Taste Nemea με τον Γιάννη Καρακάση MW και το Γιώργο Φλούδα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2017 ο Γιάννης Καρακάσης MW (Μaster of Wine) επιμελείται δύο ιδιαίτερες γευσιγνωσίες οι οποίες

θα πραγματοποιηθούν στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Δημαρχείου Νεμέας.



Στις 2 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, ο Γιώργος Φλούδας στη γευσιγνωσία με τίτλο "Η άλλη Νεμέα" παρουσιάζει με την δικιά του, πολύ ενδιαφέρουσα ματιά τις εκδοχές των λευκών, ροζέ, γλυκών αλλά και των κρασιών από πάντρεμα διεθνών ποικιλιών με Αγιωργίτικο. Δεν σταματάει όμως εκεί αφού κρατάει για το τέλος σπάνιες παλαιωμένες Νεμέες σε μια γευσιγνωσία που αναδεικνύει τον πολυδιάστατη προσωπικότητα της ευρύτερης περιοχής της μεγαλύτερης ονομασίας προέλευσης της χώρας.

Σύνολο κρασιών που θα παρουσιαστούν: 12.
Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ το άτομο.


Στις 3 Σεπτεμβρίου, στις  12:00, o Γιάννης Καρακάσης MW στη γευσιγνωσία με τίτλο «Νεμέα: Terroir και αμπελοτόπια"  παρουσιάζει τις διάφορες ερμηνείες ή ''μελωδίες'' της Νεμέας μέσα από τα διαφορετικά αμπελοτόπια της σε ένα masterclass που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μία μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσετε δίπλα δίπλα κρασιά από τα terroir της μεγαλύτερης ΠΟΠ της χώρας. Η Αρχαία Νεμέα, ο Ξηρόκαμπος, ο Ασπρόκαμπος, το Κούτσι, το Γυμνό, το Λεόντιο, ο Αχλαδιάς, οι Αρχ. Κλεωνές και οι υπόλοιπες περιοχές αποκαλύπτονται.  

Σύνολο κρασιών που θα παρουσιαστούν: 12.
Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ το άτομο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να κάνετε κράτηση θέσεων στέλνοντας e-mail στο info@nemeawineland.com, αναφέροντας την γευσιγνωσία στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε, αριθμό και ονόματα συμμετεχόντων.

nemeawineland.com




Σχόλια