Βάσεις 2017: Ποια ημέρα αναρτώνται οι πίνακες - Σε ποιες σχολές θα γίνει «σφαγή»

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες υποψηφίους που διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα είτε την Δευτέρα 28 ή την Τρίτη 29 Αυγούστου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ενδιαφέρον, πλέον, περιστρέφεται γύρω από το ύψος των βάσεων εισαγωγής. Καταλυτικό ρόλο ως προς αυτό αναμένεται ότι θα παίξουν τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης όπου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου, το 83,45% των υποψηφίων στην ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έγραψε κάτω από τη βάση.

Σε ποιες σχολές θα πέσουν οι βάσεις

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς αναλυτές, έχοντας ως δεδομένο ότι μόλις 35 υποψήφιοι επί συνόλου 20.425 έγραψαν το πολυπόθητο «20», οι περισσότερες σχολές στο 2ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο θα σημειώσουν σημαντική πτώση. Κάτι παραπάνω από αισθητή θα είναι η πτώση στις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, σημειώνουν οι ίδιοι, ενώ στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο εκτιμάται ότι οι μεγαλύτερες αντοχές θα επιδείξουν οι αρχιτεκτονικές σχολές.
Η αναμενόμενη πτώση στις σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου δεν οφείλεται μόνο στις πολύ κακές επιδόσεις στα Μαθηματικά, αλλά και σε εκείνες που πέτυχαν οι υποψήφιοι στο Αρχές Οικονομικής Θεωρίας όπου μόνο το 11,6% περιλαμβάνεται στη βαθμολογική κλίμακα 12-20.

Στις υπόλοιπες σχολές αναμένονται οι αυξομειώσεις που παρατηρούνται κάθε χρόνο, με εξαίρεση το 4ο Επιστημονικό Πεδίο και ειδικά τις Παιδαγωγικές Σχολές, όπου η άνοδος αναμένεται να είναι θεαματική. Οι επιδόσεις των υποψηφίων του 1ου Επιστημονικού Πεδίου για παράδειγμα (ανθρωπιστικές σπουδές) κινήθηκαν στα περυσινά επίπεδα, επομένως το ύψος των βάσεων θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση, ενώ δεν αποκλείεται στις πιο περιζήτητες από αυτές τις σχολές να σημειωθεί ακόμη και άνοδος.

Οι ίδιες μικρές αυξομειώσεις αναμένονται και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (ιατρικές κλπ) όπου έχει μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων.

newsbomb.gr

Σχόλια