Επίθεση Φράγκου κατά Τσίπρα: Eίναι μισοί Μακεδόνες γιατί θέλουν σύνθετη ονομασία (VIDEO)

Το βήμα του συλλαλητηρίου για το «μακεδονικό» αξιοποίησε ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος για να εξαπολύσει
-μεταξύ άλλων- επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε μία ομιλία που διακόπτοταν από το πλήθος, το οποίο φώναζε το σύνθημα «Είναι τρελός ο στρατηγός», ο κ. Φράγκος, αναφερόμενος στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι είναι μισός Μακεδόνας και ο ίδιος, είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι μισοί Μακεδόνες γιατί θέλουν σύνθετη ονομασία... Γιατί πήγαν κατευθείαν στο μηδέν και δεν είπαν εμείς δεν υποχωρούμε με τίποτα».

Ο στρατηγός ε.α. αναφερόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε ότι «στα μνημόνια υπέγραψαν για 99 χρόνια να περάσει η δημόσια περιουσία στους ξένους με τα ΤΑΙΠΕΔ κι αυτά. Καλώ όλους εμάς να προστατεύσουμε τη Μακεδονία μας, γιατί τα άλλα θα τα ξεπεράσουμε, δεν μας απασχολούν. Αλλά ορισμένα πράγματα πρέπει να τα ακούσουν και να τα καταλάβουν».

«Θα μας βρουν μπροστά τους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Δεν είμαστε έρμαια, δεν θα μας κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν», είπε ο κ. Φράγκος ο οποίος, αφού εξήγησε στο πλήθος ότι «μιλάω από καρδιάς, ο στρατηγός είναι πίσω σας και είναι ο Μέγας Αλέξανδρος», τόνισε πολλές φορές ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» ενώ χρησιμοποίησε και τον απαξιωτικό όρο «γυφτοσκοπιανοί».

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ (και υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Πικραμμένου) απαίτησε την ελληνική κυβέρνηση «καθαρό δημοψήφισμα, δηλαδή να αποτραπεί να υφίσταται η λέξη Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων και το ερώτημα να είναι μονολεκτικό: ναι ή όχι», ζητώντας επίσης να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, «κάτι που αποφεύγουν από το 1975» και το δημοψήφισμα να προηγηθεί οιασδήποτε συμφωνίας με την ΠΓΔΜ

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κύριο Νίμιτς να μας κουνά το δάχτυλο και να μας επιβάλει ότι θέλει, εάν δεν σεβαστούν την ιστορία μας και υπογράψουν συμφωνία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία θα μας βρουν μπροστά τους με ό,τι σημαινει αυτό. Σήμερα κινήσατε εσείς ο κυρίαρχος λαός, φωνή λαού οργή θεού», αν και έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν θέλουμε να τους καταστρέψουμε, να τους διαλύσουμε το κράτος, αλλά να μας σεβαστούν επιτέλους. Δεν τους απειλούμε (...). Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Κλείνοντας, δε, την ομιλία του ο κ. Φράγκος είπε ότι «επειδή ο στρατηγός είναι τρελός θα σας παρακαλέσει να επιστρέψουμε όλοι, να είμαστε γεροί. Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Μακεδονία, τα σύνορα είναι απαραβίαστα και ο ελληνικός στρατός είναι ισχυρός, απαιτούμε σεβασμό. Ζήτω η Ελλάς για μία ακόμη φορά».

madata.gr

Σχόλια