Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2016 στο Κτήμα Παλυβού

Το ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ σας προσκαλεί το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου σε ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις με προορισμό τον μαγευτικό και δυναμικό κόσμο του μοναδικού ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟΥ.


ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ

-  Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν τα κρασιά μας και να περιηγηθούν στο Κτήμα μας.

-  Έκθεση «Αποχρώσεις Οίνου» της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκτός των τειχών».

- Ο Πέτρος και ο Νίκος, δημιουργοί των ξύλινων ρολογιών PN watches - ξύλινα ρολόγια από ελιά - θα είναι μαζί μας για να μας παρουσιάσουν την τέχνη τους μέσα από τη δουλειά τους


ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

12:00 – 13:00
Παρουσίαση του βιβλίου «Και διηγώντας τα... νὰ τρῶς» της Μελίσσα Στοΐλη, ενός βιβλίου με ιστορίες και συνταγές εδεσμάτων!
«ΑΡΧΑΙΟΙ ΘΕΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ πάνω ἀπὸ τὶς μαρμίτες τῶν θνητῶν, ἅγιοι ποὺ λιγουρεύονται πίτες καὶ λουκουμάδες, ρεμπέτες καὶ ἀσίκηδες ποὺ τραγουδοῦν τὰ πάθη τοῦ ἔρωτα ἐνῶ ταυτόχρονα ὀρέγονται μεζεδάκια, ζητιάνοι καὶ σουλτάνοι, βασιλιάδες καὶ ἐπαναστάτες, ἀλλὰ καὶ ὁδηγοὶ μαγειρικῆς, παροιμίες καὶ τελετουργίες, λαϊκὰ ποιήματα καὶ λογίων μυθιστορήματα ξεπετάγονται ἀπὸ κατσαρόλες, τηγάνια καὶ ταψιὰ καὶ διηγοῦνται γοητευτικὲς ἱστορίες παρασύροντάς μας σὲ μιὰ πολύχρωμη γιορτὴ τῶν αἰσθήσεων….»

13:30 – 15:00

Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής από τον γνωστό Chef Pâtissier Διονύση Αλέρτα
Ο Chef Pâtissier Διονύσης Αλέρτας έρχεται στο Κτήμα Παλυβού για να πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο ζαχαροπλαστικής. Από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες Chef Pâtissier, ο Διονύσης Αλέρτας δημιουργεί ευφάνταστες και πρωτότυπες γευστικές εμπειρίες που αντικατοπτρίζουν τη μοναδικότητα του δημιουργού τους: ατόφιες γεύσεις, αυθεντικά ισορροπημένες, που παντρεύουν ιδανικά το κλασικό με το νέο σαγηνεύοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιλάτρεις.
Ελεύθερη συμμετοχή.

17:00 – 18:00
Σεμινάριο με τον Γρηγόρη Μιχαήλο "Ο πολυδύναμος χαρακτήρας του Αγιωργίτικου"
Από τα τραγανά, φρέσκα, ροζέ κρασιά, τα βελούδινα, μαλακα, φρουτώδη ερυθρά, μέχρι και τα συμπυκνωμένα, στιβαρά κρασιά που προορίζονται για μακροχρόνια παλαίωση, το Αγιωργίτικο είναι μια ποικιλία με πολλά διαφορετικά πρόσωπα που συνεχώς μας εκπλήσσει με τις δυνατότητες του. Ελάτε σε μια απολαυστική γευστική δοκιμή με το πιο πολυδύναμο ερυθρό σταφύλι του ελληνικού αμπελώνα υπό την καθοδήγηση του Γρηγόρη Μιχαήλου Diploma WSET και τα εξαιρετικά Αγιωργίτικα της οικογένειας Παλυβού. Από τον Άνεμο στο Νόημα μόλις οχτώ κρασιά δρόμος...
Για συμμετοχή στείλτε e-mail στο info@palivos.gr.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, 30 άτομα.

18:30 – 20:30
80’s & 90’s party , επιστροφή στο αγαπημένο βινύλιο και cocktails με κρασί από το 3sixty.

20:30-21:00
Grease
Από την Κορινθιακή ομάδα χορού «ΠΥΡΗΝΑΣ» της ‘Ελενας Μιχαηλίδου

21:30-22:30
-  Διαγωνισμός άνοιγμα φελλού
- Ανάδειξη νικητών φωτογραφίας, φιάλης, ρολογιού και παιχνιδιού

22:30 - …
Συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου


ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

11:00 – 12:00
«Ιστορίες που γέννησε το αμπέλι» - παραμύθι με Μαρία Παπανικολάου
Μια διαδραστική παράσταση με θέμα το αμπέλι για παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά. Ιστορίες από την λαϊκή μας παράδοση για την αμπελουργία, τον τρύγο και το κρασί. Η αφηγήτρια Μαρία Παπανικολάου και ο λυράρης Χρήστος Ελένης μας ταξιδεύουν από το βορρά ως το νότο της Ελλάδας με ιστορίες και παραμύθια, με μουσικές, τραγούδια και παιχνίδια. Ελάτε να μάθουμε, να διασκεδάσουμε, να παίξουμε και να χαρούμε την ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!!
Μουσική & τραγούδι: Χρήστος Ελένης (Κρητική Λύρα)

12:00 - 13:00
Παιχνίδι ΕΝΟΤRIA

13:00 – 15:30 Δημιουργική απασχόληση με Πολυξένη
...διασκεδάζουμε και περνάμε όμορφα, δημιουργώντας πολύχρωμες κατασκευές και παιχνίδια, για το δωμάτιό μας, την σχολική μας τσάντα, τα μολύβια μας, τα κλειδιά μας...

Σχόλια