Διάγγελμα Τσίπρα: Ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων και μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά

Παροχή 13ης σύνταξη σε 1.600.000 δικαιούχους - «Παγώνει» η εξίσωση του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου

Κλίμα εκλογών δημιούργησαν οι
εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το βράδυ της Πέμπτης, 8 Δεκεμβρίου 2016, άρχισε να... μοιράζει χρήμα με το μυαλό στις κάλπες. 



Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σημαντικό βήμα της Ελλάδας στο Eurogroup της Δευτέρας επισημαίνοντας τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα. Όπως τόνισε, οι αποφάσεις του Eurogroup είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας. «Είναι το πρώτο, αλλά αποφασιστικό βήμα για την έξοδο της χώρας στις αγορές τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», σημείωσε.

«Η Ελλάδα με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος ολης της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση. Και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι ο στόχος που τέθηκε για πρωτογενές πλεόνασμα σε 0,5% του ΑΕΠ για φέτος αποδείχθηκε ρεαλιστικός και υπερκαλύφθηκε στο διπλάσιο. «Δέσμευση είναι ότι κάθε ευρώ που πλεονάζει θα αναδιανέμεται στους αδύναμους συμπολίτες μας» πρόσθεσε. «Τελικός μας στόχος η ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας» είπε ο κ. Τσίπρας.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων, με χρήματα από το πρωτογενές πλεόνασμα. 
Πιο αναλυτικά: 
Έκτακτη ενίσχυση συνολικού ύψους 617 εκατ ευρώ σε 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη έως 830 ευρώ (με κατώτερο ποσό 300 ευρώ)
Μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου που έχουν χτυπηθεί από την προσφυγική κρίση
Παροχή 13ης σύνταξης σε όσους συνταξιούχους το έχουν ανάγκη
«Όσο η χώρα θα ανακάμπτει, τόσο ευρύτερη θα είναι η κοινωνική διανομή, γι αυτούς που το έχουν ανάγκη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα, στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών. Με πίστη στις δυνάμεις μας, με εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε, θα βγούμε από την κρίση. Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου Μαραθώνιου», κατέληξε.

Δείτε το διάγγελμα του πρωθυπουργού στο βίντεο που ακολουθεί:





newsbomb.gr

Σχόλια