Σπείρα είχε ρημάξει σπίτια στην Κορινθία

Εξιχνιάστηκαν εικοσιπέντε περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οικίες στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων, Λουτρακίου-Περαχώρας, Σικυωνίων και Βέλου- Βόχας Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται
έξι άτομα, εκ των οποίων το ένα συνελήφθη, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται έξι ημεδαποί, τρεις άντρες, ένας 30χρονος και δύο ανήλικοι, αντίστοιχα, καθώς και τρεις γυναίκες, μία 43χρονη και δύο ανήλικες, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Επιπλέον, συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ο ένας ανήλικος, γιατί δήλωσε ψευδή στοιχεία της ταυτότητάς του στους αστυνομικούς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων, Λουτρακίου-Περαχώρας, Σικυωνίων και Βέλου- Βόχας Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά είκοσι τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 89.600 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.



Σχόλια