Δημήτρης Ραψωματιώτης: Έτσι θα δώσουμε αξία στο Επιμελητήριο

-  Δομή εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων και Επόπτης Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Δυο είναι οι βασικές προτεραιότητες για τον επιχειρηματία Δημήτρη Ραψωματιώτη, υποψήφιο
για την Προεδρία του Επιμελητηρίου Κορινθίας στις προσεχείς εκλογές του Δεκεμβρίου.

 Η δομή που θα αφορά στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων αλλά και η διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα φέρει «νέο χρήμα» στην τοπική αγορά, χρήμα το οποίο θα στηρίξει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις και θα βοηθήσει όχι μόνο στην διατήρησή τους αλλά και στην ανάπτυξή τους. «Το επιμελητήριο πρέπει να είναι ουσιαστικά δίπλα στις επιχειρήσεις» θα επαναλάβει σε μια ακόμα συνέντευξή του ο κ. Ραψωματιώτης στο ekorinthos και στο Θύμιο Τσαρμπό, οριοθετώντας την ουσία της παρουσίας εν αρχήν στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, βασική προτεραιότητα του ιδίου, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του. «Σκοπός μου είναι να δημιουργήσω στο Επιμελητήριο Κορινθίας δομή εξυπηρέτησης επιχειρήσεων. Η δομή αυτή θα έχει υπεύθυνο από τη Διοικητική Επιτροπή και ένα σύνολο μελών Δ.Σ. και υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι θα στηρίζουν αυτήν την διαδικασία.»
Το δεύτερο κομμάτι που αφορά στην ουσιαστική παρουσία του Επιμελητηρίου και οριοθετείται από τον κ. Ραψωματιώτη είναι τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Ένας τομέας που μπορεί να δώσει ρευστότητα και στήριξη κατ’ επέκταση στις επιχειρήσεις, που ο ίδιος γνωρίζει καλά. «Για πολλά χρόνια συμμετέχω σε αυτό το κομμάτι, το γνωρίζω. Σαν οικογένεια και σαν επιχείρηση έχουμε τρέξει ευρωπαϊκά προγράμματα, τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ξέρετε πως έχουμε δημιουργήσει και δομή διαχείρισης προγραμμάτων για λογαριασμό τρίτων. Να σας πω επιπλέον πως συμμετείχα σε πολλά συμβούλια διαχείρισης  ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ είχα εκπροσωπήσει και το Επιμελητήριο Κορινθίας σε πολλούς φορείς που διαχειρίζονταν τέτοια προγράμματα, έτσι ήμουν και  στην πλευρά των ελέγχων και των εγκρίσεων. Γνωρίζουμε το κομμάτι αυτό λοιπόν απ’ όλες τις πλευρές και γι αυτό είναι ένας τομέας βασικός στο πρόγραμμά μας. Για να βοηθήσουμε στην υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων και να φτάσουν οι πληροφορίες αυτών των προγραμμάτων σε όλες τις επιχειρήσεις.»
Πρόθεση του κ. Ραψωματιώτη είναι η ύπαρξη ενός Επόπτη Διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Επιμελητήριο Κορινθίας, με μια δομή υποστηρικτική στη διάθεσή του, προκειμένου ως λέει  «να κρατηθούν οι επιχειρήσεις. Χρειάζεται συνεργασία και ένωση δυνάμεων για να κρατηθούν οι δουλειές και να εισρεύσουμε νέο χρήμα, το οποίο θα έρθει μόνο μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Μονάχα από εκεί θα έρθει το νέο χρήμα που θέλουμε και με το οποίο μπορούμε να στηρίξουμε τις δουλειές μας!»
Αξίζει να σημειωθεί πως η υλοποίηση των δυο παραπάνω βασικών πυλώνων του προγράμματος του κ. Δημήτρη Ραψωματιώτη, έτσι όπως εδώ και μήνες έχουν τεθεί από τον ίδιο, έρχονται να στηριχθούν από τη νέα επιμελητηριακή νομοθεσία, η οποία προβλέπει Επόπτη ΓΕΜΗ και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων αλλά και Επόπτη Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Οι δηλώσεις του κ.Ραψωματιώτη:
 www.rapsomatiotis.gr

Σχόλια