Σοκ: Για χρέος 1319 ευρώ η Εφορία Αγρινίου του κατέσχεσε την (μοναδική) κατοικία του

Δεν χαρίζεται η ΑΑΔΕ, δεν χαρίζεται η Eφορία, δεν χαρίζεται γενικά το κράτος… 1000 τουλάχιστον κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιών γίνονται
κάθε μέρα.
Κάποιες όμως περιπτώσεις είναι κραυγαλέες. Όπως αυτή που συνέβη προ ημερών στο Αγρίνιο.

Η Εφορία του Αγρινίου λοιπόν προέβη σε κατάσχεση της πρώτης και μοναδικής κατοικίας ενός άνδρα για οφειλή 1319 ευρώ. Ενός άνεργου, οικογενειάρχη χωρίς κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο.
Ο άνδρας είδε σοκαρισμένος στην πόρτα του την δικαστική επιμελήτρια να του επιδίδει την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, να του δεσμεύει ουσιαστικά το διαμέρισμα.
Μια ενέργεια που από κάθε άποψη έχει μια σημειολογία που παραπέμπει σε κρατική αναλγησία.
Σημειωτέον, όπως αναφέρει το iefimerida.gr ,πήραν «φωτιά» οι υπολογιστές στην ΑΑΔΕ, εντοπίζοντας και εν συνεχεία κατακεραυνώνοντας με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης όσους χρωστάνε στην εφορία.Είναι ενδεικτικό ότι, πλέον, οι κατασχέσεις «τρέχουν» με ρυθμό 1.000 την ημέρα, την ώρα που η λίστα των οφειλετών «φουσκώνει».Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι αθροιστικά έως το τέλος Οκτωβρίου αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, κυρίως κατασχέσεις, έχουν υποστεί 1.014.295 φορολογούμενοι. Συνολικά, οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη ήταν στα τέλη Οκτώβρη 4.170.753, εκ των οποίων 1.718.371 είναι έκθετοι σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
agrinionews.gr

Σχόλια