Ολοκλήρωση Δωρεάν Εξετάσεων Σπιρομέτρησης από το Δήμο Νεμέας στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής
Πνευμονοπάθειας ο Δωρεάν Έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας με σπιρομέτρηση στις 18 Οκτωβρίου 2017 από το Δήμο Νεμέας και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), για την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Οι δωρεάν εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν  σε 22 ενδιαφερόμενους στο Κέντρο Υγείας Νεμέας σε καπνιστές άνω των 40 ετών από Ιατρό Πνευμονολόγο. Από τα άτομα που εξετάστηκαν 7 διαγνώστηκαν με αποφρακτικό σύνδρομο, 3 άτομα με περιοριστικό σύνδρομο, ενώ 12 άτομα είχαν φυσιολογική τιμή.

Ο Αντιδήμαρχος Νεμέας κ. Καραχοντζίτης Απόστολος δήλωσε σχετικά:
 «Ο Δήμος Νεμέας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργανώσε αυτή την δράση στις 18/10/2017. Έγινε προσυμπτωματικός έλεγχος για ανίχνευση πνευμονολογικών νοσημάτων σε καπνιστές άνω των σαράντα (40) ετών στο Κέντρο Υγείας Νεμέας. Ο έλεγχος έγινε από την πνευμονολόγο Ιατρό κα Μπρίλη Θεοδώρα και την συνεργασία της κ. Παρασκευοπούλου Ελένης υπεύθυνη της κοινωνικής δομής Βοήθεια στο σπίτι.   Ευχαριστούμε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για την συνεργασία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη που καθιέρωσε την προληπτική ιατρική στους Δήμους. Επίσης ευχαριστούμε τον Δ/ντή του Κέντρου Υγείας κ. Σκληρό Ευστάθιο για την συνέπεια, την υπευθυνότητα και την προθυμία του απέναντι σε αυτές τις δράσεις».

Σχόλια