασίου» και πρόσθεσε «Από την συζήτηση προκύπτουν και δύο διαφορετικοί κόσμοι. Προκύπτει αυτός που ελέγχεται και φοβάται και είναι αυτός που απειλεί. Είναι ατός που στα ΤΟΡ Μ1 τους αριθμούς των λογαριασμών διακίνησης χρήματος τους χαρακτήρισε τηλεφωνικούς αριθμούς. Αυτά έλεγαν ο Βενιζέλος και Λοβέρδος. Ακούσαμε τον κ. Βενιζέλο τον άνθρωπο που μετείχε στην κυβέρνηση Σημίτη και καθόταν με τον Πάγκαλο που είπε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας να τολμά να απειλεί αυτή την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έσπευσε ωστόσο να υπερασπιστεί τον κ. Μάριο Σαλμά λέγοντας «Υπάρχουν αποφάσεις πρωθυπουργών που αντικατέστησαν υπουργούς που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των φαρμακοβιομηχανιών. Ο Σαλμάς το είπε. Δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς και πολεμήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον πρωθυπουργό που κατηγορείται ότι ήταν σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εταιριών» ενώ σε άλλο σημείο είπε «πρώην υπουργός είχε βγάλει εισιτήριο για να πάει στην Αμερική και να καταθέσει αλλά το ακύρωσε τελευταία στιγμή. Μιλάω γα τον κ. Σαλμά. Εμείς αποφασίσαμε στην ΚΟ να προτείνουμε στον κ. Σαλμά να καταθέσει και εδώ και στην Αμερική. Δεν θα τον εμποδίσουμε με την ιδιότητα του εξεταζομένου».

Τέλος, ο κ. Καμμένος είπε ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 86 του Συντάγματος: «Είναι ξεκάθαρο ότι για να αλλάξει το άρ. 86 απαιτείται συνταγματική αλλαγή και απαιτείται πλειοψηφία 2/3 για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Οφείλουμε να καταργήσουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών που θεωρεί την δωροδοκία μέρος των καθηκόντων του υπουργού. Αν βιάσει ο υπουργός την γραμματέα του δεν είναι μέρος των καθηκόντων του. Αν τα αρπάξει είναι. Με τέτοιου είδους ευρήματα δίνουν δικαίωμα στον εμπνευστή του νόμου να μας κουνά το δάχτυλο».

Κουτσούμπας: Η διερεύνηση πρέπει να αφορά όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα σκάνδαλο βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης και γίνεται προσπάθεια να επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα.

Υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής. Είναι η προσπάθεια να εμφανιστούν τα σκάνδαλα και η διαφθορά ως βασική αιτία της κρίσης», τόνισε ο επικεφαλής της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε, η υπόθεση Novartis ανακινήθηκε από τους Αμερικάνους και αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι είναι ένα ακόμη επεισόδιο του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ΗΠΑ και σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η πηγή του προβλήματος είναι ότι το φάρμακο είναι ένα πολύ προσοδοφόρο εμπόρευμα και ο ανταγωνισμός οξύνεται στην Ελλάδα και διεθνώς» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει η βάση για ένα ατέλειωτο «δούναι και λαβείν» μεταξύ εταιρειών και κυβερνήσεων».

«Είναι γνωστό ότι εντείνονται οι ανταγωνισμοί πολύ μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων και έχουν μπει στον χορό πολλά καπιταλιστικά κράτη. Ισχύει και για τον τομέα του φαρμάκου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ούτε οι μίζες, ούτε η διαφθορά μπορούν να κρύψουν ότι αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου της κόντρας επιχειρηματικών και κρατικών ανταγωνισμών» τόνισε.

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «μπροστά μας εντός των άλλων είναι η τέταρτη αξιολόγηση, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι μειώσεις στις συντάξεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Όλα αυτά πάνε πακέτο, ενιαία θα πρέπει να τα βλέπουμε και να τα αντιμετωπίζουμε».

«Ποιον δουλεύετε σήμερα όλοι σας και ιδιαίτερα εσείς της κυβέρνησης; Με τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι το ΚΚΕ μιλά μόνο για τον καπιταλισμό, όλα αυτά που λέει το ΚΚΕ για τον καπιταλισμό και τη δική σας πολιτική, εσείς απλά προσπαθείτε να τα κρύψετε για να κοροϊδέψετε» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «χαμένοι θα είναι και πάλι οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται. Για όλα αυτά βέβαια δεν ακούσαμε κουβέντα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων».

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε πως το Το ΚΚΕ θα ψηφίσει για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής και θα προσπαθήσει μέσα από τη συμμετοχή του σε αυτή να έρθει στο φως η αλήθεια. Η διερεύνηση πρέπει να αφορά όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς. «Δεν βλέπουμε τον λόγο να μην περιλαμβάνεται στα πρόσωπα που θα ελεγχθούν και αυτό του κ. Κουρουμπλή. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη κύριοι της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Ακόμη, υπογράμμισε πως «ωςκόμμα είμαστε αντίθετοι με το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων. Η Επιτροπή θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες που εμφανίζονται ως προστατευόμενοι».

Λεβέντης: Κακώς συμπεριελήφθησαν τα ονόματα των δύο πρώην πρωθυπουργών
«Να μην συμπεριληφθούν τα ονόματα των δύο πρώην πρωθυπουργών» στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης λέγοντας ότι «δεν είναι τιμή για τη χώρα να σχολιάζει όλος ο κόσμος ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί εμπλέκονται στο σκάνδαλο».

Ο κ. Λεβέντης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε «αν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι αυτό θα τον βοηθήσει στις εκλογές είναι λάθος» και του πρότεινε να το ξανασκεφθεί μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας και να βγάλει τα ονόματα των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπεραμυνόμενος της άποψής του είπε ακόμη: « Να ξέρει ο πρωθυπουργός πως ό,τι κάνει τώρα για τους αντιπάλους του θα το βρει μπροστά του για τον εαυτό του».

Αναφερόμενος σε αυτό καθ’ αυτό το σκάνδαλο Novartis, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι η χώρα δεν χρεοκόπησε μόνο από τα 20 δισ. του συγκεκριμένου σκανδάλου αλλά χρεοκόπησε και από τα ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα δημόσια έργα, με τις προσλήψεις και με τις παρανομίες και σκάνδαλα κάθε είδους καθώς και με τα όσα έκανε ο Βαρουφάκης ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ καθώς πολλά στελέχη του μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους.

Παράλληλα πρότεινε στα θέματα προμηθειών να υπάρξει διακομματική επιτροπή με εισαγγελικό λειτουργό ώστε να υπάρχει διαφάνεια.

Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζητώντας από τα πολιτικά κόμματα να ξεκαθαρίσουν ποιοι συμφωνούν να δώσουν το όνομα Μακεδονία λέγοντας: «Τα μνημόνια καταπίνονται γιατί ο λαός ξέρει ότι με μεγάλες θυσίες ίσως ξαναστηθεί στα πόδια του. Όταν όμως δοθεί το Μακεδονία στα Σκόπια θα έχει ξεριζωθεί η ψυχή της Ελλάδος και όποιος το κάνει θα έχει μεγάλες συνέπειες».

Επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση: Η χώρα θα βρει τον δρόμο που της αξίζει – Εσείς θα πάρετε δρόμο
«Σκάνδαλο ή σκευωρία; Δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα. Ισχύουν και τα δύο. Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης. Υπάρχει σκευωρία της Κυβέρνησης με την ολοφάνερη επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων» είπε ξεκινώντας την ομιλία της κατά τη συζήτηση επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis η Φώφη Γεννηματά.

«Εμάς, όπως και κάθε έντιμο πολίτη, μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια. Μας ενδιαφέρει να διαπιστωθούν τα όποια θεσμικά κενά που επιτρέπουν τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος ώστε να διορθωθούν και να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Μας ενδιαφέρει να εντοπισθούν οι όποιοι επιτήδειοι, που εκμεταλλευόμενοι αυτά τα κενά πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου. Ο κ. Τσίπρας όμως δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά. Εάν ενδιαφερόταν, θα φρόντιζε να υπάρξει η δυνατότητα για πλήρη έλεγχο και διαφάνεια χωρίς επιλεκτικές εξαιρέσεις ημετέρων και χωρίς -για μια ακόμα φορά- ευμενή διακριτική μεταχείριση της περιόδου διακυβέρνησης 2004-2009 της Ν.Δ, οπότε εκτροχιάστηκε η δαπάνη. Γιατί, άραγε, το κάνετε αυτό κ. Τσίπρα; Τι δεσμεύσεις και έναντι ποίων έχετε αναλάβει;» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι μοναδική έγνοια του είναι η πολιτική αξιοποίηση του σκανδάλου. «Βρισκόμαστε άλλη μια φορά αντιμέτωποι με μια πολιτική σκευωρία με ενορχηστρωτή τoν κ. Τσίπρα και βραχίονες Υπουργούς του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: «Κύριε Μητσοτάκη, αποδέχεστε και αποδεχόμαστε ότι υπάρχει σκευωρία. Αποδέχεστε όμως ότι στην υπόθεση της φαρμακευτικής δαπάνης και στην Novartis υπάρχει σκάνδαλο; Και με την ευκαιρία άκουσα την θέση σας για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Καμία αντίρρηση, απαιτείται αλλαγή του Συντάγματος που προϋποθέτει μια ευρύτερη συνεννόηση. Πιστεύετε ότι μπορεί να επιτευχθεί; Αν το πιστεύετε μπορούμε να συζητήσουμε για μια μίνι αναθεώρηση σε βασικές διατάξεις που η ιδέα της αναθεώρησής τους έχει πέρα από κάθε αμφιβολία ωριμάσει».

Εμείς, συνέχισε η κ. Γεννηματά, ποτέ δεν αρνηθήκαμε την έρευνα. «Πρώτοι εμείς λέμε όλα στο φως με ανεπηρέαστη την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Και όσοι από τα πραγματικά γεγονότα βρεθούν ένοχοι να τιμωρηθούν. Να λάμψει η αλήθεια, αλλά αυτό να γίνει με την ομαλή λειτουργία των θεσμών».

«Μετά την εικόνα που παρουσίασε σήμερα η Βουλή θέλω να τονίσω, ότι όσο μας αφορά δεν θα αφήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας να κατρακυλήσει στο βούρκο. Όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ξανά η πολιτική ζωή ρωμαϊκή αρένα» επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε δύο προτάσεις σε ό,τι αφορά στον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης .

«Καλώ τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον Υπουργό Υγείας, όπως έχουν δικαίωμα από το Νόμο αλλά και υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, να ζητήσουν αμέσως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και να υποδείξει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία» είπε ενώ σημείωσε ότι κατέθεσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής πρόταση σύμφωνα με το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής, για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκου και τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα από σήμερα και για την επόμενη δεκαετία, με ειδική αναφορά στην προστασία, επιτέλους, της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

«Με σύνεση και μέτρο, θα συμβάλουμε αποφασιστικά ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια, τόσο για την υπόθεση της Novartis, όσο και για τη σκευωρία που εσείς προσπαθείτε να στήσετε γύρω απ’ αυτήν.

Να αποκαλυφθεί το οργανωμένο σχέδιό σας. Η γκρίζα προπαγάνδα σας, που διαστρέφει τα γεγονότα και τις αποδείξεις, συνθέτοντας ένα δικό της αφήγημα, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα» τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Εμείς απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Γι’ αυτό και λέμε ναι στην σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρτικής Εξέτασης σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, με το με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα που θα έχει την δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για όλους και για όλα. Για να αποκαλυφθεί πλήρως η σκευωρία. Για να βγει στο φως η αλήθεια. Για να μη μείνουν αδικαιολόγητες και απαράδεκτες σκιές εις βάρος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Τι είδους προανακριτική πάτε να κάνετε; Δεν είναι ο κύριος ρόλος της επιτροπής ο έλεγχος της παραγραφής όπως προτείνετε στο κείμενό σας. Γιατί, στο κάτω κάτω η παραγραφή δεν μας αφορά. Το δικό μας ναι προϋποθέτει την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση για όλα και για όλους, ότι οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες θα έρθουν και θα καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής και μάλιστα σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα, ότι οι βουλευτές-ανακριτές θα ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών και ότι άμεσα θα πρέπει να σταματήσει κάθε εμπλοκή Υπουργών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης.

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους λέμε όχι σε μια fake επιτροπή με διαδικασία express που θα αποκρύψει την ουσία της υπόθεσης, επειδή «δεν βγαίνει τίποτε» εις βάρος των πολιτικών αντιπάλων των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, στον βιασμό του τεκμηρίου αθωότητας των αναφερόμενων προσώπων, για την εξυπηρέτηση του προσχεδιασμένου πογκρόμ εις βάρος τους και λέμε όχι σε fast trucκ κοινοβουλευτικά δικαστήρια, χωρίς αντικείμενο, απλώς για την δημιουργία εντυπώσεων» επεσήμανε.

Κλείνοντας την ομιλία εξαπέλυσε νέα πυρά στην κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Απόψε κομπάζετε, υποδυόμενοι τους κατήγορους, τους αγγέλους της κάθαρσης. Αλλά δεν έχετε συναίσθηση της πραγματικής σας θέσης. Απόψε είστε εσείς που στέκεστε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Κι είμαστε εμείς που σας κατηγορούμε. Επώνυμα, χωρίς κουκούλες. Σας κατηγορούμε για τον θεσμικό κατήφορο που σπρώχνετε τη χώρα».

«Εμείς σας κατηγορούμε κι ο λαός θα σας κρίνει. Η χώρα θα βρει τον δρόμο που της αξίζει και εσείς θα πάρετε δρόμο. Το Κίνημα Αλλαγής θα φροντίσει και για τα δύο. Με την αυτόνομη πορεία και πρωταγωνιστικό ρόλο για πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας » κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Σαμαράς: Θα σας νικήσουμε και στο τέλος θα λογοδοτήσετε
Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ανέβηκε στο βήμα της βουλής καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τοποθετήθηκε για την υπόθεση Novartis.

«Δεν θα απαντήσω στο γελοίο κατηγορητήριο, δεν ήρθα να απολογηθώ ήρθα να καταγγείλω», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. Είναι βαθιά η ανησυχία για το που οδηγείται η χώρα. Ηρθα να καταγγείλω τους κινδύνους και να προειδοποιήσω: όταν αποδειχτεί πλήρως ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί. Κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα επικαλείται ανώνυμους ψευδομάρτυρες για να σπιλώνει την προηγούμενη. Θα οδηγηθούμε σε λασποπόλεμο και σε κατάλυση της Δημοκρατίας.

Μας κατηγορούν με στημένους ψευδομάρτυρες και μας ζητούν να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Τόνισε ότι ο επικεφαλής της Novartis κος Φρουζής έλεγε την κυβέρνησή του «ανάλγητη» γιατί περιέκοπτε τις δαπάνες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε τους φαρμακοβιομήχανους. «Τα είχατε πάρει;» ρώτησε.

Στο μέλλον με αυτές τις διαδικασίες κανείς δεν θα τολμήσει να χτυπήσει τη διαφθορά, εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός και τόνισε ότι η Novartis το 2014 είχε ζημιές 5,7 εκατ. ευρώ και την επόμενη, επί ΣΥΡΙΖΑ κέρδη 19 εκατομμύρια.

Σκευωρία που βγάζει μάτι
Η σκευωρία βγάζει μάτι. Εξανάγκασαν την κα Ράικου σε παραίτηση. Είχε εντοπίσει πρόσωπα και λογαριασμούς και θα ήτνα ενδιαφέρον να μάθουμε ποιους λογαριασμούς και ποια πρόσωπα. Την εξώθησαν σε παραίτηση και έστρεψαν την έρευνα εκει που ήθελαν.

Ανήγγειλαν την εμπλοκή πρωθυπουργού έντεκα μήνες πριν αυτό καταγγελθεί από μάρτυρα. Τα ίδια έκανε και ο Τσίπρας με τις ομιλίες του στην Βουλή.

Που το ήξεραν Τσίπρας – Βαξεβάνης; Είχαν μαντικές ικανότητες; Πήγαν σε χαρτορίχτρες; Το έστησαν. Πρώτα έστησαν την συκοφαντία μετά την διέδωσαν και στην συνέχεια έστησαν τους μάρτυρες

Δεν ψάξατε για τους ενόχους. Τους επιλέξατε πολύ νωρίτερα εσείς οι ίδιοι.

Όλα αυτά που είπα έγιναν στις αρχές του 2017. Στο μεταξύ έσκασε το σκάνδαλο Καμμένου με την πώληση στην Σ Αραβία, άρχισαν οι πλειστηριασμοί και επισπεύστηκε η αναζήτηση ψευδομαρτύρων. Ολη η υπόθεση έχει τα δαχτυλικά αποτυπώματα των ηθικών αυτουργών. Ο μάρτυρας που προσπαθεί να με εμπλέξει καταθέτει 4 φορές εναντίον άλλων χωρίς να αναφερθεί σε εμένα. Ένα μήνα  μετά θυμήθηκε τον πρωθυπουργό. Αλτσχάιμερ είχε; Ποιος έδωσε την εντολή; Ποιος ήταν ο υποβολέας; Εξωγήινα είναι αυτά που κάνετε εσείς

Εφτιαξαν δικογραφία χωρίς κάν να διασταυρώσουν, ήθελαν μόνο να σπιλώσουν. Τπν Φρουζή ουδέποτε τον έχω συναντήσει ιδιωτικά. Τον έχω δει 2 φορές θεσμικά ενώπιον 12 άλλων εκπροσώπων και υπουργών και την μια εξ αυτών παρουσία της Μέρκελ. Για πείτε μας ο Τσίπρας και οι άλλοι υπουργοί πόσες φορές έχετε συναντήσει τον Φουρζή επίσημα και ιδιωτικά; Δεν ντρέπεστε;

Εμπλέξατε το όνομά μου και με το FBI. Πουθενά δεν περιλαμβάνεται. Εσείς ζητήσατε την άδεια από το FBI για να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία της έρευνά του εναντίον μου.

Πρώτα έφτιαξαν το σενάριο, μετά το διαφήμισαν και ύστερα μπήκαν οι ηθοποιοί. Δεν ψάξατε ενόχους, τους επιλέξατε στις αρχές του 2017.

Ρωτάει ο Παπαγγελόπουλος γιατί δεν μήνυσα το FBI. Μα γιατί το FBΙ δεν είπε λέξη εναντίον μου κ. Παπαγγελόπουλε. Εσείς και η Τουλουπάκη με ενέπλεξε.

Ο Παπαγγελόπουλος είχε το θράσος να μιλήσει για παρακράτος. Ρωτήστε τους δικαστές ποιος είναι παρακράτος σήμερα. Είπε ότι η υπόθεση δεν πήγε αμελλητί στη Βουλή αμέσως μόλις εμφανίστηκαν ονόματα πολιτικών και εκτίμησε ότι αυτό δεν θα γίνονταν από τους δικαστικούς αν δεν υπήρχε πίεση από τους πολιτικούς προϊσταμένους, δηλαδή τον κο Παπαγγελόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Βενιζέλος: H υπόθεση Novartiς συνιστά μάχη για τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου
Από το βήμα της Βουλής και σε πολύ υψηλούς τόνους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι η «κακοστημένη πρόχειρα» υπόθεση Novartis συνιστά «τη μάχη για τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου. Αυτό διακυβεύεται».

Μίλησε για πολιτική σκευωρία και απόπειρα σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων. «Πρόκειται για αγώνα για τη Δημοκρατία και μόνη λύση είναι οι εκλογές γιατί τα μέτωπα είναι καθαρά. Δημοκρατία-αυταρχισμός, Κράτος Δικαίου-Βαθύ κράτος, Ευρωπαϊκός δρόμος-τριτοκοσμική πορεία».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι με τον τρόπο που η κυβέρνηση εισηγήθηκε τη σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής θέλει να παραμείνει «εκκρεμής η σκευωρία σε συνθήκες κρίσης των θεσμών και ρήξης» σημειώνοντας ότι το θέμα των μαρτύρων πρόκειται για σφετερισμό της εξουσίας. «Το θέμα των μαρτύρων είναι τίποτα, μπροστά στο colpo grosso της προανακριτικής επιτροπής. Στόχος είναι να μην καταθέσουν οι μάρτυρες και να μείνει η λάσπη. Το τέλειο έγκλημα. Εμείς δεν θέλουμε παραγραφή, δεν θέλουμε κόλπο, θέλουμε έρευνα επί της ουσίας, ξεκαθάρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε αν υπάρχει πιο νοσηρή αντίληψη και μεγαλύτερη αθλιότητα από αυτό. Περιέγραψε την όλη κατάσταση ως «καφκικό πλαίσιο».

«Θέλουν να παρεμποδίσουν τις μηνύσεις μας, γιατί ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος μπορεί να έχει το ακαταδίωκτο. Αυτό δεν αφορά όμως τους συνεργούς και την κατάχρηση εξουσίας με στόχο την αλλοίωση των θεσμών του πολιτεύματος», σημείωσε. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι η υπόθεση Novartis είχε προαναγγελθεί εδώ και ενάμιση χρόνο με σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας Ντοκουμέντο, τα οποία και κατέθεσε στα πρακτικά. «Γίνεται τώρα γιατί ο ριζοσπαστισμός σας στην οικονομία έχει εξανεμιστεί. Δείχνετε υποχωρητικότητα. Γλείφετε εκεί που φτύνατε. Δεν σας βγαίνει το αφήγημα για «καθαρή έξοδο», τόνισε.

Επιπλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι τώρα που άνοιξαν ξαφνικά όλα σχεδόν τα εθνικά θέματα, με αιχμή την ένταση στο Αιγαίο και την Κύπρο και για τα οποία καταλόγισε ανεπάρκεια στη κυβέρνηση, έρχεται η υπόθεση Νοvartis με εκφοβισμό των θεσμών. «Η κατάσταση στην Δικαιοσύνη είναι ζοφερή. Θίγεται τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική κατάσταση στη Δικαιοσύνη. Οι δικαστές είναι υπό πίεση. Ασκούνται διώξεις όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις τους», επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικρίνοντας τις παρεμβάσεις της κ. Θάνου επειδή –όπως είπε- πιέζει τους εφέτες να μην ζητήσουν τη σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών για να διοριστεί πιθανόν εφέτης-ανακριτής.

«Στέλνω μήνυμα στους αδέκαστους δικαστές και τους ζητώ να σταθούν όρθιοι στο όνομα του Δικαίου», είπε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε: «Το βαθύ κράτος επιστρέφει στη Δικαιοσύνη. Το φάντασμα του Κόλλια ζωντανεύει».

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για μίζερη αναφορά στο όνομά του και πιθανόν η προσθήκη έγινε μάλλον από συνήθεια και η κυβέρνηση αναζητάει την εύκολη διαφυγή συνδέοντας τα ανοιχτά μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής με την υπόθεση της Novartis.

Σε ό,τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι επελέγη «γιατί είμαι καρφί στα μάτια σας και υποστήριξε τη θέση ότι στόχος για τη ΝΔ είναι ο διεμβολισμός της, και για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο αποκλεισμός των ανθρώπων που είναι κατά του φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε λόγο για αντιποίηση δικαστικής αρχής για την υπόθεση των προστατευμένων μαρτύρων εξηγώντας ότι προέκυψε από το FBI προσθέτοντας ότι η παραίτηση Ράικου δεν έγινε όπως την παρουσίασε ο κ. Παπαγγελόπουλος, αλλά πιεζόμενη από την εφημερίδα Documento. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το όνομά του προστέθηκε στις 15 Ιανουαρίου κατηγορώντας τους κ. Κοντονή και Παπαγγελόπουλο πως έχουν μελετήσει τη δικογραφία, παραβιάζοντας τον νόμο.

Μίλησε μάλιστα για βιασμό των θεσμών και είπε ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές: «Δημοκρατία ή αυταρχισμός, δε θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη».

«Η επόμενη Βουλή σηκώνει μεγάλο θεσμικό βάρος για την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και την αποκάλυψη της μεγαλύτερης και πιο πρόχειρης σκευωρίας στην περίοδο της μεταπολίτευσης» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Λοβέρδος για Novartis: Τη δική μου φωνή δεν θα μπορέσετε να τη φιμώσετε
«Προειδοποιώ τον πρωθυπουργό και του υπενθυμίζω ότι τη φωνή μου, τη φωνή που στάθηκε απέναντί του σε όλα τα θέματα αυτή την τριετία, έντιμα αλλά σκληρά, τη δική μου φωνή είναι ελάχιστος για να μπορέσει να την φιμώσει» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράστασης και πρώην υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το διάστημα 09.2010-05.2012, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Είμαι σήμερα εδώ σε καθαρτήρια αποστολή και σας παραδίδω αμέσως αυτούς τους ψευδομάρτυρες. Το πρόβλημα εντοπίζεται ότι καταθέτουν ασυνάρτητα και αστοιχείωτα δήθεν γεγονότα. Το μόνο που καταθέτουν είναι ψεύδη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος και συμπλήρωσε «Οχι μόνο δεν γνώριζα, όπως ισχυρίζονται, τον Φρουζή αλλά και κανένα άνθρωπο της Novartis. Άθλια ψέμματα. Αυτοί για τους οποίους λένε ότι υπήρξαν συνεργάτες μου όπως ο κ. Μανιαδάκης δεν υπήρξαν ποτέ. Το φάρμακο για το οποίο συζητάνε το ενέκρινε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο ΕΟΦ, άθλιοι συκοφάντες. Άθλια ψέμματα από αδίστακτους κουκουλοφόρους. Τα συνθλίβω όλα στις μηνύσεις μου».

«Για να προστατευθεί ένας μάρτυρας πρέπει να κινδυνεύει. Από ποιους κινδύνευαν ή κινδυνεύουν;» ρώτησε ρητορικά ο Α. Λοβέρδος.

«Παραβιάστηκαν συλλήβδην Σύνταγμα και νόμοι. Η κουκούλα μπορεί να βγει. Εχετε το πολιτικό θάρρος να δώσετε ως Ολομέλεια τέτοια κατεύθυνση; Εδώ θα είμαστε για να δούμε ποιοι τρέμουν την αφαίρεση της κουκούλας» σημείωσε ο πρώην υπουργός Υγείας και συνέχισε «Σε μένα τα λέτε αυτά που πολέμησα όσο κανένας τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας; Επί υπουργίας μου δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ που έλεγχε το προϊόν της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Επί υπουργίας μου καθιερώθηκε το σύστημα των κλειστών προϋπολογισμών».

«Ο πόλεμος εναντίον μου ήταν πάντα λυσσαλέος. Ποτέ μου όμως δεν τους φοβήθηκα. Οπως δεν φοβάμαι και τώρα τη συμμορία. Η πιο λυσσαλέα επίθεση εναντίον μου έγινε για τον ΕΟΠΥΥ. Από την πρώτη στιγμή που κάναμε αγώνα για τον ΕΟΠΥΥ, για τα γενόσημα σας είχα απέναντι. Οι αρχηγοί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπάθησαν να είναι εκείνοι που θα διαμορφώσουν τις συνθήκες στους χώρους της κεντροαριστεράς και του κέντρου. Να είστε σίγουροι ότι και αυτό το έσχατο μέσο πολιτικής εξόντωσης στο οποίο καταφύγατε δεν πρόκειται να χαλάσει τη σχέση μου με τους πολίτες.» τόνισε ο κ. Λοβερδος.

«Η πορεία σας είναι πορεία από ήττα σε ήττα. To ίδιο θα συμβεί και στην στην υπόθεση της Novartis. Εδώ, θα πληρώσουν το τίμημα. Καταθέτω μήνυση κατά των τριών κουκουλοφόρων και κατά παντός ηθικού αυτουργού. Θα ζητήσω να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Κατηγορώ τον πρωθυπουργό ως ενορχηστρωτή αυτής της άθλιας πλεκτάνης. Αυτή η υπόθεση δεν είναι απλή πληγή είναι Κυλώνειον Άγος για την πατρίδα μας» κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στουρνάρας: Βλακώδεις συκοφαντίες για εμένα και την γυναίκα μου
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας ξεκινώντας την ομιλία του είπε ότι σκέφτηκε να μιλήσει μέσω υπομνήματος ή ακόμα και να παραιτηθεί από το αξίωμά του για να μην θεωρηθεί ότι το χρησιμοποιεί ως ασπίδα προστασίας. Τελικά όπως τόνισε αποφάσισε να μην κάνει τίποτα από τα δύο και βρίσκεται στην Βουλή και για έναν προσωπικό λόγο: για να υπερασπιστεί την σύζυγό του η οποία όπως είπε ότι έχει κατασυκοφαντηθεί.

«Αναρωτήθηκα αν θα έπρεπε να παραστώ σήμερα, ή ακόμη και να παραιτηθώ από το αξίωμά μου. Δίστασα, ωστόσο, μόνο προς στιγμήν Ολες αυτές οι αναπόδεικτες κατηγορίες χρησιμοποιούνται ως όχημα για να πλήξουν την κεντρική τράπεζα. Δεν  μπορούσαν να απουσιάζω από εδώ και για έναν προσωπικό λόγο. Πρόκειται για την σύζυγό μου Λίνα Νικολοπούλου, η οποία κατηγορείται και δεν ε΄χει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Η εταιρεία της συζύγου μου παρέχει συμβουλές επικοινωνίας, οργάνωση συνεδρίων, κατά βάση στο χώρο της υγείας. Είναι υποδειγματική η εταιρεία της, πλήρωσε φόρους και δεν χρωστάει 1 ευρώ. Η εταιρεία της και η ίδια έχουν κατασυκοφαντηθεί, για έργα που έλαβε ακόμη και πριν γίνω εγώ υπουργός. Δεκάδες δυσφημιστικά άρθρα γράφτηκαν και ακόμη γράφονται, με στόχο εμένα.

Το έγγραφο του FBI αναφέρει ότι η αμοιβή της εταιρίας της συζύγου μου ήταν χαμηλή. Οποιος επικαλείται το συγκεκριμένο έγγραφο θα πρέπει να βρει άλλες μεθόδους. Ουδέποτε η MindWork έλαβε αμοιβές υψηλότερες από αυτές της αγοράς. Όλες οι πληρωμές γίνονταν μέσω τράπεζας. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, η Novartis είχε ελάχιστο οικονομικό αποτέλεσμα σε αυτήν.

Ολες αυτές οι καταθέσεις σε λίγο θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο. Ολα αυτά είναι βλακώδεις αλλά για αν αποδειχθεί ότι είναι βλακώδεις θα έπρεπε να έρθω εδώ και να ζητήσω συγνώμη από την σύζυγό μου για τις συκοφαντίες που έχει δεθεί εξαιτίας μου. Τς ζητώ συγνώμη και της λέω να κάνει υπομονή.

Η πρόταση για άσκηση δίωξης πρέπει να προσδιορίζει με σαφήνεια της αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις των υπουργών. Το περιεχόμενο της δικογραφίας έγινε γνωστό στο πανελλήνιο και όχι μόνο. Πουθενά δεν προσδιορίζονται οι πράξεις μου. Αντίθετα προτείνουν να μην διωχθώ αλλά αυτό δεν είναι στην αρμοδιότητα του.

Αγνώστων στοιχείων μάρτυρες κατέθεσαν ότι δωροδοκήθηκα με 1 εκατ ευρώ, που μου έφερε ο Φρουζής με τσάντα -Εντελώς ψευδείς οι μαρτυρίες, ουδέποτε υπέγραψα τέτοιες αποφάσεις που μου καταμαρτυρούνται. Οι μάρτυρες αναμασούν αυτά που γράφει τακτικά γνωστή κυριακάτικη εφημερίδα. Είναι εντελώς ψευδείς. Οι ψευδολόγοι μάρτυρες να βγάλουν την κουκούλα της ανωνυμίας. Οχι στην πρόταση για μη δίωξη, ζητώ συγκρότηση επιτροπής για να εξετάσει άμεσα όλες τις κατηγορίες, αισχές συκοφαντίες εναντίον μου

Αν οι ψευδολόγοι μάρτυρες δεν βγάλουν την κουκούλα της συκοφαντίας πρέπει η Βουλή να μην κρύψει την υπόθεση. Οχι στην αποσβεστική προθεσμία.  Σας ζητώ να προστατεύσετε το κοινωνικό σύστημα από τι συνέπειες που θα έχει η επιλογή να μείνουν αιωρούμενες και χωρίς εξέταση οι συκοφαντίες.

Γεωργιάδης: Τσίπρας-Παπαγγελόπουλος έστησαν την υπόθεση
«Θέλω να βγάλετε από πάνω μου τις αυταπάτες» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή για την Novartis o αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο κ. Γεωργιάδης διαφώνησε με την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας νομίζοντας πως αυτό έγινε μόνο και μόνο για να προστατευτεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως πάνω από 11 φάρμακα της εταιρείας αυξήθηκαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν εννοώ πως είναι ένοχοι» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «αλλά να καταλάβουν γιατί με κατηγορούν».

«Κατηγορούμαι δήθεν πως βρήκα 65 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο κ. Γεωργιάδης και καταφέρθηκε κατά προστατευόμενου μάρτυρα: «θυμήθηκε στην τελευταία της κατάθεση πότε πήρα χρήματα. Μετά από τρεις μήνες», είπε και την αποκάλεσε ψευδομάρτυρα.

«Η ψευδομάρτυρας λέει ότι από τις 26 Ιουνίου 2013 έως τις 30/9/2013 είχαμε δώσει εκατομμύρια στην Novartis. Αν η εισαγγελέας είχε ζητήσει απλώς τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ θα είχε καταλάβει πως όλα αυτά είναι ψέματα. Τα καταθέτω στα πρακτικά. Αφιερωμένα στην κ. εισαγγελέα που δεν τα ζήτησε».

Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε τους ετήσιους τζίρους από τους ισολογισμούς της εταιρείας και τόνισε πως «ο χαμηλότερος τζίρος της Novartis είναι επί της δικής μου υπουργίας».

«Θα κάνω θρύψαλα τις κατηγορίες» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η μάρτυς είπε ότι εγώ πήγα να εκφωνήσω ομιλία. Ισχυρίστηκε ότι κάναμε ομιλία σε συνεργασία με το Χάρβαρντ και το επιλέξαμε επειδή αποφοίτησε ο Σαμαράς. Λες και αυτό το ΙΕΚ στη Μασαχουσέτη είχε ανάγκη να διαφημιστεί από εμάς!», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο υπουργός Υγείας δεν είναι αρμόδιος για την φαρμακευτική δαπάνη», επανέλαβε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Αναφορικά με την δεύτερη κατηγορία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξιστόρησε πως: «η μάρτυς είπε πως μέσω του Harvard Project πληρωνόμασταν από την Novartis. Κατηγορούμαι πως έβαλα τέσσερα φάρμακα της εταιρείας στον ισολογισμό ενώ δεν έπρεπε». Στη συνέχεια διάβασε απόσπασμα από την δικογραφία, συγκεκριμένα το διάλογο της εισαγγελέως με μάρτυρα και είπε: «Κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης ελέγχετε την επάρκεια τη εισαγγελέως;».

«Τώρα θα έρθω στην μείζονα κατηγορία. Κάνανε έρευνα μηνών για να συμφωνούν τα δημοσιεύματα του Βαξεβάνη με όσα θα πουν στη Βουλή. Υπήρχε ένα πρότζεκτ που έβαζε λεφτά η Novartis. Άρα εμείς πληρωνόμασταν. Γιατί πληρωνόμασταν; Για να βγάλουμε τα νέα φάρμακα της Novartis, λέει η μάρτυς. Ο μνημονιακός Γεωργιάδης το μόνο που διαφώνησε με την τρόικα ήταν με τα φάρμακα, λένε» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και έδειξε την σελίδα 161 του μνημονίου: «πρέπει να εφαρμόσει πλήρως (κυβέρνηση) την οδηγία της ΕΕ. Τι έπρεπε να εφαρμόσω; Θα ελεγχόμουν σε δύο φάσεις αν θα έχω βάλει όλα τα νέα φάρμακα στη λίστα! Δεν είχα καμία διαφωνία με την τρόικα, απλά εφάρμοσα το Μνημόνιο».

«Στο περίφημο δελτίο του Μπέζα, λένε για τέσσερα «ορφανά» φάρμακα, η Novartis τότε ήταν η 71η εταιρεία στη λίστα με τα συγκεκριμένα φάρμακα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Κύριε υπουργέ δεν βάζετε καινούρια φάρμακα και της Novartis στη λίστα; Ναι και καλά κάνετε. Δεν σας κατηγορώ. 14 νέα φάρμακα της Novartis βάλατε στη λίστα κ. Ξανθέ. Φαντάζεστε να λένε για κάθε υπουργό που έβαλε νέα φάρμακα πως τα πήρε; Στο τέλος οι άνθρωποι στην Ελλάδα θα πεθαίνουν!», ξέσπασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Υπήρχαν τρεις επιτροπές στο υπουργείο Υγείας για να μπουν νέα φάρμακα. 33 άτομα έπρεπε να υπογράψουν  για να φθάσει στον υπουργό και να υπογράψει τα νέα φάρμακα!», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μετά από 10 χρόνια κοινοβουλευτικής πορείας κανένας δεν είπε τίποτα για το ήθος μου. Μπήκαν στο σπίτι της γραμματέως μου», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής μου σαν υπουργός είναι πως εγώ είχα τις χαμηλότερες δαπάνες υγείας των τελευταίων δέκα ετών!», είπε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Με νόμο είχαμε μειώσει τις τιμές σε πάνω από 7.000 φάρμακα και εσείς το είχατε καταψηφίσει.  Οι τιμές των φαρμάκων ανεβήκανε λόγο διορθώσεων, δικαίως!» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης για τα φάρμακα της Novartis.

«Ο Παπαγγελόπουλος παραδέχτηκε πως είχε λάβει ελλιπή ενημέρωση. Να ανοίξει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου. Μιλούσε 25 φορές τη μέρα με την κ. Τουλουπάκη!» είπε για την διαδικασία.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο Παύλος Πολάκης και ο Πάνος Καμμένος είχαν προαναγγείλει την δικογραφία της Novartis εβδομάδες πριν πάει στη Βουλή. «Το μισό Υπουργικό έχει προαναγγέλλει την υπόθεση ενώ μάρτυρες είναι σε καθεστώς ανωνυμίας» τόνισε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης  αναφέρθηκε στην υπόθεση τη μικρής Μελίνας λέγοντας πως ο Πολάκης συγκαλύπτει τη συγγενή του. «Να πάρει ο πατέρας το πόρισμα να δει πως πέθανε το παιδί του!» ξέσπασε ο Άδωνις.

«Απαιτώ να ανοίξει τηλέφωνο του Παπαγγελόπουλου και θα κρίνει η Βουλή αν είναι αξιόποινες οι πράξεις. Αλέξης Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος έστησαν την υπόθεση.  Να ψηφίσετε ναι στην προανακριτική γιατί θέλω να πάει στο δικαστήριο να δικαστώ», κατέληξε.
eleftherostypos.gr

Σχόλια