ΕΟΣ Κορίνθου: Ποταμός Αχέροντας – Χωριά Σουλίου

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει το διήμερο 5 – 6 Αυγούστου 2017 εξόρμηση στο ιστορικό Σούλι, από τις ελάχιστες
απάτητες περιοχές κατά την Τουρκοκρατία και στο μυθικό ποταμό Αχέροντα, εκεί όπου ο Ερμής παρέδιδε τις ψυχές των νεκρών στο Χάροντα για την τελευταία διαδρομή τους, προκειμένου να καταλήξουν στον Άδη.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος επιλογών από τους συμμετέχοντες με διάσχιση του ποταμού μέσα από τα στενά ή από το παράλληλο μονοπάτι, ανάβαση στα χωριά του Σουλίου, κανό, ράφτιγκ, τοξοβολία, ιππασία και περιήγηση στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα.
Η διανυκτέρευση θα γίνει σε σκηνές δίπλα στο ποτάμι, στη Γλυκή Θεσπρωτίας.

Σάββατο 5 Αυγούστου:

Αναχώρηση 5.30 πμ από τον Άγιο Νικόλα Κορίνθου με προορισμό το Τρίκαστρο. Εκεί επισκεπτόμαστε τις Πύλες του ΄Αδη και θα έχουμε τις επιλογές:

·        Μία ομάδα διασχίζει τα στενά του Αχέροντα μέχρι τη Γλυκή. Η διάσχιση γίνεται συνεχώς μέσα στο ποτάμι ξεκινώντας με κολύμβηση, πότε με πεζοπορία στις όχθες ή μέσα στα νερά του. Απαραίτητες γνώσης κολύμβησης, καλή φυσική κατάσταση και σωσίβιο. Δεν συνίσταται για αυτούς που δεν αντέχουν στα κρύα νερά.
Ω.Π.: 6 – 7,    Β.Δ.: αντιστοίχως Β – Γ
·        Δεύτερη ομάδα κατευθύνεται από παράλληλο μονοπάτι ακριβώς δίπλα από το ποτάμι, προσπερνώντας τις Πύλες του Άδη, προς τη Γλυκή πότε μέσα στα νερά, πότε πεζοπορώντας. Απαραίτητες γνώσεις κολύμβησης και σωσίβιο.
Ω.Π.: 4 – 5 ,    Β.Δ.: Α – Β

Κυριακή 6 Αυγούστου:

Θα έχουμε δυο επιλογές και τη δεύτερη μέρα:

·        Θα ξεκινήσουμε στις 7.00 πμ και θα ακολουθήσουμε μονοπάτι δίπλα από το ποτάμι περνώντας την εντυπωσιακή θέση Σκάλα Τζαβέλαινας και με προορισμό το Οροπέδιο Σουλίου, το χωριό Σαμονίβα. Θα περιηγηθούμε στα χωριά του Σουλίου, στο ύψωμα Κούγκι και θα επιστρέψουμε στη Γλυκή από το Τσαγγαριώτικο ρέμα. (Προαιρετικά μαγιό και δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα βραχούν).
Ω.Π.: 6 – 7 ,    Β.Δ.: Α – Β
·        Θα πραγματοποιηθεί μια εύκολη κυκλική διαδρομή δίπλα από το ποτάμι,  περνώντας τη Σκάλα Τζαβέλαινας, τη τοξοτή γέφυρα Ντάλα με κατάληξη τη Γλυκή.
Ω.Π.: 2 ,    Β.Δ.: Α  
Μετά όσοι επιθυμούν θα μεταφερθούν στην έδρα της εταιρείας Riverdream όπου θα πραγματοποιήσουν ράφτινγκ ή κανό, ιππασία και τοξοβολία.

Στη συνέχεια αναχώρηση για το Νεκρομαντείο του Αχέροντα ή Νεκρομαντείο της Εφύρας, όπως ονομάστηκε από την ομώνυμη μυκηναϊκή αποικία η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και μετά επιστροφή Κόρινθο.


Εξοπλισμός: Σακίδιο, γάντια, αντηλιακό, αντικουνουπικό, γυαλιά ηλίου, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), μπατόν, αντιιδρωτικό μπλουζάκι, κάλτσες δεύτερες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό, μπότες.
Εξοπλισμός για το νερό: Σωσίβιο, μαγιό, πετσέτα, δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα βραχούν, προαιρετικά στεγανό δοχείο ή σάκο.
Σκηνή, υπνόσακος, υπόστρωμα και φαγητό όσοι επιθυμούν για διανυκτέρευση.

Φαγητό: Υπάρχουν ταβέρνες στην περιοχή που μπορούν να μας εξυπηρετήσουν κατά τη διαμονή μας.

Κόστος Rafting/Κανό/Ιππασία/Τοξοβολία: 10€ το άτομο. Δίνεται ο απαραίτητος εξοπλισμός από την εταιρεία Riverdream για τον καθένα. Μη ξεχάσετε να πάρετε μαγιό, πετσέτα, μία αλλαξιά ρούχα και δεύτερο ζευγάρι παλιά αθλητικά παπούτσια, όσοι κάνετε Rafting/Κανό.

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: Με διαμονή σε σκηνή 40 €

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολές (μέχρι τις 28 Ιουλίου με προκαταβολή 20 € και εξόφληση αυστηρώς στις 2 Αυγούστου) στους αρχηγούς:
Μπολέτη Βασιλική 6973686870
Πολλάλη Κωνσταντίνο
και στο τηλέφωνο του συλλόγου 2741029970 ( Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00).

Η διαθεσιμότητα των δωματίων είναι δύσκολη το συγκεκριμένο μήνα. Όσοι επιθυμούν να μείνουν σε δωμάτιο παρακάτω αναφέρονται ξενοδοχεία της περιοχής.
-         Πηγές Αχέροντα 2666041300.
-         Ξενοδοχείο Ειρήνη 2666041934.
-         Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα 2666049003.
-         Δημητρίου rooms 2666041635.
-         Ξενώνας Αλέξανδρος 2666041036.
-         Glikis ear 6955001432.

·        Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη αρχηγών.

·        Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

Σχόλια