Ανακοινώνονται αύριο Πέμπτη τα αποτελέσματα των Βάσεων 2017. Οδηγίες

Ανακοινώνονται αύριο Πέμπτη 24 Αυγούστου τα αποτελέσματα των Βάσεων 2017 για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, οι βάσεις 2017 θα ανακοινωθούν τελικά αύριο και 105.000 υποψήφιοι φοιτητές θα μάθουν εκτός απροόπτου αν έχουν περάσει στην σχολή προτίμησής τους.

Αρχικά οι   ανάρτηση και ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αναμενόταν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η επίσπευση της ανακοίνωσης σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, που προέβλεπε να αναρτηθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, κατέστη δυνατή καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

Οι βάσεις θα αναρτηθούν και ηλεκτρονικά στην σελίδα results.it.minedu.gov.gr, καθώς και στα σχολεία.

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στην διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr και μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους, αφού πληκτρολογήσουν:

• Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

• Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο)

Μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών των φετινών υποψηφίων ήταν τα μεγάλα ποσοστά που σημειώθηκαν κάτω από τη βάση στα περισσότερα μαθήματα. Η δυσκολία των Μαθηματικών και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας οδήγησε τους περισσότερους υποψηφίους σε επιδόσεις κάτω των 10.000 μορίων. Το 90,3% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία και το 83,45% στα Μαθηματικά. Παρά όμως την κακή επίδοση στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, οι σχολές υψηλής ζήτησης κρατάνε τις βάσεις τους.

Οι αποδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης κινήθηκαν σε μέτριες επιδόσεις, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε σημαντική πτώση στις Βάσεις 2017.  Ωστόσο, πιστεύεται ότι στις σχολές υψηλής ζήτησης οι βάσεις δεν θα έχουν μεγάλη πτώση.

Αύξηση αναμένεται να σημειώσουν οι Βάσεις 2017 στα ΤΕΙ που αφορούν σε παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες, ενώ τα Παιδαγωγικά Τμήματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα έχουν άνοδο μέχρι και 1.500 μόρια. Στις οικονομικές σχολές αναμένεται να υπάρξει νέα πτώση. Η Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοίκηση μπορεί να πέσει πάνω από 700 μόρια.

Οι πολυτεχνικές σχολές δεν θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό, καθώς φέτος τις διεκδικούν λιγότεροι υποψήφιοι σε σχέση με το 2016. Σχολές όπως τα Οικονομικά και η Πληροφορική θα σημειώσουν πτώση, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο θα καταγραφεί και η μεγαλύτερη πτώση.

Οι καλές επιδόσεις στα υπόλοιπα μαθήματα εκτοξεύουν Νομικές, Ιατρικές, τμήματα ΤΕΙ πολυτεχνικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων. Την ίδια στιγμή, ο υψηλός ανταγωνισμός ανεβάζει τις Βάσεις 2017 και στα Παιδαγωγικά Τμήματα.

Η εκτίμηση για τις Βάσεις 2017

Η αγωνία για τους χιλιάδες υποψήφιους χτυπάει «κόκκινο». Σύμφωνα με όσα έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως τις δημοσιότητας, οι εκτιμήσεις των ειδικών για τις Βάσεις 2017, για μερικές από τις «δυνατές» σχολές, έχουν ως εξής:

Νομική Αθήνας 18.250

Νομική Θεσσαλονίκης 17.965

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Αθήνας 18.500

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης 17.950

Πολιτικών Μηχανικών Αθήνας 16.800

Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης 15.650

Ιατρική Αθήνας 19.150

Ιατρική Θεσσαλονίκης 19.050

Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας 15.300

Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης 14.300

madata.gr

Σχόλια