Τσίπρας: Το 85% των αγροτών από τον συνδυασμό ασφαλιστικού και φορολογικού θα βγουν ωφελημένοι

Στο πλαίσιο των απαντήσεων που δίνει στην κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για το Αγροτικό, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας
τόνισε στη δευτερολογία του ότι το 85% των επαγγελματιών αγροτών από τον συνδυασμό ασφαλιστικού και φορολογικού θα βγουν ωφελημένοι. Βεβαίως, πρόσθεσε, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που έχει επιβαρύνσεις, ένα 5% που δηλώνουν μεγάλα εισοδήματα.


Με την παρέμβαση μας στο ασφαλιστικό διασώζουμε ένα σύστημα που ήταν υπό κατάρρευση, διότι δεν θα υπήρχε καν κατώτατη σύνταξη αγροτών σε δέκα χρόνια.

Από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν μεγάλες ευθύνες και για την κατάσταση στον αγροτικό τομέα, γιατί διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας για 40 χρόνια, ακούσαμε κριτική, σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Δίνοντας απαντήσεις σε ορισμένα από τα σημεία κριτικής που δέχτηκε η κυβέρνηση, είπε ότι στόχος ήταν η επίλυση των καταστροφικών προβλημάτων που κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο θέμα των πληρωμών. Έχουμε πληρώσει κοντά στα 3,7 δισ. ευρώ για όλους τους τύπους των ενισχύσεων, τόνισε, εκ των οποίων, περίπου 1 δισ. αφορούσε πληρωμές ενισχύσεων που εκκρεμούσαν από το 2011. Κυβέρνηση τότε ήσασταν εσείς και είχατε αφήσει τους αγρότες στο έλεος τους, σχολίασε.

Σημείωσε ότι για πρώτη φορά καταβάλλονται στον ίδιο χρόνο αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που μέσα στο 2016 ανήλθαν σε 144 εκατ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του μήνα θα καταβληθούν πάνω από 160 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στην επιστροφή φόρου πετρελαίου. Από τα 617 εκατ. που δόθηκαν στους χαμηλοσυνταξιούχους, περίπου τα 250 εκατ. κατευθύνθηκε στους αγρότες, σε αγροτικές συντάξεις, είπε προς τον κ. Μητσοτάκη.

newsbeast



Σχόλια