Κοινή Ανακοίνωση Νομαρχιακής – Βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας για τις δηλώσεις του δημάρχου Αλ. Πνευματικού στο περιθώριο της εκδήλωσης κατά της Θεματικής Εβδομάδας στα Γυμνάσια της χώρας


Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Κόρινθο (19/3/2017 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου), ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλ. Πνευματικός κατηγόρησε τον
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι δεν προσάρμοσε τις θέσεις του στις –κατά τη γνώμη του - επικρατούσες κοινωνικά αντιλήψεις σχετικά με το ζήτημα διεξαγωγής της θεματικής εβδομάδας στα Γυμνάσια της χώρας.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον Δήμαρχο Κορινθίων ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε θέματα αξιών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ατομικών ελευθεριών και ισότητας των φύλων, δεν καθορίζει τη στάση του στη βάση υποτιθέμενων πλειοψηφιών και μειοψηφιών, ούτε με βάση το μέγεθος του εκλογικού ακροατηρίου στο οποίο απευθύνεται. Τις θεμελιώνει σε μια μακρά ιστορική παράδοση της ριζοσπαστικής Αριστεράς που εδράζεται στις αρχές του ανθρωπισμού, της ανοιχτής κοινωνίας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η ριζοσπαστική αριστερά είναι αντίθετη και θα βρίσκεται απέναντι σε κάθε λογική και πρακτική στιγματισμού συνανθρώπων μας στη βάση της φυλής, της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, του φύλου, της θρησκείας, της αναπηρίας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, κ.λπ., όπως ο ίδιος έκανε θέτοντας υπό την αιγίδα του Δήμου μια αντιδημοκρατική και αντίθετη με την ισχύουσα νομοθεσία για την ίση μεταχείριση και την άρση των διακρίσεων, κλειστή, ομοφοβική και ρατσιστική εκδήλωση ακραίων συντηρητικών κύκλων, στην οποία συνάνθρωποί μας χαρακτηρίζονταν «έκφυλες οντότητες».

Θλίψη προκαλεί επίσης η σπουδή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου να υιοθετήσει και αυτή ακραίες απόψεις, σε μια προσπάθεια να μην μείνει πίσω στον ανταγωνισμό για τα ψηφοσυλλεκτικά οφέλη με γνώμονα τα οποία ολοφάνερα κινείται ο κ. δήμαρχος.

Επισημαίνουμε τέλος την απαράδεκτη παρουσία υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρείας security οι οποίοι εμπόδιζαν συγκεντρωμένους πολίτες και συλλογικότητες να εισέλθουν σε δημόσιο χώρο σε μια  "ανοιχτή εκδήλωση" που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου. 

Σχόλια