Συνελήφθη 39χρονος για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 39χρονου Έλληνα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από
τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη στην οικία του 39χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 13 Δεκεμβρίου 2017, στην οικία του 39χρονου σε περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές τύπου «tablet» και συσκευή κινητού τηλεφώνου, που περιείχαν σχετικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία και ο 39χρονος παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Σχόλια