Ξεκινούν στις 2 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Πρεμιέρα κάνουν την Τρίτη 2 Μαΐου οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις. Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με
εγκύκλιό της δίνει οδηγίες στις εμπορικές ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας για την διενέργειά τους, καθώς και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έτσι όπως ήταν γνωστό (1ο δεκαήμερο Μαΐου και 1ο δεκαήμερο Νοεμβρίου), έχει πλέον τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε περιφερειακή ενότητα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού εμπορικού συλλόγου και δημοσιεύεται έως την 1η Δεκεμβρίου του έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

Οι οριζόμενες εκπτωτικές περίοδοι διαρκούν συνολικά 30 ημέρες ετησίως (άρα μπορούν να «σπάσουν» σε δύο 15νθήμερα ή τρία 10ήμερα ή 10 τριήμερα κ.ο.κ.).

Σε αυτές, σύμφωνα με την σχετική διάταξη του ν. 4177/2013 περιλαμβάνονται 2 Κυριακές προαιρετικής λειτουργίας, που καθορίζονται επίσης με απόφαση του κάθε αντιπεριφερειάρχη. Στις περιφερειακές ενότητες στις οποίες η ως άνω απόφαση δεν έχει εκδοθεί, ισχύουν τα πρώτα 15νθήμερα Μαΐου και Νοεμβρίου, ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

newsbeast.gr

Σχόλια