"Ο Αλέκος για το κακό σχέδιο Τατούλη"

Τι κι αν το λέμε 2 χρόνια τώρα, από την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών, τι κι αν κάναμε 3 ενημερωτικές ημερίδες για το θέμα, τι κι αν το φωνάξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο πολλές φορές σε προ ημερήσιας διάταξης θέμα, έπρεπε να φωνάξει ο Υπουργός και να αλλάξει το νέο ΕΣΔΑ για να «πειστεί» ο Δήμαρχος Κορινθίων για την αναγκαιότητα
αλλαγής πολιτικής στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Από το «πότε θα έρθει η ευλογημένη στιγμή που θα πάρει τα σκουπίδια η ΤΕΡΝΑ» του κου Σταυρέλη ως το «είναι περιβαλλοντικό έγκλημα η λύση Τατούλη» του κου Πνευματικού, κάποια εκατομμύρια ευρώ δρόμος. 

Εκατομμύρια που θα κληθούμε  να πληρώσουμε όλοι εμείς μέσω των δημοτικών τελών, αν η Δημοτική Αρχή δεν προχωρήσει να εφαρμόσει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που ψηφίσαμε ομόφωνα στο ΔΣ και αν η κυβέρνηση υπογράψει την προτεινόμενη καταστροφική σύμβαση της Περιφέρειας με την Τέρνα Ενεργειακή.

Επειδή έχουμε μνήμη και επειδή στην εποχή της πληροφορίας δεν χωράνε ψέματα, ας έχουν στο νου τους οι δημοτικοί μας άρχοντες πως οι πολίτες τιμωρούν  την ανυποληψία και την κουτοπονηριά. Οι δημότες δεν ψηφίζουν πια για να τους διορίσεις το παιδί αλλά για να δουν την καθημερινότητά τους καλύτερη. Από την αρχή φωνάζουμε – με επιχειρήματα και όχι με κραυγές – ότι ο Δήμος πρέπει να είναι μπροστά από τα προβλήματα με τις κατάλληλες λύσεις και όχι η ουρά του αυτοκράτορα ή του κάθε αυλάρχη. Δυστυχώς η μικροπολιτική έχει και συνέπειες. Η λευκή επιταγή στον κο Τατούλη στα θέματα της διαχείρισης απορριμμάτων σας γύρισε μπούμερανγκ όταν είδατε το κόστος της προτεινόμενης «λύσης». Ας είναι. Ελπίζουμε να μην χτυπήσει και τους δημότες το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζετε. 

Πρωτοβουλία Πολιτών Κορίνθου

Σχόλια