Αγροτικός Σύλλογος Νεμέας: ''Αιδώς Αργείοι''

   Ξέσπασμα του Αγροτικού Συλλόγου Νεμέας με καταγγελία κατά της ηγεσίας του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι με την ανόητη και προκλητική συμπεριφορά τους καταστούν αδύνατη κάθε δίκαιη εκτίμηση των ζημιών. Στη συνέχεια απευθύνει έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή στους επικεφαλής του υπουργείου και του
ΕΛ ΓΑ να σοβαρευτούν και να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής .

Διαβάστε την ανακοίνωση του  Αγροτικού Συλλόγου Νεμέας:

''Οι αγροτικοί σύλλογοι και όλος ο αγροτικός κόσμος της Κορινθίας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των γεωπόνων εκτιμητών του ΕΛΓΑ που απέχουν από την εργασία τους.

Σημειωτέον ότι οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στους Δήμους όλης της χώρας παραμένουν απλήρωτοι από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Καταγγέλλουμε λοιπόν την ηγεσία του ΕΛΓΑ και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ότι με την ανόητη και προκλητική συμπεριφορά τους καταστούν αδύνατη κάθε δίκαιη εκτίμηση των ζημιών. 
Καταστρέφουν τον αγροτικό κόσμο της χώρας όταν μέσω πρωτοφανών καταστροφών από θεομηνίες δεν φροντίζουν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εκτιμητών με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις να μην γίνονται έγκαιρα και να αμφισβητείται η εγκυρότητα τους όταν γίνονται με πολύμηνη καθυστέρηση.


 Σε μια ρημαγμένη αγροτική παραγωγή από τις πολιτικές που ακολουθούνται, και λεηλατημένη από την βάρβαρη φορολογική επιδρομή κάθε καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για τις χιλιάδες οικογένειες, που στερημένες από εισοδήματα λόγω παγετού, καύσωνα ή χαλαζιού περιμένουν σαν μάνα από τον ουρανό έστω και αυτές τις κουτσουρεμένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για να επιβιώσουν.


Είναι πλέον γεγονός ότι οι εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ δεν είναι για την ασφάλεια της παραγωγής τους αλλά μια επιπλέον φορολόγηση.


Κάνουμε έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή στους επικεφαλής του υπουργείου και του ΕΛ ΓΑ να σοβαρευτούν και να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής''.


     Αγροτικός Σύλλογος Νεμέας Άγιος Γώργιος

ΣΗΜ. Η φωτογραφία είναι από την σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, για τους πληγέντες της Αρκαδίας ενώ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ζήτησε Συγκεκριμένο σχέδιο και άμεση αποκατάσταση των πληγέντων .
 Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές Θεοφάνης.

Ποιός νοιάζεται ΤΩΡΑ για τους αγρότες της Νεμέας.
Αν ήταν προεκλογική περίοδος, κάτι θα γινόταν. Η Νεμέα άλλωστε είναι Ορεινός Δήμος, που να τρέχουμε τώρα, στα όρη στα βουνά και πρέπει να απέχει πάρα πολλά χιλιόμετρα από το εθνικό δίκτυο Κορίνθου -Τριπόλεως!
Μάλιστα και οι μεταφορικές όταν πρόκειται για παραγγελίες την Νεμέα την χαρακτηρίζουν ως ''δυσπρόσιτη περιοχή''!

Οι δηλώσεις από τους αγρότες για τις πληγείσες αμπελοκαλλιέργειες  για τον καύσωνα της 18ης Ιουνίου συνεχίζουν να υποβάλλονται στον Δήμο Νεμέας αλλά ποιός νοιάζεται ΤΩΡΑ.

Έχουν παρέλθει 10 ημέρες, ενδιαφέρον κανένα από την πολιτεία.

Θα υπάρξει αποκατάσταση των πληγέντων αμπελουργών της Νεμέας;






Σχόλια