Θα συνεχίζεται η καταβολή των συντάξεων και μετά τον θάνατο των συνταξιούχων

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίζεται η καταβολή των συντάξεων και μετά τον θάνατο του συνταξιούχου.

Ο υπουργός Οικονομικών
ανακοίνωσε πως η σύνταξη θα δίνεται στη σύζυγο ή τον σύζυγο του θανόντος συνταξιούχου, με τον όρο η μισή σύνταξη να πηγαίνει στα παιδιά τους.


Αν πεθάνουν και οι δυο συνταξιούχοι, οι συντάξεις τους θα μεταφέρονται αυτομάτως στα παιδιά τους.

Η καταβολή των συντάξεων -και μετά τον θάνατο- κρίνεται απαραίτητη γιατί πολλά ενήλικα ζευγάρια επιβιώνουν με τις συντάξεις των γονιών τους.

Δεν είναι μυστικό πως η ελληνική κοινωνία δεν έχει διαλυθεί εξαιτίας των συντάξεων που χρηματοδοτούν τις οικογένειες των παιδιών των συνταξιούχων.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχασαν τους γονείς τους και τους έχουν κρύψει σε καταψύκτες ή τους έθαψαν κρυφά στο βουνό, για να συνεχίσουν να παίρνουν τη σύνταξή τους.

Η καταβολή των συντάξεων στα παιδιά των νεκρών συνταξιούχων είναι ένα κίνητρο για να θάψουν πια τους γονείς τους στο νεκροταφείο.

Υπολογίζεται πως, με την καταβολή των συντάξεων στα παιδιά των νεκρών συνταξιούχων, θα υπάρξουν τουλάχιστον 100 χιλιάδες κηδείες πτωμάτων που είναι σήμερα κρυμμένα.

Βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος πολλά παιδιά να καθαρίσουν τους γονείς τους, για να παίρνουν ολόκληρες τις συντάξεις τους και να την περνάνε τζάμι.

Αν ένα παντρεμένο ζευγάρι σκοτώσει και τους τέσσερις γονείς, θα παίρνει τέσσερις συντάξεις τον μήνα και θα το ρίξει στην dolce vita.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά με σφοδρότητα στο σχέδιο της κυβέρνησης για συνέχιση της καταβολής των συντάξεων και μετά θάνατον, επειδή δεν έχει ενημερωθεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Κομισιόν υποστηρίζει πως δεν έχει ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ τονίζει πως υπολόγιζε στους μαζικούς θανάτους των συνταξιούχων στην Ελλάδα, για να μειωθεί το χρέος.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως η συνέχιση της καταβολής της σύνταξης και μετά τον θάνατο του συνταξιούχου, θα έχει ως αποτέλεσμα να κινηθεί η αγορά και να εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας.

πιτσιρίκος

Σχόλια