12 ονόματα από τον Δήμο Κορινθίων ανακοινώνει ο συνδυασμός "Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα"

Τα  ονόματα 12  υποψηφίων του στο Δήμο Kορινθίων,  ανακοινώνει ο συνδυασμός «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα»


Πρόκειται για επιχειρηματίες καταξιωμένους, δυναμικούς, δραστήριους, με γνώσεις και πρωτοπορία, που προστίθενται στην Ισχυρή Ομάδα του υποψηφίου Προέδρου  Δημήτρη Ραψωματιώτη  και ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί του, για να δημιουργήσουν  ένα Επιμελητήριο ανοιχτό προς όλους, που θα δίνει ευκαιρίες και πληροφόρηση δίκαια και ισότιμα, με στόχο και σκοπό  να συμβάλλει αποτελεσματικά  στην στήριξη και προώθηση των Κορινθιακών επιχειρήσεων.

Οι υποψήφιοι που ανακοινώνονται από τον συνδυασμό "Επιχειρηματική Συνεργασία για το αποτέλεσμα" είναι οι εξής :

1.Ιωάννης Αλεξόπουλος
Ιδιοκτήτης καταστήματος χαλιών
Υποψήφιος στο Εμπορικό Τμήμα


Ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός αλλά και αθλητής, είναι λάτρης της προσήλωσης και της τακτοποίησης. Φύσει δημιουργικός, όπως ο ίδιος δηλώνει, ο Γιάννης Αλεξόπουλος έκανε το πρώτο του επιχειρηματικό βήμα με συμπαραστάτη τον πατέρα του, το 1997. Η ALEX CARPET γεννήθηκε με τη φιλοσοφία της εξυπηρέτησης με φιλικό χαρακτήρα, την ποιότητα αλλά και τις ανταγωνιστικές τιμές. Το 2002 η καλή δουλειά επιβραβεύτηκε, αφού η ALEX CARPET έγινε η επίσημη αντιπρόσωπος της ANATOLIA, της MEKKA και του ΜΑΡΑΘΩΝ, από τα Brands στην Ελλάδα.

Με άριστη τεχνογνωσία και διαρκή ενημέρωση στην παραγωγή και ποιότητα του χαλιού, ο Γιάννης Αλεξόπουλος οδηγεί από το 2005 την επιχείρηση σε δρόμους ανάπτυξης, εντάσσοντας στα προϊόντα της τη μοκέτα, το δάπεδο, το πάτωμα, τις περσίδες, την ταπετσαρία, τα είδη εξοχής. Τούτο έχει σαν αποτέλεσμα την ένταξη μεγάλων εταιριών στο πελατολόγιό της, ενώ θεαματική ώθηση παρέχει και το e- shop της εταιρίας από το 2014. Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Αλεξόπουλος ασχολείται και με το Marketingθεωρώντας πως αποτελεί την επιχείρησή του 21ου αιώνα!

Ο Γιάννης Αλεξόπουλος είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες, ενός έτους και έξι μηνών. Στις μεγάλες του αγάπες, πλην της οικογένειας και της δουλειάς του, συγκαταλέγεται ο αθλητισμός με τον οποίο ασχολήθηκε από 8 ετών φτάνοντας να παίξει στην Εθνική Ελλάδος (κλιμάκια κάτω των 15 ετών) και την Α2 Εθνική Κατηγορία με την ομάδα του Παπάγου, αλλά και ο Πολιτισμός, αφού είναι σήμερα Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο των Αρκάδων της Κορινθίας.

Στο Επιμελητήριο Κορινθίας κατέρχεται για πρώτη φορά, και εφαλτήριο ήταν η συνάντησή του με τον Επικεφαλής του Συνδυασμού «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα» Δημήτρη Ραψωματιώτη. «Μου έκαναν εντύπωση οι απόψεις του κ. Ραψωματιώτη. Είναι η ώρα ν’ αναλάβουν άνθρωποι οι οποίοι επιχειρούν στην κοινωνία και γνωρίζουν τις ανάγκες των ανθρώπων που επιχειρούν. Ήρθε η ώρα ν’ αναλάβουν άνθρωποι στην Κορινθία που μπορούν ν’ αφουγκραστούν τα προβλήματα των επιχειρηματιών με ανθρώπινο πρόσωπο πάνω απ’ όλα. Όχι άλλος επιχειρηματίας - έμπορος μόνος του! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να τα καταφέρουμε! Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ».

2. Στέλιος Γκουλέμης
Ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης
Υποψήφιος στο Τμήμα Υπηρεσιών




Γεννήθηκε στις Βρυξέλλες, όπου και έζησε μέχρι τα 22 του χρόνια. Απόφοιτος της Γαλλικής Ακαδημίας με γνώσεις Γαλλικής και Αγγλικής γλώσσας, γνώσεις  υπολογιστών αλλά και Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων, ο Στέλιος Γκουλέμης δεν έμελλε ν’ ασκήσει το επάγγελμα το οποίο σπούδασε. Το 1995, τρία χρόνια αφού ήρθε στην Ελλάδα, άνοιξε την πρώτη του επιχείρηση στην Κόρινθο, ένα πρατήριο υγρών καύσιμων το οποίο διατήρησε έως και το 2009. Τα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα είναι ένα κατάστημα ρούχων, ένα περίπτερο και, σήμερα, ένα καφενείο το οποίο διατηρεί στην οδό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν άνθρωπο ευθύ, τίμιο και δημιουργικό. Είναι παντρεμένος με την Μαρία - Χρυσούλα Δελή, κόρη του γνωστού Αθλητικογράφου Βασίλη Δελή, και έχει δύο παιδιά.

Στο Επιμελητήριο είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του Δημήτρη Ραψωματιώτη «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα». «Μου αρέσει να προσφέρω στην πόλη και τις επιχειρήσεις. Σε όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Θέλω ένα επιμελητήριο για όλους, όχι όπως το βιώνω χρόνια τώρα, ένα επιμελητήριο για λίγους».  

3. Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος    
Εργολάβος - Ηλεκτρολόγος 
Υποψήφιος στο Τμήμα Μεταποίησης



Γεννήθηκε στο Καστράκι της Νεμέας και από το 1974 είναι μόνιμος κάτοικος Κορίνθου. Ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος αποφοίτησε από την Δημόσια Τεχνική Σχολή Εργοδηγών - Ηλεκτρολόγων, επάγγελμα το οποίο ασκεί έως και σήμερα ως Εργολάβος - Ηλεκτρολόγος. Τον χαρακτηρίζουν η ευγένεια στις συναναστροφές του, η αυστηρότητα στα επαγγελματικά ζητήματα και η διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο και στους συναδέλφους του, διάθεση η οποία εκφράζεται έως σήμερα με την ενασχόλησή του στο Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Κορινθίας, όπου και έχει εκλεγεί Πρόεδρος.

Οι εκλογές του Επιμελητηρίου και η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Ραψωματιώτη «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα», αποτελούν για τον Κωνσταντίνο Δημητρόπουλο το επόμενο βήμα. «Επιθυμώ με τις δυνάμεις και τις γνώσεις που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας, να εργαστώ  για το καλό των συναδέλφων και την ανάκαμψη της τοπικής αγοράς» θα πει χαρακτηριστικά .

Ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

4. Βασιλική Κλεμπετσάνη 
Ασφαλιστική Σύμβουλος 
Υποψήφια στο Τμήμα Υπηρεσιών



Είναι μόλις 25 χρονών και κατέρχεται στα κοινά του Επιμελητηρίου της Κορινθίας με τον συνδυασμό του Δημήτρη Ραψωματιώτη «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα». «Μου άρεσαν οι σκέψεις του κ. Ραψωματιώτη, το όραμά του για το Επιμελητήριο, ο τρόπος που το έχει στο μυαλό του αλλά και το ότι έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να το υλοποιήσει. Μου έδειξε ότι το Επιμελητήριο μπορεί στην πράξη να βοηθήσει τον Επιχειρηματία», λέει η ίδια, αιτιολογώντας τη συμμετοχή της αυτή και δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στον ίδιο τον Υποψήφιο Πρόεδρο να κάνει πράξη την προσδοκία του για την ενεργοποίηση και συμμετοχή των 25άρηδων !

Η Βασιλική Κλεμπετσάνη φοιτά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βρίσκεται λίγο πριν το πτυχίο της. Παράλληλα, εργάζεται ως Ασφαλιστική Σύμβουλος, μια δουλειά που της επιτρέπει να ξεδιπλώσει τα στοιχεία εκείνα του χαρακτήρα της που την καθιστούν άκρως αποτελεσματική · την επιμονή, την αισιοδοξία, την οργάνωση. 

Στον ελεύθερο χρόνο της γυμνάζεται, διαβάζει και χορεύει, αφού είναι ενεργό μέλος της ομάδας παραδοσιακών χορών του Χορευτικού Συλλόγου Αλμυρής «Φίλοι της Παράδοσης».
Μένει μόνιμα στο Γαλατάκι Κορινθίας.    

5. Μιχάλης Μεζίνης 
Εκδότης Εφημερίδας - Ιδιοκτήτης Κομμωτηρίου
Υποψήφιος στο Τμήμα Υπηρεσιών



Γεννημένος στο Χιλιομόδι Κορινθίας, ο Μιχάλης Μεζίνης επιχειρεί από τα πρώτα κιόλας βήματα της επαγγελματικής του δράσης. Είναι εκδότης εφημερίδας, ενώ διατηρεί και κομμωτήριο στη γενέτειρά του.

Πολυπράγμων και δραστήριος, είναι σήμερα Γενικός Γραμματέας στο Σωματείο Κομμωτών Κορινθίας, Αντιπρόεδρος της Κλαδικής Ομοσπονδίας Κομμωτών Ελλάδος, Αντιπρόσωπος της ΟΕΒΕ Κορινθίας στην ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρος της ομάδας «Ατρόμητος Χιλιομοδίου». 

Κατέρχεται στις εκλογές του Επιμελητηρίου με το Συνδυασμό «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα» του Δημήτρη Ραψωματιώτη θέλοντας να προσφέρει στην αναβάθμιση του ρόλου του φορέα ώστε να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια των Επιχειρηματιών.

6. Λεωνίδας Μπαζιωτόπουλος
Οικονομικός & Φορολογικός Σύμβουλος
Υποψήφιος στο Τμήμα Υπηρεσιών
 



Δημιουργικός, πολυπράγμων και δραστήριος. Έτσι περιγράφει τον εαυτό του ο Λεωνίδας Μπαζιωτόπουλος με το βιογραφικό σημείωμα που τον ακολουθεί να το αποδεικνύει εν τοις πράγμασι. Με σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακό στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο Διεθνές Μάνατζμεντ, με Διδακτορικό τίτλο στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές, έβαλε από το 1998, όταν και αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Κορίνθου, γερές βάσεις στο επαγγελματικό του μέλλον.

Τις σπουδές του ακολούθησε σειρά διδασκαλιών στο Στρατηγικό μάνατζμεντ - εφοδιαστική αλυσίδα – μάρκετινγκ, στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, την Τεχνολογία της Πληροφορίας, την Εξωτερική ανάθεση, το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και τις Ερευνητικές Μεθόδους.

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα έγιναν το 2002 στο Newcastle ως Βοηθός Μάνατζερ. Ακολούθησαν θέσεις Λέκτορα (2003-2007), Logistics Assistant, Υπεύθυνου Αποθήκης έως και το 2010 όταν και ανέλαβε το Λογιστικό γραφείο που ο πατέρας του είχε δημιουργήσει, «Pegasus Consulting & Partners», επιχείρηση την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Πνεύμα ανήσυχο, ο Λεωνίδας Μπαζιωτόπουλος στα 36 του χρόνια έχει διατελέσει Πρόεδρος στο “Rotary Club Korinthos», Αντιπρόεδρος στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κορίνθου, μέλος στο ΔΣ της Διώρυγας Κορίνθου, ενώ σήμερα είναι μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων.

Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά, διαθέτει προχωρημένες γνώσεις στους υπολογιστές, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει Ελληνική Λογοτεχνία, μυθιστορήματα και ποίηση, αθλείται (μπάσκετ και ποδόσφαιρο), παίζει πιάνο και παρακολουθεί κινηματογράφο. Το διαδίκτυο είναι ένα μέσο που τον χαλαρώνει όπως άλλωστε και τα ταξίδια, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.

Είναι Υποψήφιος με την «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα» του Δημήτρη Ραψωματιώτη στις εκλογές του Επιμελητηρίου της Κορινθίας, διότι οραματίζεται ένα Επιμελητήριο πιο κοντά στον Επιχειρηματία. «Ήρθε η ώρα  για μια άλλη εποχή στο Επιμελητήριο Κορινθίας. Ο φορέας σε μια εποχή κρίσης, οφείλει να έχει ρόλο ενεργό, ρόλο ενημέρωσης και στήριξης».


7. Δημήτρης Μπίτζιος

Ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης - Καφετέριας
Υποψήφιος στο Τμήμα Υπηρεσιών



Ο Δημήτρης Μπίτζιος διατηρεί επιχείρηση στο χώρο της εστίασης, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, 
τόπο καταγωγής και διαμονής του.


Ευθύς και δραστήριος σαν άνθρωπος, αφοσιωμένος και τολμηρός σαν επιχειρηματίας, επιδιώκει να προσφέρει και ως εκ τούτου η ενασχόλησή του με τα κοινά ήταν μονόδρομος. Πρόεδρος σήμερα στη Δημοτική Κοινότητα Χιλιομοδίου, Πρόεδρος της επιτροπής Ασφάλειας και Βίας των γηπέδων Κορινθίας, Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας αλλά και Πρόεδρος, κατά το παρελθόν, για 3 έτη της ομάδας «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ», ο Δημήτρης Μπίτζιος αποδεικνύει στην πράξη καθημερινά τα όσα πρεσβεύει περί προσφοράς, στήριξης και βοήθειας.

Η αναμέτρηση στο Επιμελητήριο Κορινθίας δε θα μπορούσε να τον αφήσει αδιάφορο. Είναι Υποψήφιος με τον Δημήτρη Ραψωματιώτη και το συνδυασμό «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα». Στο ερώτημα «γιατί κατέρχεται», απαντά με την ευθύτητα και την αμεσότητα που τον διακρίνουν· «Γιατί ήρθε η ώρα να το πάρουμε».

8. Νίκος Πάστρας
Ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης - Συνεργάτης ΕΛΤΑ
Υποψήφιος στο Τμήμα Υπηρεσιών



Σπούδασε κομμωτική, όμως τα σχέδιά του ήταν διαφορετικά και από νωρίς το ήξερε! Με το μικρόβιο του «επιχειρείν» στις φλέβες του, ο Νίκος Πάστρας δημιούργησε  την πρώτη του επιχείρηση, ένα μικρό καφενείο στον τόπο καταγωγής του, τον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας, πριν από 23 χρόνια, το 1994, σε ηλικία μόλις 22 ετών! 

Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, με φιλοδοξίες και στόχους, επέκτεινε τη δραστηριότητα αυτή μέσα σε λίγα χρόνια, μετατρέποντας το καφενείο σε οβελιστήριο, επιχείρηση που διατηρεί έως και σήμερα αλλά και πάλι, δεν ικανοποιείται ! «Θέλω να επεκτείνω τη δραστηριότητά μου, να δημιουργήσω μια ακόμα επιχείρηση» θα παραδεχτεί, έχοντας στα μάτια του την σπίθα εκείνου του ανθρώπου που δεν εφησυχάζεται, του ανθρώπου που διψά για δημιουργία και πρόοδο, του ανθρώπου που «δεν βολεύεται».

Παράλληλα, τα τελευταία 17 έτη ως συνεργάτης των ΕΛΤΑ Χιλιομοδίου, διατηρεί ταχυδρομικό πρακτορείο στον Άγιο Βασίλειο.

Ο αθλητισμός ήταν πάντα μεγάλο κομμάτι της ζωής του.  Ποδοσφαιριστής σε ομάδες της Αθήνας και της Κορινθίας δεν «κρέμασε» ποτέ τα παπούτσια του,σήμερα αγωνίζεται με τους Παλαιμάχους του Αγίου Βασιλείου αλλά και την Ένωση Παλαιμάχων Πειραιά.
Στον ελεύθερό του χρόνο ο Νίκος Πάστρας  είναι μπαμπάς! Τα πέντε του παιδιά ηλικίας 5 έως 21 ετών δεν του επιτρέπουν έτερες ασχολίες, θα μας πει, χαμογελώντας με ικανοποίηση, δηλώνοντας για όλα τους υπερήφανος ! 

Στο Επιμελητήριο κατεβαίνει γιατί θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει στο να δημιουργηθεί μια νέα εποχή για τον Φορέα. Είναι Υποψήφιος με τον Δημήτρη Ραψωματιώτη και το συνδυασμό «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα».

9. Αθανάσιος Τζαμουράνης
Επιχειρηματίας 
Υποψήφιος στο Εμπορικό Τμήμα



Κορίνθιος γέννημα - θρέμμα, ο Αθανάσιος Τζαμουράνης έκανε τα πρώτα του «ένσημα» στο πλευρό του ελαιοχρωματιστή πατέρα του. Επάγγελμα δίχως μέλλον τότε, έστρεψε το νεαρό Θανάση στο επιχειρείν με το πρώτο ουσιαστικό βήμα να γίνεται το 1982 στην εμπορική επιχείρηση του πεθερού του. «Μπήκα αμέσως στα βαθιά, το εμπόριο δεν είναι ένας εύκολος κλάδος, «ζυμώθηκα» τα χρόνια που πέρασαν και έμαθα να κολυμπώ» θα παραδεχτεί ο ίδιος, άλλωστε, το αποδεικνύει και η αδιάλειπτη και επιτυχημένη παρουσία του στο επιχειρείν από τότε μέχρι και σήμερα.

Μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο. Έπαιζε για χρόνια επαγγελματικά σε ομάδες της Κορινθίας (Κύψελος, Κόρινθος, Ολυμπιακός Λουτρακίου), ενώ είναι ένας από εκείνους που έκαναν το όνειρο της Κορίνθου για άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία πραγματικότητα. Τα γήπεδα δεν τα εγκατέλειψε ποτέ! «Κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αλλά δεν αποχώρησε, ως προπονητής κάθισε στον … πάγκο πολλών ομάδων της Κορινθίας, διετέλεσε για δύο χρόνια ενωσιακός προπονητής, ενώ σήμερα είναι ο προπονητής του «ΑΙΑΝΤΑ».

Με τα κοινά δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται. Το «βάπτισμα του πυρός» έγινε στο Δήμο Κορινθίων. Στο Επιμελητήριο Κορινθίας είναι υποψήφιος με τον Δημήτρη Ραψωματιώτη και τον συνδυασμό «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα» . «Έχει έρθει η ώρα να δράσουμε», θα δηλώσει χαρακτηριστικά για την απόφαση της καθόδου του. «Είναι καιρός ν’ ασχοληθούμε ενεργά και νέοι άνθρωποι, νέα πρόσωπα, να μην είναι το Επιμελητήριο μια ομάδα ανθρώπων που δεν αλλάζουν και μοιραία δημιουργούν ένα κλειστό κύκλωμα».

10. Γκίκας Τούσουλης
Ιδιοκτήτης Επιχείρησης Μαρμάρων και Δομικών Υλικών
Υποψήφιος στο Εμπορικό Τμήμα



Είναι μόλις 26 ετών και επιχειρεί … Συνεχίζει με επιτυχία την οικογενειακή επιχείρηση που παρέλαβε από τον πατέρα του, επιχείρηση Μαρμάρων και Δομικών Υλικών στον κόμβο Κορίνθου - Εξαμιλίων. Ο Γκίκας Τούσουλης, παρά το νεαρό της ηλικίας του, δηλώνει εργασιομανής, τελειομανής, ειλικρινής και ευθύς στις συναλλαγές του, οργανωτικός!    

Όλο το χρόνο του τον απορροφά η εργασία του, την οποία επιθυμεί να εξελίσσει δεδομένων των δυσκολιών ένεκα του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος. «Δεν σκέφτηκα ποτέ να ασχοληθώ με κάτι άλλο ή να υποχωρήσω λόγω της κρίσης. Μου αρέσει η δουλειά μου και θέλω να την αναπτύσσω συνεχώς!»

Στο Επιμελητήριο είναι υποψήφιος με τον Δημήτρη Ραψωματιώτη, τον Υποψήφιο Πρόεδρο που θέλει να βγάλει τους 25άρηδες μπροστά, να τους δώσει λόγο και ρόλο για ουσιαστικά αποτελέσματα ! Έναν τέτοιο ρόλο διεκδικεί και ο νεαρός Γκίκας Τούσουλης τον προσεχή Δεκέμβρη, εντασσόμενος στην Ισχυρή Ομάδα του συνδυασμού «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα». 

11. Κατερίνα Τσίρτση
Ιδιοκτήτρια επιχείρησης εστίασης & Επιχείρησης λευκών ειδών
Υποψήφια στο Τμήμα Υπηρεσιών



Από νωρίς ήξερε πως το επιχειρείν είναι ο δρόμος που θα ακολουθούσε! Παρότι οι  σπουδές της ήταν στο Μακιγιάζ και την Αισθητική, η Κατερίνα Τσίρτση  ήταν ταγμένη στον χώρο των λευκών ειδών, έναν κλάδο που όμως η ίδια μαρτυρά, υπεραγαπά, γι’ αυτό άλλωστε τον υπηρετεί και με τέτοια επιτυχία από την πρώτη κιόλας στιγμή της ενασχόλησής της με αυτόν.

Τα πρώτα βήματα έγιναν στην Αθήνα, σε μια μεγάλη φίρμα την Bed & Bath,  φίρμα την οποίαν έφερε και στην Κόρινθο λίγα χρόνια αργότερα !

Η μεγάλη στροφή για τη διορατική Κατερίνα ήρθε το 2008! Βλέποντας μέλλον στο χώρο του εμπορίου των λευκών ειδών, αποφασίζει να κάνει τη δική της προσπάθεια, να δημιουργήσει τη δική της επωνυμία, να «επιχειρήσει»! 

Η απόφαση 9 χρόνια μετά και παρά την οικονομική κρίση, την έχει δικαιώσει. «Δεν έχω μετανιώσει για την απόφασή μου! Το εμπόριο λευκών ειδών ήταν πάντα ένας κλάδος με τον οποίον ήθελα να ασχοληθώ! Έβλεπα μέλλον και σίγουρα - παρότι υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες λόγω της κρίσης - δεν έχω μετανιώσει για το βήμα που έκανα. Η επιλογή μου δικαιώθηκε. Θα το έκανα ξανά!»

Ο κλάδος των λευκών ειδών ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη ενασχόληση και επιχείρηση της Κατερίνας Τσίρτση. Αρχές του 2000 αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση (κατάστημα εστίασης) στη γενέτειρά της, το Χιλιομόδι, όταν ο πατέρας της αποσύρεται λόγω συνταξιοδότησης. Με πείσμα, αποφασιστικότητα και πολλή δουλειά, κατορθώνει να την διατηρεί έως και σήμερα, παράλληλα βεβαίως με την επιχείρηση λευκών ειδών, γεγονός που αποδεικνύει στην πράξη πως πρόκειται για μια πραγματική Business Woman με ικανότητες διαχείρισης δυο διαφορετικών επιχειρήσεων και με δυνατότητες που βοηθούν και τις δύο ν’ αναπτύσσονται και βεβαίως να είναι κερδοφόρες !

Η Κατερίνα Τσίρτση είναι μια επιχειρηματίας που μιλά με τον κόσμο, τους πολίτες αλλά και τους άλλους επιχειρηματίες. Γνωρίζει από κοντά τα προβλήματα των τελευταίων ετών και γι’ αυτό θέλει να συμβάλλει στην επίλυσή τους. Με τα κοινά δεν είχε ασχοληθεί ποτέ πριν. Για το Επιμελητήριο γνώριζε μόνο πως ο ρόλος του δεν ήταν εκείνος ο ενεργός και ουσιαστικός που σαν επιχειρηματίας θα ήθελε!

Αποφάσισε για πρώτη φορά να κατέλθει στα κοινά επιλέγοντας τον Δημήτρη Ραψωματιώτη και την “Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα”,βλέποντας έναν άνθρωπο σοβαρό, με γνώσεις και όραμα, που μπορεί να οδηγήσει το θεσμό σ’ ένα νέο ρόλο και παράλληλα να δώσει το χώρο στους νέους που θ’ ασχοληθούν , όπως εκείνη, να υλοποιήσουν τις ιδέες και να άρουν τα αδιέξοδα. «Η αγορά μας μπορεί να πάει ένα βήμα μπροστά και πρέπει, διότι έχουμε τον άμεσο ανταγωνισμό της Αθήνας. Υπάρχουν ιδέες, υπάρχει διάθεση, υπάρχει στόχος για έναν άλλον ρόλο που μπορεί να παίξει το επιμελητήριο. Ασχολούμαι για πρώτη φορά και κατεβαίνω στο πλευρό του Δημήτρη Ραψωματιώτη, μια υποψηφιότητα σοβαρή που πιστεύω πως μπορεί να οδηγήσει το Επιμελητήριο στη σωστή κατεύθυνση, δίνοντας παράλληλα χώρο στις ιδέες και τις προτάσεις μας, ώστε τα προβλήματα να επιλυθούν και η επιχειρηματικότητα να στηριχθεί.»

12. Βίκυ Σταματελοπούλου 
Ιδιοκτήτρια καταστήματος ενδυμάτων 
Υποψήφια στο Εμπορικό Τμήμα



Γεννήθηκε στην Κόρινθο όπου και διαμένει. Είναι στο χώρο της μόδας από την παιδική της ηλικία, με μεγάλη πείρα στο γυναικείο ένδυμα και σπουδές στον τομέα αυτό. Τα τελευταία 22 Χρόνια διατηρεί το κατάστημα L'ATELIER, όπου την διακρίνει η ειλικρίνεια στην σχέση της με τους πελάτες της, η αμεσότητα και η ευγένεια. Δημιουργική και δυναμική στην καθημερινότητά της με ουσιαστική αγάπη στον τομέα της, ώστε να ανταπεξέλθει σε μια αγορά απαιτητική και να εδραιώσει την επιχείρηση της.

Είναι σύζυγος και μητέρα μιας κόρης 21 ετών.

Είναι υποψήφια στις εκλογές του Επιμελητηρίου με τον Δημήτρη Ραψωματιώτη και την «Επιχειρηματική Συνεργασία για το αποτέλεσμα«Με τη συμμετοχή μου επιδιώκω να βοηθήσω την ομάδα να υλοποιήσει τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την μετατροπή του Επιμελητηρίου Κορινθίας σε έναν ουσιαστικό φορέα στήριξης των επιχειρηματιών.

Σχόλια